jako dobra vijest iz FED-a,
predlažu:
preko Fannie Mae i Freddie Mac realizirati hipotekarne po 4,5%
što je 1% manje od trenutne cijene na tržištu
ovo bi moralo trgnuti hipo tržište,
očekuju kako bi se kritični dužnici zahvaljujući ovome mogli i sami izvuči
Kipica…
Sushi je danas na -1%
Pekinška patka je završila na +1,84%, pardon šangajska.
Sve u svemu miješano sa više paradajza.
Kinezi izgubili vjeru u financijski zapad
Čelnik kineskog državnog stabilizacijskog fonda kazao je u srijedu da je izgubio povjerenje u zapadne financijske institucije tijekom globalne gospodarske krize.
Predsjednik i izvršni direktor China Investment Corp. (CIC) Lou Jiwei kazao je da će fond ubuduće izbjegavati ulaganje u banke i ostale grupe zbog "neizvjesne" politike inozemnih vlada, piše Wall Street Journal. CIC je bio veliki ulagač u takve grupe otkad je osnovan u rujnu prošle godine. "Ne znamo kada će u te institucije ulagati njihove vlade", kazao je Lou tijekom rasprave u Hong Kongu na konferenciji čiji je domaćin bivši američki predsjednik Bill Clinton, piše WSJ.
"Moramo pričekati razdoblje u kojem neće biti masivnih urušavanja financijskih institucija". Lou je dodao da je izgubio povjerenje zbog nedostatka dosljedne politike vlada koja se odnosi na potpore zapadnim bankama. "Zaista ne postoji zaštita mog ulaganja", kazao je.
CIC je prošlog prosinca kupio 9,9 posto udjela u banci Morgan Stanley a posjeduje i više od 10 posto private equity tvrtke Blackstone. Fond je suočen s ozbiljnim kritikama u Kini zbog izbora ulaganja, nakon što je kolaps globalnih tržišta doveo do velikih gubitaka vrijednosti dionica.
Međutim, Lou je kazao da će nastaviti tražiti druge mogućnosti za ulaganja u inozemstvu, uključujući kompanije na tržištima u razvoju. Stabilizacijski fondovi su ogromni bazeni novca poreznih obveznika koje neke vlade koriste za ulaganje u kompanije i tržišta diljem svijeta. Neki su suočeni s kritikama zbog izbora visoko rizičnih ulaganja i netransparentnog poslovanja. JL
tako je artu
curenje vijesti je bio razlog rasta amera jučer
dugoročan uticaj mjere če se pokazati
A Trick-A-Day Pony
Late in the day today the Feds came up with another plan to bolster the economy: the US Government is going to offer 4.5% mortgages through Freddie and Fannie. I am pretty sure some people in-the-know about this news bid the stocks higher later in the day. News via Market Watch:
The plan would employ Fannie Mae and Freddie Mac to offer mortgages with rates as low as 4.5%, roughly 1% lower than current rates. The measure is under consideration as part of the Treasury Department’s continued effort to limit foreclosures, which has been at the core of the financial crisis. The plan would seek to revitalize the financial market without bailing out homeowners and lenders, the Journal reported.
Eto kažu analitičari, navali na dionice, još malo pa nestalo.
Sad mi je nekako lakše, bar se neko slaže sa mnom.
[lol]
[/quote]
Iskreno mislim da ćemo rasti, ali da ćemo rasti u godini vrhunca najveće krize, onako kako smo rasli u najboljim danima Crobexa, to je čisto navlačenje.
Iskreno mislim da kreće drukanje preko novina jer se moraju fondovi koji idu u stečaj, iskrcati.
Uskoro ističe 3 mjeseca.
pa zar nemaju interventni fond??
ili je i to paravan
Pa jesi čuo šta radi interventni fond?
Navodno služi za TIHO gašenje ostalih fondova. Psssst…
Pitanje je koliko sredstava ima za gašenje. Papira je puno.
Eto kažu analitičari, navali na dionice, još malo pa nestalo.
Sad mi je nekako lakše, bar se neko slaže sa mnom.
[lol]
[/quote]
2009. godina je širok pojam, radi se o kraju ili drugoj polovici 2009. godine, ako uopće bude nekog rasta!
…, a do tada [bye]
Iskreno mislim da ćemo rasti, ali da ćemo rasti u godini vrhunca najveće krize, onako kako smo rasli u najboljim danima Crobexa, to je čisto navlačenje.
Iskreno mislim da kreće drukanje preko novina jer se moraju fondovi koji idu u stečaj, iskrcati.
Uskoro ističe 3 mjeseca.
Ajde, molim te, navlačenje pa nekakva zavjera.
Pogledaj povijest pa ćeš vidjeti kako se ciklusi sami ponavljaju. Takva je priroda ovoga posla koji radimo, nema tu nikakovih zavjera, navlačenja.
Burze se oporavljaju ranije nego gospodarstvo, a oporavak , kad krene će biti brz. Obično kad krene oporavak gospodarstva tad će za one kolebljive biti kasno da kupe. Zapravo, oni će i početi kupovati kad cijene naglo rastu, a prodavati kad naglo padaju. Eto zato treba ići suprotno od trenda i kupovati dok je još jeftino. Strpljivost je ovdje vrlina.
Čekanje na razvoj situacije bi se lako moglo pretvoriti u pasivno promatranje.
Uskoro ističe 3 mjeseca.
Ajde, molim te, navlačenje pa nekakva zavjera.
Pogledaj povijest pa ćeš vidjeti kako se ciklusi sami ponavljaju. Takva je priroda ovoga posla koji radimo, nema tu nikakovih zavjera, navlačenja.
Burze se oporavljaju ranije nego gospodarstvo, a oporavak , kad krene će biti brz. Obično kad krene oporavak gospodarstva tad će za one kolebljive biti kasno da kupe. Zapravo, oni će i početi kupovati kad cijene naglo rastu, a prodavati kad naglo padaju. Eto zato treba ići suprotno od trenda i kupovati dok je još jeftino. Strpljivost je ovdje vrlina.
Čekanje na razvoj situacije bi se lako moglo pretvoriti u pasivno promatranje.
[/quote]
Čekaj malo, jel ti opet pričaš o zadnjem vlakiću, za ukrcaj, polupraznom liftu?
Moj Bože, kad će ljudi jednom naučiti.