ajde xzy, kupi laptop, uvedi wireless i samo sjedi na zahodu svaki radni dan od 10 do 16. jel može?
skupit ćemo mi lovu ako treba …
pa ti ameri su stvarno retardirani, ako sam dobro skužio što piše, porasli su toliko jer bi taj geithner za 2 mjeseca trebao postati Obamin ministar financija koji će ih spasiti? i to je njima razlog za rast a to što im privreda propada više ih ne brine? što žicaju arape 400 mld dolara kredita da spase gospodarstvo (jer svojih para više nemaju) ni to ih ne brine? ni to što im autoindustriji prijeti kolaps, ni to ih više ne brine? masovna otpuštanja ih također više ne brinu? itd. itd. itd.
znači doći će taj geithner i čarobnim štapićem sve riješiti??? užas…. a od ponedeljka opet po starom, još da rokne i citygroup i onda USA ide kolektivno u alkoholizam [bye]
samo 7% dnevne oscilacije, razočaran sam.
dečki petkom u gjuri je od 10 do pol 12 BESPLATNA CUGA (da besplatna cuga)….ne znam kako i zašto al isplati se [smiley]
I don’t care if Mondays black
Tuesday Wednesday heart attack
Thursday never looking back
It’s Friday I’m in love…
A tek volume…
[/quote]
Dobri stari The Cure. No, imaju oni i nekih drugih ideja. Primjerice: "Closedown", "Last Dance", "Fascination Street", "The Same Deep Water as You"… ups, a ovo su samo izvatci s jednog albuma…
Neće burze ni Amerika propasti. Samo lijepo slijedimo prosječnu povijesnu stopu rasta burzovnih indexa. Ako pogledate DJI tek smo neznatno probili liniju koja je uspostavljena pedesetak godina unazd. Sada ćemo se malo odbiti, pa nastaviti, pa će doći na forum neki drugi bukači, pa će se oni hvaliti milijunskim prinosima. I tako unedogled. Bilo kakav događaj ovih dana (ili mjeseci) može biti okidač za promjenu trenda. To ne znači da ćemo slijedećih sedam godina samo rasti, ali biti će to uglavnom dobro razdoblje. Od krize naravno neće biti ništa značajnije, što bi rekli "tko je jamio jamio je".
Pozdrav,
P.S. Long time no see
To ne znači da ćemo slijedećih sedam godina samo rasti, ali biti će to uglavnom dobro razdoblje. Od krize naravno neće biti ništa značajnije, što bi rekli "tko je jamio jamio je".
Pozdrav,
čovječe, prave posljedice krize vani se očekuju tek iduće godine, a ti pričaš kako je sve gotovo i kako ćemo od sada uglavnom rasti!
što se nas tiče, nas kriza nije još ozbiljnije ni udarila (osim burze), a iduće godine dolaze nam milijarde duga na otplatu, turizam koji je najveći izvoznik doživjet će težak udarac i pad noćenja (cijena i zarade), kao i plasmana domaće proizvodnje kroz turizam, prodaja namještaja jako je pala kao i tehničke robe, veliki infrastrukturni projekti se odgađaju jer se nemaju čime finanirati, banke su već počele s dizanjem kamata, pa raste broj građana koji ne mogu vraćati kredite, leasing kuće pojačano plijene aute …. a ti pričaš o dobrom razdoblju koje dolazi???
kad je sanader izjavio da smo u banani i da visimo o niti onda je valjda svakome jasno da je voda došla ne do grla nego do nosa i poraste li još par centimetara onda je opći potop [bye]
zato nemoj molim te širiti optimizam bez pokrića jer bolje se suočiti sa stvarnošću, stisnuti zube 3-4 godine i onda će biti bolje nego živjeti u iluziji da je sve OK, pa potrošiti zadnju lovu na dionice ili novu plazmu, a zatim za par mjeseci zbog dugova završiti na ulici….
Vidim da sam opet fulao.
Ovo je već postalo vrlo loše.
Nekako se ameri neda ići dole a?
Koji fascinatni promet.
Ipak ovo ostaje vrlo čvrsta potpora.
Nema što.
Prvom prilikom sve prodajem i odlazim na USA.
Tamo ću ili puno zaraditi ili sve izgubiti ali barem me nitko neće krasti i nitko neće manipulirati.
A i nadam se da stranci neće doći na crobex jer će samo pušiti.
…ali barem me nitko neće krasti i nitko neće manipulirati.
Aha [lol]
Prema statistikama od 1950 do danas u Americi je bilo 9 recesija i izračunato je da je DJI u prosjeku rastao oko 30% u 12 mjeseci računajući od sredine recesije. Pa računajte…..
Kako će rast DJI utjecati na našu burzu? Vjerojatno na isti način kako je utjecao i pri padu.
Dugove i probleme imali smo i prethodnih godina i ostvarivali rast BDP-a. S obzirom da država jučer troši 59 mil. eura na naoružanje i da nas čeka 500 mil. eura pomoći iz europskih pristupnih fondova do 2010 očito nema problema. Za rješavanje dugova budemo prodali koji dio lijepe naše kao i do sada.
Evo imate sve recesije u USA.
Istina je da nas sve to čeka, ali čeka nas i 80 milijardi kuna glavnice i kamata za otplatiti / reprogram će biti jako teško dobiti / čeka nas poskupljenje već odobrenih kredita, pad prihoda od turizma, izvoza, dug brodogradnje od 5-6 milijardi kuna koji će država morati vratiti.
I ne dao bog da kuna devalvira, ne da ćemo teško živjeti nego bi bilo dobro proučiti scenarij koji se dogodio Argentini. Tko je čitao, zna na što mislim.