Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sumnje u spas Quimonde

Ekonomski stručnjaci sumnjaju kako će uspjeti plan spašavanja njemačkog proizvođača memorijskih čipova za računala, Quimonde.

Glavni financijeri spasa su vlada savezne zemlje Saske, državna investicijska banka Portugala, a najmanji investitor je koncern Infineon koji je i osnivač tvrtke Quimonda. Stručnjaci smatraju kako tijela Europske unije neće dopustiti tako očitu državnu subvenciju za poduzeće koje je dospjelo u poslovne poteškoće. PD

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

kad će ljudi više poslat u 3pm tu fašistoidnu organizaciju? Valjda su još jedino Hrvati oduševljeni s tom EU.. i vrli Herr premijer

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Eto kod nas nema krize u vezi turističkih dolazaka još je i porast….
A korištenje naših autocesta je pogotovo sada jako intezivno…..

Ja bi isto toga na čemu ste Vi kolega [tongue]

Grundig otpustio 25 posto radne snage

Turski proizvođač televizora Grundig Elektronik, bivši Beko Elektronik, danas je izjavio da je otpustio 25 posto radne snage kao odgovor na sve slabije poslovne rezultate na domaćem i inozemnim tržištima.

Navedena je kompanija također izvijestila da je ukupno otpustila 432 zaposlenika, a najavila je i daljnje smanjenje proizvodnje običnih televizora, prenosi Reuters. Grundig, inače podružnica Koc Holdingovog odjela Arcelika, u prošloj je godini ostvario prihode od 1,35 milijardi lira (896 milijuna dolara) te gubitak prije poreza od 93,5 milijuna lira. U 2007. Grundig je prodao ukupno 3,4 milijuna televizora, a na izvoz otpada 73 posto njegove prodaje. PD

[/quote]

On očtio nije na ničemu, a to je najgore. [tongue]

AKO STE U PLUSU, TKO VAM JE KRIV ????!!!!

Japanski ulagači napuštaju SAD
Snižavanje kamatnih stopa za kojim je ponovo posegnuo američki Fed moglo bi otjerati japanske ulagače iz SAD-a i još više oslabiti dolar.

http://www.reuters.com/article/marketsNews/idCAECB0105920081222?rpc=44
Nikkei up 1.6 pct, highest close in over a month
TOKYO, Dec 22 (Reuters) – The Nikkei average rose 1.6 percent on Monday to hit the highest close in over a month, helped by Japanese government steps to bolster an economy in recession, with investors also relieved that struggling U.S. automakers won a $17.4 billion government loan.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

a što se to dogodilo Austriji, pa im trava raste

shvatili su da je manje štetna od heroina, pa su je legalizirali
[/quote]

Živio prijatelju, nekome ce se danas pušiti iz ušiju št nije ušao s lovom… samo vi čekajte 2300.
Za one koji nemaju MAX TV .. daju ga u pošti za 1 kn.
DAX -0,52
AEX -1,47
MICEX +2,23
DOW +0,42
S$P +0,35
MŽNASDAQ +0,43
Po meni ako TV ne laže od jutros se europa dosta smanjila, a ameri su duplo porasli..

I very much love INGRA !!

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

čekaj crobex na 700

Tko čeka, taj dočeka. [thumbsup]

Ja mislim da se čekaju Ameri i njihov današnji start, vidim futuri se polako spuštaju, ali dakako to je uvijek varka. Mislim da če danas ili najkasnije sutra ameri u POZITIVU, a onda bi mogli i mi probiti tih famoznih 1750 i približiti se 18-tici..u to sam uvjeren 100%. Evo i DAX-u se smanjuje crvenilo. Ako ovo nije dobar znak za trgovinu neznam. Po meni ameri su dobili novčanu pomoć i koliko vidim svi su na bloombergu veseli i sretni osim Blagojevića, znači idemo gore 100%.
[/quote]

EUROPA ČITAV DAN IDE GORE-DOLJE, ALI JEDNO JE SIGURNO, NE SMANJUJE CRVENILO.
Amerikanci dobili bijednih 17 milijardi u petak izavršili u crvenom, dok europa uopče ne reagira na bailout GM-a koji će sigurno biti potrošen pola na menađerske bonuse.

Prije neki dan se pričalo o Crobexu na 2300 do siječnja, sad svi već mole na koljenima za 1800 bodova.

AKO STE U PLUSU, TKO VAM JE KRIV ????!!!!

u EU se definitivno smanjuje crvenilo i prećiće to sve u zeleno kada ameri otvore na zeleno, a mi ćemo u zadnjih sat vremena napraviti još veći rast i to je to.
NEMA RASPRODAJE!

dan je pametniji od noći

[/quote]

On očtio nije na ničemu, a to je najgore. [tongue]
[/quote]

E to je onda za zabrinuti se

Slijedi veliki raly kako u USA tako i kod nas, a vi nemojte kupovati i propustite 30% u par dana.

MMF strahuje od snažnog globalnog usporavanja u 2009.

Izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn izjavio je da bi nedovoljni financijski poticaji vlada razvijenih država u borbi protiv usporavanja globalnog usporavanja mogli 2009. godinu učiniti još težom.

Strauss-Kahn je u razgovoru za BBC radio također izjavio kako je vrlo zabrinut, jer bi prognoze MMF-a, koje su već izrazito crne, mogle uskoro postati još tamnije ako najjača svjetska gospodarstva ne implementiraju dovoljne financijske poticaje, prenosi Reuters. MMF poziva na veću potrošnju države i privremeno smanjivanje poreza u vrijednosti od 120 bilijuna dolara, što predstavlja 2 posto globalne godišnje proizvodnje, kako bi se popuila praznina nastala smanjivanjem privatne potražnje nakon sloma kreditnog tržišta.

Šef MMF-a je također naglasio kako smanjivanje referentnih kamatnih stopa nije dovoljno, kao ni brojni potezi središnjih banaka koje nastoje povećati likvidnost financijskog sustava. „Količina novca u globalnom gospodarstvu je zadovoljavajuća, no pitanje je jesu li banke spremne davati zajmove. Zbog toga, glavna stvar koju moramo učiniti je obnoviti povjerenje“, zaključio je Strauss-Kahn. PD

New Report

Close