Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Koliko smiješno može biti.
Mi smo se danas zbog potpore GM-u vratili sa -1,5% na 0%, dok oni koji su trebali reagirati ne reagiraju.
Ameri su završili u minusu, nakon vijesti mjeseca. Jako jako jako loše.
Čini mi se da je američki rally zakazao.
Šta reći.
Spremite se za ponedjeljak, jer će biti bumpy ride.
GLUPOSTI…. [rolleyes]
[/quote]
Mislite vi šta hoćete, ali današnje trgovanje na ovakve grandiozne vijesti amera je indikator.
Spasili ponos države, a DOW u minusu.
E to je glupost.
HANFA POČINJE POSEBNO PRATITI NALOGE U PREDOTVARANJU I SANKCIONIRATI ĆE SVE ONE KOJI MANIPULIRAJU TRŽIŠTEM IZLAGANJEM SMIJEŠNIH NALOGA.
Ma može se HANFA trpati predpostavljaš u što, ukliko se ja želim postaviti na 1kn ne može mi nitko ništa, to je moj izbor za koliko hoću kupiti ili prodati!
Mislite vi šta hoćete, ali današnje trgovanje na ovakve grandiozne vijesti amera je indikator.
E to je glupost.
Ne pada vam na pamet, kolega, da njihova burza nije ko nasa pa da na vijesti o GM i Chysleru ne raste sve kak kod nas sve raste ili sve pada?
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2008,12,20,cijene_nafte,145779.jl
Evo i Dragičević otkrio "toplu vodu".
Nadalje, pitanje je koliko će vremena proteći u realnom definiranju globalne krize, a mogla bi otprilike glasiti:
“Dugo pripremana , savršeno tempirana i izvedena akcija globalne krize, u cilju nove preraspodjele bogatstva ili još bitnije, rehabilitacija i ponovno temeljenje pozicije SAD-a kao jedinog relevantnog faktora sile i moći “.
Obamine mjere spasa ekonomije..
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d662d4eb-e31d-43f2-8987-1f7ed402e603&ref=lastadd
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Koliko smiješno može biti.
Mi smo se danas zbog potpore GM-u vratili sa -1,5% na 0%, dok oni koji su trebali reagirati ne reagiraju.
Ameri su završili u minusu, nakon vijesti mjeseca. Jako jako jako loše.
Čini mi se da je američki rally zakazao.
Šta reći.
Spremite se za ponedjeljak, jer će biti bumpy ride.
GLUPOSTI…. [rolleyes]
[/quote]
E to je glupost.
[/quote]
staro ali ljiepo rečeno
zašto bail out nebu pomoglo marketu- tko če investirati u zombije,
tko želi investirati u nešto čija vrijednost je nepredvidiva i ovisi o polit. odluci-bail out or not tvoje (GM) ili konkurenta npr (toyota). ko če ulagati u nešto što bi sutra moglo biti nacionalizirano.samo špekulanti.
e sad treba znati odabrati
http://www.youtube.com/watch?v=Vtk0CZiJkVM&feature=channel
neodrživost svjetske ekonomije na kontinuiranom rastu
kakav recovery očekivati?
kako bi Barak O. rekao – prvo če nam biti gore, da bi postalo bolje
i nažalost trajat če godinama
jučerašnji nasatavak pada USA indexa, čak i na dan usvajanja pomoći autoindustriji, pokazuje da ćemo se dosta načekati do oporavka tržišta. svi analitičari kažu da pravog oporavka burzi neće biti još najmanje pola godine, možda tek tamo u zadnjem kvartalu 2009., a kao prethodnica oporavku gospodarstva koje se najranije očekuje 2010. i to ako ne bude dodatnih loših vijesti koje bi to još prolongirale. dobre vijesti koje bi to sve drastično ubrzale ne očekuju se jer će recesija punom snagom udariti tek iduće godine
oscar je u četvrtak rekao na svom satu tehničke, da market kreče dolje, rally je gotov, ( ne obaziruči se na autoi. bailout or not u tom trenutku)
Nisu uspjeli održati rally do nove godine, hebi ga, počelo je opako trokirati, ….
Nafta [bye]
Lažni proboj na S&P-u, next stop – down, dead cat boucing. (sada se odbila do 3 kata, počinje ponovo …)
Turistička sezona u Hrvatskoj
Pri kraju ove turističke sezone rezultati su na nivou od prošle godine, ali i čak i bolji od 2-4 posto. Booking turista je iznad 10 posto veći nego prošle godine. Glavni razlog takvog povećanja bookinga jesu cijena goriva koja se spustila preko 50 posto manje od vrhunaca ove godine, ali i manje financijskih sredstava za daljna putovanja, pa će mnogi ići na more kod nas…….
MMF: Vlade će morati trošiti više
Vlade će morati trošiti više kako bi stimulirale svjetski ekonomski rast, izjavio je šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn u intervjuu za britanski BBC.
Rekao je i kako sumnja da će mjere koje su najavile najrazvijenije zemlje svijeta (G-20) biti dovoljne za rješenje postojeće ekonomske krize, piše Vecernji.hr. „Specijalno sam zabrinut što će naše prognoze, ionako već crne, biti još gore ako se ne implementira dovoljno novčanih stimulacija“, izjavio je Strauss-Kahn.
(pd)
nije mi jasno koji debili su još u stanju primati savjete od MMF-a..
to je ko forum.. kad oni kažu nešto postupi suprotno i nećeš pogriješiti..