Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Što će Ameri rezati kada kamata dosegne nulu? Ovo me podsjeća na onaj rast Crobija sa 3200 na 4000, sve dobre i pozitivne vijesti, totalna euforija, a onda crna realnost. Smatram da će u naredne dvije godine Crobex plesati kao kardiogram unutar granica 800 – 2400. Samo oni jako sretne ruke i bistre glave će zaraditi, a drugi će izgubiti živce.
…značajne za našu burzu -deblokada slovenaca u svezi pregovora ….o zatvaranju poglavlja i otvaranje novih…
…vezano za ostatak svijeta ,očekuje se da i Kina smanji kamatnu stopu,a slijedit će ih i EU
…današnje smanjenje kam.stope kod Amera spada u povijesno
-ako su dosadašnja uspijela zaustavit pad ,ovo današnje će svakako potaknut optimizam ulagača [thumbsup]
…značajne za našu burzu -deblokada slovenaca u svezi pregovora ….o zatvaranju poglavlja i otvaranje novih…
…vezano za ostatak svijeta ,očekuje se da i Kina smanji kamatnu stopu,a slijedit će ih i EU
…današnje smanjenje kam.stope kod Amera spada u povijesno
-ako su dosadašnja uspijela zaustavit pad ,ovo današnje će svakako potaknut optimizam ulagača [thumbsup]
…..jesmo li rasli kad smo dobili pozivnicu u NATO?
……..kakve veze imaju smanjenje kamatne stope Kine i Amerike sa hrvatima koji su praktički na početku krize?
….misliš li da će Slovenci samo tako odustati, eh
…..skorije žicanje para od MMF-a neće baš pogurati ZSE
http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones
toliko o smanjenu kamate…STANIslave
…ja ću s ovim prinosom na skijanje nekoliko dana ,samo me nemoj pitat –kako!…a ti se čudi i dalje
… [thumbsup]
http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones
toliko o smanjenu kamate…STANIslave
…ja ću s ovim prinosom na skijanje nekoliko dana ,samo me nemoj pitat –kako!…a ti se čudi i dalje
… [thumbsup]
Ako je povijesno smanjenje kamata, ne bi li ameri trebali barem biti na +6% do +8% ???
……a ne na +4%, jer je pitanje kakve će afera sutra izaći na vidjelo
A ja idem na čvarke, umjesto na skijanje, a tebi bi bilo pametnije čuvati novce. [cool] jer ne vjerujem da si baš u plusu.
Evo ih već na NYSE! Svi indexi preko 4%+!!!
Jesi li na to mislio?
[/quote]
jesam, doslovce…
al hej potrošnja će se oporavit na dan dva, pa nema veze.
meni su isto poslali poruku koja glasi:
mi smo učinili najbolje što znamo i preostaje nam jedino zažmirit i nadat se najboljem…
a sad ti meni objasi zašto još uvijek slijepo vjeruješ u ljude i politike koje ne donose nikakvo poboljšanje veću punu godinu dana?
dokle?
nisam ja inače crnjak, al ovaj tvoj bezrezevrvni optimizam mi nikako nije jasan…
(govorim o gospodarstvu ne dal ću sutra zaradit 3% na ingr).
meni su isto poslali poruku koja glasi:
mi smo učinili najbolje što znamo i preostaje nam jedino zažmirit i nadat se najboljem…
a sad ti meni objasi zašto još uvijek slijepo vjeruješ u ljude i politike koje ne donose nikakvo poboljšanje veću punu godinu dana?
dokle?
nisam ja inače crnjak, al ovaj tvoj bezrezevrvni optimizam mi nikako nije jasan…
(govorim o gospodarstvu ne dal ću sutra zaradit 3% na ingr).
Da se ubacim.
Hrvatima je inače navika lagati sebi. Laganoj većini.
Tako da zamagljuju pogled na sebe i svijet oko sebe, iako znajući pravu istinu na kraju o sebi i svijetu oko sebe.
Sve će to doć na naplatu. Samo je pitanje kome.
[/quote]
ovo je totalno sranje, sad se bojim i dugotrajne depresije.
0,25% OMG [undecid]
[/quote]
Ma kakva depresija kolega! Sada će se početi još agresivnije pumpati dolar u USA gospodarstvo s ciljem povećanja potrošnje. Svi uvjeti ispunjeni, niske KTE i vrlo niska inflacija. A dolara imaju na pretek.
[/quote]
bojim se da si ti totalno zaglibio u krivim razmišljanjima…
govoriš da će rez kamata sve spasit još otkad su bile preko 3,0%…eto ih sad na 0,25 ni godinu dana kasnije a od poboljšanja ni p….šta će FED poduzet ako dođu armagedon 1Q izvješća, stavit minus pred 0,25%…pa će i to bit dobar potez?
jedino što će niske kamate omogućit je brdo loših investicija….al hej potrošnja će se oporavit na dan dva, pa nema veze.
[/quote]
Ovaj rez ima psihološko značenje; MI ćemo poduzeti sve da se USA gospodarstvo izvuče iz krize!
Ja sam naveo jednu od mjera koja mi se čini vrlo jednostavna i efikasna, FED ih zasigurno ima još niz.
[/quote]
Jel postoji opcija ignoriranja korisnika? ozbiljno pitam
Ne, nažalost.
Obećavaju od redizajna Foruma da će uvesti i nikako.
Šta se praviš faca? Trkeljaš o armagedonu 1Q2009, a ne znaš da ti za čitavu sliedeću godinu ima već izračunat P/E za sve dionice iz npr S&P. Nisu ljudi glupani pa da kupuju na horuk, ne znaju šta ih čeka. Šta misliš da je današnji rast od 4 do 6 posto nečiji hir?
Šta se praviš faca? Trkeljaš o armagedonu 1Q2009, a ne znaš da ti za čitavu sliedeću godinu ima već izračunat P/E za sve dionice
[lol] [lol] [lol]