@verdi i vedro nebo:
Nema odavno zajedničke 13-ice, svaki klijent ima svoj vlastiti (analitički) račun i zna se svake sekunde točno u lipu koliko tko ima novaca na računu. Prije 10 godina je to sve bilo divlje, u međuvremenu je uveden red.
Imam na par strana sve i ni oni se ne slažu oko svega ali činjenica je da ni ne mogu kada većina stvari nije definirana i još se dogovara na operativnoj razini između nadležnih institucija. Koliko sam shvatio svi se zalažu za ovo rješenje sa SKDD-om, i oni su za ali probleme rade investicijski fondovi koji ne žele davati podatke i PU koja ne želi primati odvojene JOPPD-ove.
Iz toga svega nije mi jasno kako ovdje neki ljudi svašta pišu da se radi kada se ne radi.
JOPPD za neoporezive primitke brokerske kuce salju PU.
Naravno da unutar brokerske kuce postoje stanja po klijentima, i kako su ona nastala. Gdje sam rekao suprotno?
Niti SKDD nema sve podatke. 🙂
Dali je tacno da ce od ove godine porezna obracunavat povrat poreza na dividendu i ako niste do 28.2 osobno podnjeli zahtjev???
JOPPD za neoporezive primitke brokerske kuce salju PU.
Naravno da unutar brokerske kuce postoje stanja po klijentima, i kako su ona nastala. Gdje sam rekao suprotno?
Niti SKDD nema sve podatke. 🙂
Očito se nismo razumjeli oko 13-ice, a što se tiče SKDD-a nadam se da će svi skupa dogovoriti oko toga jer ne vidim drugo rješenje a da nam se ne zakomplicira život
…za ovu godinu imam dividendu od ht-a u iznosu od 1512 kuna..uzeli su porez od 181 kuna dali trebam dat poreznu prijavu da mi vrate tih 181 kuna li ta sada ide automatski oni naprave prijavu i vrate mi 181 kn???
Ima li jos koja stranka osim MOSTA da se zalaze za ovo?
…za ovu godinu imam dividendu od ht-a u iznosu od 1512 kuna..uzeli su porez od 181 kuna dali trebam dat poreznu prijavu da mi vrate tih 181 kuna li ta sada ide automatski oni naprave prijavu i vrate mi 181 kn???
Nitko vam ništa neće vratiti, već prošle godine se nije mogao dobiti povrat poreza za dividendu do 12.000 kuna. Još vam se može dogoditi da sa svim godišnjim prihodima uđete u viši porezni razred i morate njima platiti.
U interesu je istine. Da vam svima dode iz guzice u glavu, da odete do porezne i da se cim prije stvari raščiste i da burza krene rasti jer ja sam pun ko šipak. Moramo nešto poduzeti!!!ja mislim da je na djelu otimacina dionica od malih dionicara a kasnije da ce dati sve crno na bijelo i da nista nece biti od tih gluposti koje ja pisem( a rekli su mi ih na poreznoj ). I zato treba sad kupovati. Kasnije ce biti navala.
ovo što Lojtra govori je istina i vrijedi za 2014 i 2015. Sav promet po prodaji dionica ide u neoporezivi prihod (courtesy of Linić). Na temelju toga se gube raznorazna prava i olakšice.
Od 2016. došao je novi zakon i oporezuje se kapitalna dobit sa 12%. Ono što meni nije jasno jest tretira li se kapitalna dobit i kao “dohodak”. To ne bi trebalo tako biti jer se radi o 2 različite porezne kategorije, ali nisam čitao zakon pa bi bilo dobro znati za sigurno.
Inače i vani pokušavaju progurati ideju da se porez na kapitalnu dobit zamijeni jedinstvenim porezom na dohodak. Konkretno u Njemačkoj. Ali zasad to su zasad dvije različite stvari
U interesu je istine. Da vam svima dode iz guzice u glavu, da odete do porezne i da se cim prije stvari raščiste i da burza krene rasti jer ja sam pun ko šipak. Moramo nešto poduzeti!!!ja mislim da je na djelu otimacina dionica od malih dionicara a kasnije da ce dati sve crno na bijelo i da nista nece biti od tih gluposti koje ja pisem( a rekli su mi ih na poreznoj ). I zato treba sad kupovati. Kasnije ce biti navala.
ovo što Lojtra govori je istina i vrijedi za 2014 i 2015. Sav promet po prodaji dionica ide u neoporezivi prihod (courtesy of Linić). Na temelju toga se gube raznorazna prava i olakšice.
Od 2016. došao je novi zakon i oporezuje se kapitalna dobit sa 12%. Ono što meni nije jasno jest tretira li se kapitalna dobit i kao "dohodak". To ne bi trebalo tako biti jer se radi o 2 različite porezne kategorije, ali nisam čitao zakon pa bi bilo dobro znati za sigurno.
Inače i vani pokušavaju progurati ideju da se porez na kapitalnu dobit zamijeni jedinstvenim porezom na dohodak. Konkretno u Njemačkoj. Ali zasad to su zasad dvije različite stvari
[/quote]
Ma naravno, evo ja koji sam već napravio 20 miliona prometa ove godine na tu sumu ću platiti 15% preza, ove godine uplatiti ću dakle 3 miliona kuna, evo samo što nisam.
Ima li jos koja stranka osim MOSTA da se zalaze za ovo?
[/quote]Naravno da nema, MOST je nešto najbolje što se desilo u HR politici od osamostaljenja, da je kojim slučajem još i Orešković ostao premijer sljedeće godine bi rasli 5% ali naravno gdje je u igri bilo HDZ ili SDP tu ni trava više ne raste.