Relej u svom svojem zamahu….Sampras….gdje je sad Montenegro [lol]
Dow Jones Industrial Average Down 61.57 (-0.72%)
S&P 500 INDEX,RTH Down 3.59 (-0.41%)
Ovi Ameri su legende, cijeli svijet vrte oko malog prsta, baš me zanima kamo će sad kad Europa zatvori!
Reuters
Kerkorian’s Tracinda sold off remaining Ford shares
Monday December 29, 2:12 pm ET
DETROIT (Reuters) – Billionaire investor Kirk Kerkorian has sold off all of his remaining shares of Ford Motor Co (NYSE:F – News), a spokeswoman for his investment firm, Tracinda Corp, said on Monday.
Tracinda, which briefly ranked as Ford’s largest outside investor earlier this year, said in a regulatory filing in October that it had begun working with bankers to sell the 133.5 million shares of the No. 2 U.S. automaker it still held at that time.
It was not immediately clear when Tracinda had completed those remaining sales of Ford stock.
Kerkorian’s final pullout from Ford completed a costly retreat for the activist investor, who has a mixed track record with investments at all three Detroit-based automakers.
(Reporting by Kevin Krolicki; Editing by Phil Berlowitz)
Jao Barone dosado, dosadan si i bogu i vragu.
Moderatori upomoć !!! forumski redikul mi opet šalje zahtjeve za prijateljstvom i traži me 5 kn da poduplaju obiteljski prihod po satu. Što da radim s njim?
Daj mu 5 kuna. Ali u ratama jer inace pomahnita od srece.
Američko gospodarstvo u 2009.: Najgore vijesti tek dolaze
Gospodarska oluja koja je zahvatila SAD i svijet nastavit će se i u većem dijelu 2009. godine, procjenjuju ekonomski stručnjaci koje u ponedjeljak citira bostonski dnevni list The Christan Science Monitor.
Vaš link
Zašto su Ameri jučer zaronili.
Dow Chemical donio loše vijesti na Wall Street (jučer potonuo 22%)
Vaš link
Čelična industrija čeka najgoru godinu u zadnjih 60
Čelična industrija dugo će pamtiti sljedeću, 2009. godinu, kao onu u kojoj je pad proizvodnje dosegao rekordne razine u zadnjih 60 godina.
Godišnji pad od 10 posto trebao bi sljedeće godine udariti čeličnu industriju, to će biti rekord u preko 60 godina, a oporavak na proizvodnju iz razine 2007. ne očekuje se u naredne četiri godine tvrdi Financial Times. Predviđeno krizno usporavanje proizvodnje peto je u proteklih stotinu godina. Iz analiza se izuzimaju ratna razdoblja u kojima je kriza čelične industrije trajala najmanje četiri godine.
Industrija čelika spada među najteže pogođene ovogodišnjim financijskim olujama, te su cijene dionica mnogih čeličnih grupacija od sredine 2008. izgubile više od dvije trećine svoje vrijednosti. Mnogi su proizvođači zbog pada narudžbi posrnulog automobilskog, građevinskog i sektora bijele tehnike, oštro srezali proizvodnju, uključujući ArcelorMittal čeličnog magnata Lakshmija Mittala, ruski Severstal, te Corus u vlasništvu indijskog Tata Steela.
Kompanije toga sektora uglavnom ne očekuju skori povratak potražnje za čelikom na razine s početka 2008, a primjerice američka konzultantska tvrtka World Steel Dynamics, u idućoj godini očekuje i veći godišnji pad proizvodnje od 13,9 posto.
JUTARNJI LIST
Ja mislim da slijedeće godine neće biti nikakvog oporavka, možda jedan do dva manja bull trapa i gotovo.
Svi ćemo biti u još žešćem minusu nego što smo sad, a sve radi toga kaj svi odoše u žestoku recesiju, i SAD i KINA i JAPAN i EU, a o rusima ukrejincima i ostaloj raji da i ne pričam.
Mi ćemo vjerovatno morati uvesti bonove za pučku kuhinju.
Ingra i IGH neće postojati, barem ne u ovom obliku.
Kamatne stope na kune i devize će otići u nebo, devalvacija kune je nažalost neizbježna, opet ćemo spominjati šticung, a ni tapkaroši nam neće biti strani.
Obnoviti ćemo proizvodnju, to je pozitivno.
Od fondova će preživjeti samo mirovinci.
Nafta će biti po 30-35 dolara.
Dolar će biti u rangu sa eurom.
Europa će biti u teškim problemima jer su im emerging markets u Istočnoj Europi dužni 3.000 milijardi doloresa.
SA tugom ćemo se sjećati crobexa na 1.750
Pozdrav
Piši poeziju, danas ide konjica. [thumbsup]
ja danas i sutra očekujem da fondovi malo poguraju crobex gore i poprave si očajne rezultate za kraj godine kao što rade vani fondovi. to treba iskoristiti i riješiti se loših "dionica" jer tko zna kad ćemo opet imati priliku jer za 2009 očekivanja su vrlo loša