Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

..nije problem sam porez,,problem je način naplate…brokeri tribaju to automatizirat i odma kod transakcije ako je bilo dobiti automatski naplatit porez da se ne gnjavimo po poreznoj i onda će skočit likvidnost burze a do tada mrtvilo..neće bit likvidnosti….najviše će to sjetit brokeri..i sad ja na njima da programe automatiziraju ili će im zarad past barem 80%…..

i zamisli sad prvih par mj. imaš dobitne transakcije na koje odma platiš porez i onda npr. veći ostatak godine bude gobitaka. na kraju se zbrojiš i ispadne da si minus i bez poreza. šta onda?
to s porezom meni još uvijek nije jasno , a sumnjam da je i poreznicima.

who dares, wins

Njih ne zanima tvoj gubitak, oni ti biljeze samo zaradu po dionici. Gubitak ih se ne tice.ne gleda se ukupni portfelj…

Sta mislis zasto nitko ne trguje?

sa trgovinom to ima vrlo male veze jer se ni prije toga nije trgovalo. a ako bude nekakvih problema sa tim porezom onda ide opcija B. sve na stranog državljanina i nerezidenta pa ni kuna neće ostati u hr. problem riješen. još im samo srednji prst pokažem.

who dares, wins

Imam tablicu za svaki dan…gdje se jasno vidi da je promet opao, to jako. Vec sam i napisao tocno koliko…preko 30%. Nije mi jasno da se buba ovako napamet, bez ikakvih podataka i tvrdi nesto totalno netocno. Uzmi promet za svaki dan u zadnja 3 mjeseca i tako za proslu godinu pa usporedjuj.

Vikend, istina je da se ne trguje zbog poreza ali netocno je da ih gubitak ne zanima. Gleda se ukupna razlika dobitaka i gubitaka i ako si u plusu na to placas porez, ako si u minusu nemas olaksicu.

zadnja tri mj. prošle godine je indeks oscilirao na istom nivo. dok je početkom ove godine bio u padu. sasvim je normalno da je manja trgovina kad indeks pada. to je sva mudrost. tko god misli da mali ulagači sa par tisuća kn igraju bilo kakvu ulogu na zse živi u gadnoj zabludi. po stoti put ovdje tvrdim da su mali ulagači za sad jako malo zastupljeni i potpuno nebitni. to zna svatko tko prati transakcije.
kako je kod nas pretjerivanje nacionalni sport odma se lupaju neki milioni. ja sam puno puta nakon nečije izjave tipa pun sam ko brod ili natrpo sam se dionica ajmeee provjerio spominjane transakcije i zaključio da se je netko isprsio sa par tisuća kn i dodao još koju nulu. čisto onako da bude zanimljiv. to je moja konstatacija i ako mi netko želi vjerovati neka vjeruje ,a tko ne želi ima svoje oči i svoj mozak.

who dares, wins

molio bih nekog od znalaca za savjet budući da nisam na “TI” sa porezima .
(ovdje ću stavljati simbolične , iste cifre radi jednostavnosti. )

u 2016:
1. kupim neku dionicu za 40.000,00 kn., kasnije je prodam za 41.000,00 kn (dobit 1.000,00 kn)
2. opet kupim neku dionicu za 40.000,00 , kasnije je također prodam za 41.000,00 kn.
3. isto, k 40.000,00 prodaja za 41.000,00
4. k 40.000,00 prodaja za 41.000,00
5. k 40.000,00 prodaja za 41.000,00
6. k 40.000,00 prodaja za 41.000,00

znači , za 2016:

kupnja total Kn 240.000,00
prodaja total kn 246.000,00

( ukupna dobit 6.000,00 kn )

molio bih slijedeće odgovore:
1. koliki mi je porez na kapitalnu dobit ?
2. da li mi se ukupna prodaja (246.000,00 kn ) uračunava u ukupan godišnji prihod što bi mi dovelo do višeg poreznog razreda i tako sa simboličnom zaradom samo dobiješ problem ?

eto, ako mi netko može ukratko objasniti, puno hvala.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

1.) 720 kuna + prirez
2.) NE

short selling na tk pa ce bit branja poreza ,,

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

1.) 720 kuna + prirez
2.) NE

Točno. I pod 2 jedno veliko NE.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

1.) 720 kuna + prirez
2.) NE

Točno. I pod 2 jedno veliko NE.
[/quote]
i sad se svi pitate zašto nema kupnje-prodaje na ZSE?
ako je Falco, a vidim da je stara ‘iskusnjara’ na ZSE po datumu kreiranja računa, zbunjen s poreznim izračunima koliko će platiti poreza na kd i kolika je uopće osnovica tog poreza, kako tek onda drugi dišu po tom pitanju?
ok možemo ga optužiti da je lijen i da potraži brošuru na stranicama porezne i informira se – ali nije samo to; porezni zakoni su nejasni, namjerno se komplicira..

što je recimo s onima koji će MORATI predati poreznu prijavu ili uđu u posebni postupak oporezivanja? oni tada trebaju prijaviti SAV dohodak, a po kojoj stopi?
bilo bi najbolje da odustanu od svega jer su jako puno štete napravili već do sada, a koristi će biti mizerne; pa već i vrapci na grani znaju da jedini pravi fiskalni efekt ima PDV, a ‘čačkanje’ po svim ostalim porezima je ono trla-baba-lan…

New Report

Close