Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pinball
Itekako je prihod i to ne samo ako ostane na brokerskom nego i ako istu minutu kupiš druge dionice za te novce. I tako 5 puta na dan trejdaj s 20000 kn i eto ti prihod od 100000 kn samo za taj dan. I nema veze dal si u plusu ili minusu moze ti lupiti 12 ili više posto na tih 100000 kn. Samo ako hoce a ti se poslije tuzi. Kazem vam treba ici na pros vjed u zagreb. Neznam zasto se bloger nista ne ocituje o porezu!?
Zato ove godinenisam nista prodao, samo kupio. Cekam još atpl kad bude dokap i to je to. Ček.am 3 godine za prodaju. Za toga ce valjda biti napisana postena pravila.

Koliko ce Bakic platiti poreza onda??

Administratoreeeeee, kome je u interesu da se objavljuju ovakve gluposti kakve ovaj lojtra piše već mjesecima?????????????????????

Administratoreeeeee, kome je u interesu da se objavljuju ovakve gluposti kakve ovaj lojtra piše već mjesecima?????????????????????

dosadilo i vama? ovo se skuplja za anale najbedastijih izjava svih vremena.

who dares, wins

Zvuči suludo, ali i ja vam kažem par postova više da je i meni referentica pokušavala izračunati porez od 25% na NEOPOREZIVE PRIMITKE, tj. promet dionicama!!!!! Nadam se da joj je došlo iz *uzice u glavu i da mi uskoro neče doći novo iznenađenje u sandučić!

U interesu je istine. Da vam svima dode iz guzice u glavu, da odete do porezne i da se cim prije stvari raščiste i da burza krene rasti jer ja sam pun ko šipak. Moramo nešto poduzeti!!!ja mislim da je na djelu otimacina dionica od malih dionicara a kasnije da ce dati sve crno na bijelo i da nista nece biti od tih gluposti koje ja pisem( a rekli su mi ih na poreznoj ). I zato treba sad kupovati. Kasnije ce biti navala.

Nije nuzno prihod ako ostaje na brokerskom … ili sam u krivu? (govoreci samo o "prihodu" ne i o eventualno ostvarenoj dobiti)

vidiš, vidiš. interesantno razmišljanje. dok god je na brokerskom računu oni bi morali javiti poreznoj.
[/quote]
Možete malo obojica pojasniti ovo?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Jedini način kako ovo može biti uredno, a tako će biti i najjednostavnije, je da SKDD sve to centralno vodi. Količine imaju, trebaju dobiti od brokera cijene koje sada već dobivaju i ZSE i HANFA i gotova priča. FIFO, podvlačenje crte i svatko zna u lipu koliko je dužan.

A vjerujem da će tako na kraju i biti jer jedino to je razumno, inače će si i brokeri i SKDD zagorčati život operativno, a skupa s njima financijski i ZSE jer će manje prometa donijeti i manje prihoda.

Naravno tu još ostaje luda PU koja je stvarno nevjerojatna sa različitom interpetacijom istog zakona u svakoj svojoj ispostavi, ali vjerujem da će Marić i tome stati na kraju jer mu je jasno da moramo imati razvijeno tržište kapitala.

U suprotnome, svatko sa malo ozbiljnijim portfeljem će otvoriti doo i preko njega trgovati, značajno smanjiti i maltretiranje i troškove jer se tu da izbjeći poreze. Ali o tome kada dođe vrijeme…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Nije nuzno prihod ako ostaje na brokerskom … ili sam u krivu? (govoreci samo o "prihodu" ne i o eventualno ostvarenoj dobiti)

vidiš, vidiš. interesantno razmišljanje. dok god je na brokerskom računu oni bi morali javiti poreznoj.
[/quote]
Možete malo obojica pojasniti ovo?
[/quote]
kad prodaš dionice i ne povlačiš novac odmah na svoj bankovni račun već ga misliš dalje investirati on ti stoji na brokerskom računu (čini mi se da je to neki račun br 13) koji broker ne smije dirati ali sad tu treba nekako razlučiti i dojaviti poreznoj šta je od đure i jure, a šta od steve i jove. toliko ja o tome znam a sad kako će oni to riješavati sa pu stvarno ne znam jer ima tu podosta administriranja. cjelokupna stvar s tim porezom je dosta mutna i nije to baš tako jednostavno kako se na prvu čini. ali pošto je ovo prva godina do sad valjda nitko ništa nije plaćao pa je po meni sve u fazi pretpostavki.

who dares, wins

Jasno se zna od kud koja svota na brokerskom racunu. Tako da se i to prijavljuje PU ako brokerska kuca na osnovu informacija koje ima zakljuci da je taj prihod neoporeziv.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Da, baš su zakomplicirali… ili smo mi ti koji kompliciramo, vidjet ćemo. Ali nema logike tj. ne može biti da ja na godiđnji promet koji napravim a on je cca 25 miliona kuna da na tu cifru platim 25% poreza 😀 nejde to tako, netko je gadno zabrijao i ovdje unosi nemir.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ma kakav porez na promet? 🙂

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close