Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Pa onda barem reci zakaj ze zeleni.
Trenutno se provodi brutalno rezanje kamata.
Počela je Švedska, a do kraja dana je tu još EU bank, i UK
[/quote]
pa potrudi se malo piše ti na poslovnom uostalom ona se 100% zeleni, a šta si ti protiv pozitive ne interesira me:
3. prosinac 2008.| Tomislav Hrastovčak
Europske dionice porasle u očekivanju snižavanja kamatnih stopa
Volatilan dan na europskim burzama završio je ipak s rastom većine dioničkih indeksa, zbog sve snažnijih očekivanja da će središnje banke ovaj tjedan sniziti svoje ključne kamatne stope…….
Čekaj malo, jel ti opet pričaš o zadnjem vlakiću, za ukrcaj, polupraznom liftu?
Moj Bože, kad će ljudi jednom naučiti.
Ma ne kolega krivo si shvatio.
Ako ste pratili moje pisanje, a vidim da niste, pa pogrešno zaključujete.
Ja ne znam kud će cijene slijedećih 6 mjeseci i ne zanima me jer to ne mogu sa sigurnošću predvidjeti.
Znam da će ovo tržište rasti brže od razvijenih, da ima potencijala i kupujem dionice koje imaju takav dugoročan trend, a koje su sad jeftine. Da li će početi rasti za 2 ili za 6 mjeseci je irelevantno i o tome nikad ne raspravljam.
No siguran sam da će ovdje biti boljeg života nego je bilo u prošlosti, da će dionice koje kupujem više zarađivati nego u 2007. kad im j P/E bio preko 30 i kad će ih tržište opet visoko cijeniti.
Da li će to biti za mjesec dana, ili za 6 mjeseci me ne zanima i takovim naklapanjima se ne bavim.
Eto kažu analitičari, navali na dionice, još malo pa nestalo.
Sad mi je nekako lakše, bar se neko slaže sa mnom.
[lol]
[/quote]
Slažem se i ja kolega, nisi usamljen….. Samo što to gotovo pa i ne pišem jer će mi podjelit jedinice:)
Inače, Nobelovci kažu da je najgore prošlo!!! Banke su oživjele, to je najvažnije! Manje je važno kad će se BDP ponovno dizati ….. Važno je za ovu razinu cijena da neće biti kolapsa!!! Sad bi to trebalo ukalkulirati…. To je taj Crobex na 2300 u 2009.g.
pozdrav [cool]
budu li danas ameri povukli na početku europa ima da završi sa velikim plusom, bez toga sav ovaj sadašnnji plus će se istopiti za 15 minuta.
mi furamo svoj fazon do sutra a sutra je petak……dan za metak [lol]
Eto sada ne ovisimo puno o indeksima vani jer smo pali na najniže razine, ukalkulirali smo sve,
Evo i dalje potvrda kako su banke super likvidne u kunama
Jutro je otvoreno na razini 7,180 kuna za euro da bi po objavi rezultata dosegnuli maksimalnih 7,193 kuna za euro gdje je trgovanje i okončano.
http://www.poslovni.hr/102642.aspx
A danas sam napisao 3 ključna pokazatelja da nema krize u RH i da je neće biti…… Upravo zato je mnoštvo dionica jako podcijenjeno
General Motors i Chrysler razmatraju bankrot
Posrnule automobilske kompanije General Motors i Chrysler razmatraju prihvaćanje bankrota kako bi im američka vlada ipak odobrila hitni zajam vrijedan više milijardi dolara.
Kao odgovor na zahtjev kompanija iz Detroita, članovi Kongresa već su razgovarali s stručnjacima za restrukturiranje od koji su pokušali saznati može li bankrot biti iskorišten za reorganizaciju poslovanja američkog automobilskog sektora bez likvidacija, prenosi Bloomberg. Izvršni direktor General Motorsa Rick Wagoner je izjavio da bankrot za njegovu kompaniju znači likvidaciju jer kupci neće kupovati automobile od tvrtke koja neće moći izdati jamstva ili ih opskrbljivati dijelovima.
"Bankrot je zadnja opcija", dodao je član uprave GM-a George Fisher. Podsjetimo, General Motors, Ford i Chrysler požuruju Kongres da odobri 34 milijardi dolara vrijedan zajam, a za uzvrat autoproizvođači iz Detroita bi smanjili troškove, proizvodnju i plaće direktora. PD
budu li danas ameri povukli na početku europa ima da završi sa velikim plusom, bez toga sav ovaj sadašnnji plus će se istopiti za 15 minuta.
mi furamo svoj fazon do sutra a sutra je petak……dan za metak [lol]
Kad bi "polaznici burzovne škole" koji btw. imaju znatne količine sredstava prestali, buljiti u ameriku i europu te se pozicionirali i kupovali podcijenjene dionice na dulji rok a ne od petka do petka, onda bi imalo smisla raspravljati na ovoj temi…..
Do tada [kiss]
Eto kažu analitičari, navali na dionice, još malo pa nestalo.
Sad mi je nekako lakše, bar se neko slaže sa mnom.
[lol]
[/quote]
Iskreno mislim da ćemo rasti, ali da ćemo rasti u godini vrhunca najveće krize, onako kako smo rasli u najboljim danima Crobexa, to je čisto navlačenje.
Iskreno mislim da kreće drukanje preko novina jer se moraju fondovi koji idu u stečaj, iskrcati.
Uskoro ističe 3 mjeseca.
[/quote]
Pa opće je poznato da se burza počima oporavljati prije nego kriza završi, i upravo se najveći rast ostvaruje kada dođe do preokreta trenda.
Lijepo sam ti rekao da ćeš kupovati dionice skuplje nego prekjučer kad si se hvalio kad si ih prodao 🙂
Vidiš da ti sada drukanje ne pomaže možeš još registrirati desetak nadimak uz ove koje već imaš 🙂
Kad padnu kamate po korporativnim obveznicama, to će biti dobar znak za oporavak tržišta dionica. U prilogu trenutne kamatne stope.
Pa opće je poznato da se burza počima oporavljati prije nego kriza završi, i upravo se najveći rast ostvaruje kada dođe do preokreta trenda.
o čemu ti pričaš??? pa MMF i svi analitičari kažu da nas najgore tek očekuje u 2009. godini! oporavak gospodarstva očekuje se tek sredinom 2010. godine! kakva su ovo jeftina drukanja, nevjerojatno…
Švedska centralna banka rezala k.s. sa 3,75% na 2%
u 13:00 ide objava za BoE – očekuje se rezanje sa 3% na 2%
a u 13:45 ECB – očekuje se rezanje sa 3,25% na 2,75%
o čemu ti pričaš??? pa MMF i svi analitičari kažu da nas najgore tek očekuje u 2009. godini! oporavak gospodarstva očekuje se tek sredinom 2010. godine! kakva su ovo jeftina drukanja, nevjerojatno…
[/quote]
Oporavak gospodarstva nije isto što i oporavak burze. Kad hrvatski bruto proizvod padne koliko su pale vrijednosti dionica, kad profit firmi padne koliko su pale vrijednosti dionica, kada hrvatska ne mogne otplaćivati vanjski dug tek tada bi imali opravdanje za ovakve niske cijene dionica.
A to čuđenje o jeftinom druku prosipaj po nekim žutim forumima a ne na poslovnom dnevniku, gdje pretpostavljam da dolaze ljudi koji imaju pojma o ekonomiji.
I ako je druk zaključiti da crobex nakon pada od 75 % pada od početka godine, i razini od prije četiri godine je mnogo bliže oporavku nego rastu i kada će ti svaki dobronamjerni poznavatelj tržišta kapitala reći da su cijene dionica izrazito podcijenjene onda svaka čast tebi i tvojoj inteligenciji.