Ima ovdje popriličan broj forumaša koji, eto umjesto da uzmu literaturu u ruke i uče od majstora, prosipaju ovdje elementarno neznanje i djele optužbe na dobronamjeran savjet iskusnijih kolega.
Stvarno nisam još našao ni u jednoj poznatoj literaturi, a bome ni unatrag 50 godina povijesti kriza na burzama, primjer da se prvo gospodarstvo oporavi, a nakon toga tržište kapitala, ili da su dionice ulaganje kraće od 6 mjeseci.
Svi koji tvrde suprotno rado bih da me savjetuju i upute na Kostolanija, Bufetta, Soroša ili nekog adekvatnog, bio bih zahvalan.
S druge strane nađe se ovdje dosta koji se hvale kako stalno kupuju na vrhu, a prodaju na dnu. Svi Vam ti ulagači lažu. A količina rasprave o tome samo govori koliki je broj investitora laž progutalo.
Ima ovdje popriličan broj forumaša koji, eto umjesto da uzmu literaturu u ruke i uče od majstora, prosipaju ovdje elementarno neznanje i djele optužbe na dobronamjeran savjet iskusnijih kolega.
Stvarno nisam još našao ni u jednoj poznatoj literaturi, a bome ni unatrag 50 godina povijesti kriza na burzama, primjer da se prvo gospodarstvo oporavi, a nakon toga tržište kapitala, ili da su dionice ulaganje kraće od 6 mjeseci.
Svi koji tvrde suprotno rado bih da me savjetuju i upute na Kostolanija, Bufetta, Soroša ili nekog adekvatnog, bio bih zahvalan.
S druge strane nađe se ovdje dosta koji se hvale kako stalno kupuju na vrhu, a prodaju na dnu. Svi Vam ti ulagači lažu. A količina rasprave o tome samo govori koliki je broj investitora laž progutalo.
Ne kolega ,oni ne lažu,oni govore istinu i smrtno su ozbilni [cool]
Ništa čudno, kako reče Einstein "smo svemir i ljudska glupost su neograničeni" ……
No, svakako mi to odgovara, jer tko će mi podići prinos iznad magične brojke od 50% iduće 2009.g. ako ne ovi katastrofičari i štediše kad im kamate na oročenja krenu padati….. [proud]
Nije tako strašno.
Sada će rasti sve.
AT&T rpije nego kaj su došli jobless report prijavljuje da su otpustili "samo" 12k.
Za 4 minute je ono pravo.
Upravo izašao podatak o initial jobless claims u USA:
prior: 529,000
expected: 540,000
actual: 509,000
počeo potop u EU, iz zelenoga odoše u debelo crveno!
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
fjučursi najavljuju potop i za USA.
kod nas upravo kreće bežanija, crobi se počinje opet topiti [bye]
ne znam kako će to pomoći ovima koje se danas navukli na kupnju? bojim se nikako jer ćemo sutra biti gadno crveni jer će i USA danas žestoko okinuti [bye]
Upravo izašao podatak o initial jobless claims u USA:
prior: 529,000
expected: 540,000
actual: 509,000
Taman sam htio postat:
Jobless Claims Fall 21,000 to 509,000 in November. Estimates Expected Claims to Rise. (story developing)
Al je zato DuPont objavio loša predviđanja za 4Q i srušio futurese. Vidjet ćemo do kraja dana tko će prevagnuti…
Stay tuned.
ne znam kako će to pomoći ovima koje se danas navukli na kupnju? bojim se nikako jer ćemo sutra biti gadno crveni jer će i USA danas žestoko okinuti [bye]
Ili kako će to pomoći onima koje si ti i takvi novopečeni nikovi, koji se svakodnevno višestruko kloniraju, navukao na prodaju. Koga je zanimalo kada je svijet rasta a mi padali po 5 %, ili kada je svijet padao 1% a mi 7 %.
Crobex je daleko najviše pao, i vijesti će morati biti puno crnje a ni sto drukera kao što si ti neće biti dovoljno da probije razinu podrške od 1500.
p.s. radi umjetničkog dojma i boljeg efekta pokušaj obacit još koji tužni smajli, imaš dobar izbor [cry] [shocked] [undecid] [pray] [sad]
Dok god je DJI iznad 8000 nikakav pad amera me ne zabrinjava. Ionako su se zadnjih dana daleko više zelenili nego crvenili usprkos vijestima.
ZSE je pak priča za sebe, kod ovakve mizerne količine trgovine iz dana u dan nije zdravo ništa prognozirati. Pa jedan prosječni nogometaš sa svojom tjednom plaćom može srušiti ili dići cijeli crobex u danu 10-ak%. Toliko o ozbiljnosti našeg tržišta akapitala.
SVAKA TI ČAST [thumbsup]