Spašena druga banka po veličini u svijetu, a DOW rasao samo 4,93%.
Pa tko tu koga.
Kod nas nije ništa spašeno, naprotiv.
Da li je možda itko naletio na kakav materijal/članak koji se bavi procjenom utjecaja pada dolara (kad kažem pad, mislim na kolaps)?
Može i na PM
Gledajući unazad par stranica na ovom topicu je vladao samo jedan pesimista, a to je ent….No, primjećujem da ih je zadnje vrijeme sve više što znači da dolazi buy vrijeme…
Pa tko tu koga.
Kao i obično, fundamentalno si u krivu. Ništa u americi nije spašeno, naprotiv. Kako misliš spasiti gospodarstvo čiji je ukupni dug 5xBDP, koje će se ove godine zadužiti još desetak trijilardi dolara, a sljedeće (već u siječnju) im kolabirati nacionalna valuta?
Imamo samo 2 rješenja američkog toilet-a:
-vratiti sve dugove (s kamatama) – ovo je svima jasno da je neizvedivo
-otpis dugova/default – ovo je izvedivo, ali za neke vrlo bolno
– usporavanje gospodarstva,
– rezanje kta od strane centralnih banaka
– prelijevanje se na bankarske kte s pomakom…vracenje povjerenja
– efekat se jos nije prenio na CEE regiju…
– iako ih ne volim, ako je AZ usao u obveznice na iz CEE regije, ali ako su usli u BUND koji je bolesno visok, onda imam samo jednu rijec – [sealed]
– ako se ostvari ono sto preevidjam, mirex raste 10% u roku od 2 mjeseca…
od kamata ne vidiš šumu …
Danas idemo ap, ap, ap:
Futuresi crveni, Evropa otvorila u crvenim tonovima. Logično poslije rasta od 10-ak% u dan ili dva na redu je korekcija samo kad se mi iskorigiramo poslije rasta od 1% bit ćemo kad se sve zbroji u deeebelom minusu. Još ako je ovo bio samo kratkotrajni odbijanac i tržište nastavi tonuti crobex bi se mogao negdje oko nule zaustaviti.
A ukinuli smo domjenke i vojne sprovode, prosto je nevjerojatno da to još nije dalo opipljive rezultate [lol] [lol]
Pa tko tu koga.
Kao i obično, fundamentalno si u krivu. Ništa u americi nije spašeno, naprotiv. Kako misliš spasiti gospodarstvo čiji je ukupni dug 5xBDP, koje će se ove godine zadužiti još desetak trijilardi dolara, a sljedeće (već u siječnju) im kolabirati nacionalna valuta?
Imamo samo 2 rješenja američkog toilet-a:
-vratiti sve dugove (s kamatama) – ovo je svima jasno da je neizvedivo
-otpis dugova/default – ovo je izvedivo, ali za neke vrlo bolno
[/quote]
Kolega pa FED je swapovima povukao toliko eura i ostalih nacionalnih valuta, uz istovremenu vrlo ofenzivnu repatrijaciju dolara, da vrlo efikasno do konca 2015. može regulirati tečajeve dolara.
EU otvorila je crveno, što znači da smo propustili šansu za jaki rast koji su oni odradili jučer…a danas… jasno je što nam slijedi, slijedimo ćemo pokorno njih u padu [bye]
dosta mi je više ovog sranja od ZSE, ima neka brokerska kuća preko koje se može direktno, on-line trgovati na zapadnim tržištima i USA?? žali Bože vremena i novca koje gubim ovdje… rasta nema, samo padamo, padamo,padamo…..
Što se događa kad se u sustav pumpaju trilijarde i trilijarde nepostojećeg novca sve brže i brže?
Danas idemo ap, ap, ap:
idemo mi u piz.. mat…..
idemo mi u piz.. mat…..
[/quote]
Europa je fino zaronila u crveno.
Zašto kad su jučer Ameri onoliko rasli, pitanje je sad?