Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prvo loša vijest…
http://money.cnn.com/2008/11/25/news/economy/gdp/index.htm?postversion=2008112508

a onda dobra…

http://money.cnn.com/2008/11/25/news/economy/paulson_consumer/index.htm?postversion=2008112508

Rezultat – cijeli svijet opet iz laganog crvenila prešao u zelenilo…, a mi iz bezličnog zelenila u odvratno crvenilo….

čeka se još Consumer Confidence index u 10 a.m. po njihovom vremenu…

http://money.cnn.com/2008/11/25/markets/stockswatch/index.htm?postversion=2008112508

Onda još jedna loša vijest:
Nov. 25 (Bloomberg) — House prices in 20 U.S. cities declined in the year ended in September at the fastest pace on record as rising foreclosures pushed down property values.

The S&P/Case-Shiller home-price index dropped 17.4 percent in September from a year earlier, more than forecast, after a 16.6 percent decline in August. The gauge has fallen every month since January 2007, and year-over-year records began in 2001

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

futuresi oko +2
otac reče sad il nikada i crobex krenu ko iz nekog sna… [pray]

[img]http://i.l.cnn.net/money/2008/11/25/news/economy/gdp/chart_gdp_112508.03.gif[/img]

I love the Smell of Profits in the Morning

Ja ne znam što više reći, mi smo prošli tjedan pali -18%, a jučer porasli +1% dok je EU jučer porasla +10% !
Danas EU raste +3%, a mi smo danas na -0,18% ???
Kada ćemo mi uspjeti rasti ako ni u ovakvom zelenom okruženju ne rastemo?
Ja sam odlučio: svoj keš ne dam dok mirovinci ne počnu ulagati po 80-100 mil.kn na dan na ZSE, onda ću i ja početi ulagati, a do tada [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

Gotovo je, ovo je krah ZSE!!! Mirovinci spičkali skoro sav keš na plaćanje državnih dugova!!! zaobravite rast burze i crobexa godinu dana!!!! [angry]

Mirovinci upisali 2,65 mlrd kuna trezorskih zapisa

Činjenica da je HNB objavio da se dvogodišnji trezorac ne može koristiti kao kolateral u obrnutim repo aukcijama smanjila je zanimanje banaka

Bankamagazin

Ukupan iznos upisanih trezorskih zapisa Ministarstva financija, odnosno kratkoročni dug države, povećan je nakon aukcije u utorak, s 9,48 milijardi kuna na 12,1 milijardi kuna. Ostvareni iznos emisije je 2,65 milijardi kuna, u usporedbi s planiranih 2 milijarde kuna.

Najviša ponuđena cijena bila je 86,24 kuna za 100 kuna nominalnog iznosa zapisa, po kamatnoj stopi od 8 posto, a najniža cijena iznosila je 85,50 kuna po kamatnoj stopi od 8,5 posto. Ostvarena jedinstvena prodajna cijena iznosila je 85,50 kune uz kamatnu stopu od 8,50 posto.

Pritom je udio nebankarskog sustava u ukupnom iznosu emisije 99,74 posto.
Iz Ministarstva financija potvrdili su za http://www.banka.hr kako je cjelokupna današnja transakcija provedena s mirovinskim fondovima.

"Svaki sudionik koji je upisao trezorske zapise napravio je dobar potez jer je riječ o dobrom prinosu i sigurnom ulaganju, a država je dobila solidnu pozajmicu da može platit svoje obveze", prokomentirala je Radmila Nižetić, direktorica Tržišta novca Zagreb. Dodala je i kako je mali udio bankarskog sektora u današnjoj aukciji povezan s činjenicom da je HNB objavio da se dvogodišnji trezorac ne može koristiti kao kolateral u obrnutim repo aukcijama što je automatski smanjilo zanimanje banaka.

Ovo je prva aukcija trezorskih zapisa na kojoj su ponuđeni trezorci na rok od dvije godine koje je Ministarstvo financija najavilo prošlog tjedna. Do sada su se trezorski zapisi izdavali na maksimalno godinu dana.

Nakon današnje aukcije ukupan iznos upisanih trezorskih zapisa s dospijećem od 91 dan ostao je 325 milijuna kuna, kao i onih na rok od 182 dana (255 milijuna kuna) i rok od 364 dana (8,896 milijardi kuna). Ukupan iznos upisanih trezorskih zapisa s dospijećem 728 dana je 2,65 milijardi kuna.

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Ja ne znam što više reći, mi smo prošli tjedan pali -18%, a jučer porasli +1% dok je EU jučer porasla +10% !
Danas EU raste +3%, a mi smo danas na -0,18% ???
Kada ćemo mi uspjeti rasti ako ni u ovakvom zelenom okruženju ne rastemo?
Ja sam odlučio: svoj keš ne dam dok mirovinci ne počnu ulagati po 80-100 mil.kn na dan na ZSE, onda ću i ja početi ulagati, a do tada [bye]

Zato će kad amerika padne 2%, crobex će past 6-7%. Pomozi Bože.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

@dadoo

Znači idući odbijanac prema gore za dvije godine [thumbsup]

Gotovo je, ovo je krah ZSE!!! Mirovinci spičkali skoro sav keš na plaćanje državnih dugova!!! zaobravite rast burze i crobexa godinu dana!!!! [angry]

Mirovinci upisali 2,65 mlrd kuna trezorskih zapisa

……

najgora stvar koja je mogla pogoditi ZSE!posljedice ovog poteza osjećat će se mjesecima, ako ne i godinama! odo ja prodati još ovo dionica što imam na ZSE…. [bye]

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

futuresi oko +2
otac reče sad il nikada i crobex krenu ko iz nekog sna… [pray]

Crobex: 1734.30 Promjena: 0.10%

Ode ESADE u minus. [bye]
Još smo mi na kraju dobro i prošli.

SA FOND MANAGEROM NA KAVU, PA GA ONDA BACIM U DRAVU !!!

Economy: Biggest drop in 7 years

Gross domestic product falls 0.5% in the third quarter, showing greater economic weakness than original reading

"The third quarter drop was the biggest for the economy since a 1.4% decline in the third quarter of 2001, the last full quarter that the U.S. economy was judged to be in a recession."

Problem banks rise to 13-year high

The FDIC reports that the number of troubled banks grew to 171 in the third quarter, most since 1995. Bank profits have second-worst quarter since 1990

"The Federal Deposit Insurance Corp. reported that the number of firms on its so-called problem bank list grew to 171 during the third quarter – the highest since 1995 when there were 193 banks on the list. There were 117 banks on the list in the second quarter"

SAD ĆE ODBIJANAC!!!!!

[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close