Pa evo zbog toga nema likvidnosti.
Ibro
Pa za 2015. Nije bilo poreza, to su ti valjda rekli ko i meni za 2016 i dalje. Dosad smo gubili samo prava.
Nikome u drzavi nije stalo do burze, sto reci. Gubim velike novce a ako na promete misle racunati porez onda cu dobiti i 1000 g zatvora jer to necu moci platiti.
Najgore, nismo ni mi forumasi slozni, neki to jos neznaju i ne vjeruju nam.
No po tome svemu, ljudi bi se trebali bojati prodavati dionice a ne kupovati. A prodavaca ima vise, nista mi tu nije jasno.
Nju očito nije briga za male ulagače, smatra da su joj dovoljni institucionalni igrači i mirovinski fondovi.
No iza tih mirovinskih fondova stoji novac običnim građana, između ostalog i malih ulagača.
Sramotno kolika je nebriga z male građane.
Državu i državnu administraciju se stavlja u povlašten cehovski položaj, kao da siu oni sami sebi svrha, a ne da budu na usluzi građanima i da građanima bude bolje.
No to je jedna sasvim druga i veća priča..
Mi smo tek sad iskusili koliko nam je nesposobna porezna uprava,nešto što privatni sektor odavno zna.Čitajući ovaj Ibrin primjer vidi se da oni “padaju” na najbanalnijim stvarima,ne razlikuju prihod i dobit,a jednom kad ti donesu rješenje ne možeš se više iščupati iz biokracije, i ja bi mogao napisati koju u vezi toga,moja iskustva,iako nije vezano uz dionice.
da, kolegi Ibri sam već odgovarao na njegov problem, tumačeći mu da su mu napravili protuzakonitu štetu, isključivo iz razloga nepoznavanja zakonske materije i financijskih termina.
Da, svi mi a pogotovo poduzetnici imamo velika iskustva s Poreznom, i znamo koliko tamo blago rečeno neinformiranih ljudi radi, koji nikad nisu pročitali Zakon, osnovni element prema kojemu donose nekakve odluke.
I, da, tim neznanjem te uvedu u začarani spiralni vrtlog birokracije, žalba-rješenje, žalba-rješenje, dragocjeno vrijeme leti a živci i novac bespovratno odlaze.
Naša Hrvatska..
Meni je muka kad pomislim da moram predati prijavu za trgovanje u inozemstvo,ne zato što moram platiti nego kako biserima objasniti šta je long a što short,imam valjda već 100 transakcija od početka godine.
Nisu mi uspjeli obračunati ni najobičniji porez na najam btw. prvo mi rješenje kasnilo godinu dana,iako sam već dvaput hodočastio na poreznoj i pitao što se čeka,odmah uplatio čim stiglo,platio i kamate za koje nisam kriv,čak i pretplatio.Nakon dva mjeseca stiže mi kući rješenje pred ovrhu,opet idem u poreznu,tamo bezobrazan lik sa 4 prijave građana,nitko mu ništa ne može,dobio i petu.Kao rješit će se.Prođe još mjesec dana a ja dobijem rješenje za ovrhu,a uplatio i pretplatio već odavno.Opet u poreznu,nadam se da je sada kraj priče.Osjećam se kao onaj lik iz Kafkinog romana,sve radim po zakonu,plaćam svoje obaveze dok se istodbno oprašataju milijunski iznosi kumovima.Sprdačina od države,ne znam što drugo napisati.
Nije mi jasno odakle tim uhljebima toliko samopouzadnje da mogu zaj… obične građane..
Pa oni su postavljajaju kao da su Bogom dani, ane da im u konačnici mi zarađivamo plaće.
Čast iznimkama, jer i takvim uhljebskim mjestima koje štiti onaj propuh Ribić, ima vrijednih i marljivih ljudi.
Dečki, ne želim vas razočarati jer ste tak lijepo počeli vrijeđati, ali to ne tvrdi šefica Zse, nego novinarka.
Istina,isprika gospođi šefici,novinarka nema pojma o čemu piše,niti poznaje ZSE.
..nije problem sam porez,,problem je način naplate…brokeri tribaju to automatizirat i odma kod transakcije ako je bilo dobiti automatski naplatit porez da se ne gnjavimo po poreznoj i onda će skočit likvidnost burze a do tada mrtvilo..neće bit likvidnosti….najviše će to sjetit brokeri..i sad ja na njima da programe automatiziraju ili će im zarad past barem 80%…..
Koji “novinar” zna bilo što u ovoj banani? Svaki veći članak je zapravo prepisan s NY Times, cnbc, Huffington; i preveden uz loš Google Translate.
Mene zanima kako će “talenti” u poreznoj voditi sve trgovine koje radiš s dionicama? Kada ti dođe mjesečni i godišnji obračun, imati ćeš više prometa od Agrokora :D.
http://forbes.hr/financije/nova-pravila-igre-za-hrvatske-fondove/
Šefica ZSE, nevjerojatno ali hvali porez na kapitalne dobitke s objašnjenjem da će to smanjiti broj špekulanata, a povećati broj razumnih ulagača…
Svašta..
već sam ju htio počastiti svakojakim epitetima. pročitaj članak još jednom. ona ni riječ nije o tom rekla već su to novinarkine konstatacije i to jasno pod navodnicima.