Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
šarlo-akrobata pristup…
ako bude rasta, ulazim nakon probijanja gornje stranice silaznog klina + 5%.
target: ca 2850 ILI ca 3300
ovaj drugi target bi poništio donje targete grobija.
iskreno volio da se to desi: moglo bi se ubrati 50-ak%.
no, sumnjam…
[/quote]
RALLY !
The weekly $VIX is flashing “Rally Time” based on divergences. Seasonality also likely to underpin it. I heard one analyst comment that there has always been a Santa Claus Rally for at least the last 100 years, though some rallys were pretty minor. That was then and this is now, and the $VIX suggests it will happen, and it could be huge. Look at the width of the Bollinger Bands! I expect a retrace to the lower uptrend line as shown at below 30. Where will the S&P go? It makes sense that it would backtest the downtrend line that it fell through in early Oct, rally to the 38.2% Fib, and touch the 50wma as shown on my chart. We shall see!
Don’t think it can happen? It can!
DOW srušen 2% u zadnjih 10 minuta.
Tko to prati koga. Mi amere ili ameri nas.
možeš li u Americi obrisati preko 860,00 ona 3,70 daj molim te ,remeti mi računicu
Dođe čovjeku da zaplače kad gleda S&P/DOW/NASDAQ
– usporavanje gospodarstva,
– rezanje kta od strane centralnih banaka
– prelijevanje se na bankarske kte s pomakom…vracenje povjerenja
– efekat se jos nije prenio na CEE regiju…
– iako ih ne volim, ako je AZ usao u obveznice na iz CEE regije, ali ako su usli u BUND koji je bolesno visok, onda imam samo jednu rijec – [sealed]
– ako se ostvari ono sto preevidjam, mirex raste 10% u roku od 2 mjeseca…
Sutra do 12:00 Crobex na 2000, nema ni trunke sumnje u to
Mi smo negdje između srbije i europe..
– nja
– efekat se jos nije prenio na CEE regiju…
mi nismo CEE nego SEE regija
Dow’s biggest 2-day run since ’87
Citigroup rescue and Obama economic team picks propel stocks. Dow sees its biggest two-session point gain ever and biggest two-session percentage gain in 21 years.
The Dow Jones industrial average (INDU) gained 388 points, or 4.8%, according to early tallies, after having been up 552 points earlier in the afternoon. The Standard & Poor’s 500 (SPX) index rose 6.4% and the Nasdaq composite (COMP) gained 6.3%.
http://money.cnn.com/2008/11/24/markets/markets_newyork/index.htm
Danas se pokazalo da vanjski rast uopće ne djeluje na nas, u EU indexi rastu danas po +7%, a mi smo završili jedva iznad +1%
Mi svijet pratimo samo u padu, u rastu ne. Sutra će vjerojatno biti korekcija u EU i USA zbog ovog naglog rasta, a tu ćemo ih 100% pratiti u stopu.
Kod nas je danas bio vrlo jadan promet od svega 32 mil.kn. Potvrdilo se ono što par kolega govori: OMF keš na burzu ne ulažu, pogotovo ne radi dizanja crobexa, već čekaju da OIF porikavaju i da od njih pokupe dionice. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo jer dolazi božićni šoping i ljudi će opet vaditi još to malo uloga što imaju u OIF, a time će OIF-ove stjerati pred zid- rasprodat će još to malo dionica što imaju i ključ u bravu.
Još jedna stvar brine me na ZSE: dake, mirovinci pare skoro da ne ulažu, dijelom je to zbog ove situacije gore koju sam spomenuo. Međutim, sve češće se medijima pojavljuje vijest da je zbog pada kreditnog rejtinga RH državi zaduživanje postalo vrlo teško, skoro pa nemoguće i da ZATO OMF ČUVAJU KEŠ – DA USKOČE KREDITIRANJEM DRŽAVE radi vraćanja 6-7 milijardi dolara kredita iduće godine.
Ukoliko je ovo točno, cijela ZSE je u banani i visi o niti jer svježi keš nećemo vidjeti još mjesecima, a prodaja će i dalje fosirati rasprodaju i zamjenu dionica za keš bez obzira na cijenu.
A da, to samo govori o kvaliteti i strategiji ulagaca u OIF , a i horizontu nasih " INVESTITORA".
OIF su najvjerovatnije prisiljeni za rasprodaju , ali cemu drugi rasprodaju po ovim cijenam .
sve u svemu zanimljivo !
[/quote]
zaboravili ste još jednu krucijalnu stvar: naši mirovinci, taj kapital koji im je još slobodan za ulaganje tj. nije rezerviran za državne kredite, uopće ne ulažu na ZSE nego na inozemnim burzama!!! čime će onda crobex rasti kad naši OMF našim novcem financiraju strane državne obveznice i strane dionice????!!!
[/quote]
Isto je i moje mišljenje, dok mirovinci ne krenu ulaziti kako treba, svi koji kupuju samo će ispušiti. Isto vrijedi i za sutra. Tko sutra uleti naje.at će ko žuti jer će ući na kraju vala rasta (koji je kod nas i tako jadan da jadniji ne može biti).
OPREZ SUTRA. Glavni ekonomist MMF-a kaže da NAJGORE TEK DOLAZI ! Čuvajte keš da ne biste završili kao američki beskućnici. [bye]
http://www.chrismartenson.com/crashcourse/chapter-10-inflation
Toplo preporučam posluhnuti/pogledati si prezentacije od čovjeka, recimo uz čaj i čajne keksiće