Ne mogu vjerovati, ovi Amerikanci nisu normalni, pa lud sam na našoj burzi, da sam tamo vjerojatno bih se već bacio kroz prozor… [lol]
Kaj opet bude poraslo za dobar istovar, znam samo da se iz OIF-ova nemilosrdno povlače
udjeli a mirovinci moraju čekat da pokrivaju državne rate dugova ak zagusti…..sve ovo
je samo za trejd i ni lipe više……
Ajde požurite ako još netko kani skakati od sreće što ameri malo slabije padaju. [lol] Još malo pa su upet u dubokim hovnima [cry]Nema vatre od sirovih drva [bye]
Kako se Ameri spremaju za recesiju???
Jednostavno – uvezu 500.000 tona željeza i čelika više u 9. nego u 8. mjesecu!!!
Ne mogu vjerovati, ovi Amerikanci nisu normalni, pa lud sam na našoj burzi, da sam tamo vjerojatno bih se već bacio kroz prozor… [lol]
Ja osobno nebi imao ništa protiv,da trgujem kod amera,ove godine pali samo 35%,a sa time da imaju opcije,derivate,još se tu moglo nešto i zaraditi.
Na pad od -35% nebi ni trepnio.
Government, mortgage industry to announce assistance effort for Fannie Mae, Freddie Mac loans
http://biz.yahoo.com/ap/081111/meltdown_mortgages.html
Step forward definitivno.
Neurednim platišama omogućuje se pomoć u otplati postojećih hipotekarnih kredita.Na CNBC upravo, klijenti će morati plačati max. do 38 % mjesečnih primanja u svrhu otplate kredita. Ostatak će preuzeti država + povećanje roka otplate do 40 godina, što će smanjiti anuitete.
To bi moglo dovesti do pada prisilne prodaje nekretnina u USA, što će smanjiti ponudu, dakle i manji pritisak na cijene nekretnina. Naravno to je pozitivan utjecaj na ciejne derivata…
Reakcija u USa je trenutno smanjenje minusa DOW sa 3,5 % na trenutno oko 1 %.
Analitičari na CNBC-u se slažu, definitivno pozitivan korak prema naprijed. Vidjet ćemo implikacije ovoga narednih dana.
[/quote]
Kako to njima može pomoći?
Vaš link
[bye]
Gledam malo ove amere večeras.Ludilo!!!!
Oni su pravi zabavljači i zajebanti.
A mi i cijeli svijet buljimo u njih ko magare u šarena vrata.
House Speaker Pelosi seeking auto maker bailout: report
By Wallace Witkowski
Last update: 3:31 p.m. EST Nov. 11, 2008
SAN FRANCISCO (MarketWatch) — House Speaker Nancy Pelosi will seek legislation to rescue the auto industry in the post-election session of Congress, The Associated Press reported Tuesday, citing Democratic aides. The AP said Pelosi is not expected to specify how large a bailout is needed
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bush-ljut-na-obamu-zbog-curenja-informacija/409381.aspx
JUČERAŠNJI sastanak trenutnog i budućeg predsjednika SAD je protekao mirno, ali ne i njegove posljedice, ako je suditi po reakcijama Bijele kuće.
Izvori bliski Bushu navode kako je trenutni predsjednik ljut zbog "nedostatka diskrecije", odnosno činjenice da su samo nakon nekoliko sati u medije "procurili" detalji povjerljivih razgovora na temu prijenosa vlasti.
New York Times i Associated Press su objavili kako se Bush i Obama ne slažu oko plana za spašavanje američke automobilske industrije, čijim vodećim tvrtkama – uključujući General Motors – prijeti stečaj ukoliko smjesta ne dobiju financijsku injekciju nalik na onu kakvu je nedavno izglasao Kongres za vodeće američke banke.
Obama koji je odnio pobjedu, između ostalog i zahvaljujući podršci utjecajnih sindikata automobilskih radnika, od Busha traži da intevenira prije 20. siječnja kada mu istječe mandat. Bush je, prema napisima američkih medija, spreman poslušati Obaminu sugestiju, ali zauzvrat traži da Obama preko svojih stranačkih drugova u Senatu osigura ratifikaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini s Kolumbijom.
Izvori Bijele kuće tvrde da je Bush svoj prijedlog iznio Obami osobno, te da je "curenje" moglo doći samo preko novog predsjednika. Oni smatraju kako se time trenutnom predsjedniku "nastoji spriječiti rad u posljednjim danima mandata" te da je prekršena "tradicija prema kojoj privatni razgovori odlazećeg i dolazećeg predsjednika moraju ostati privatni".
D.A.
Foto: AFP
Askače li skače…..Ne možeš pratit te okomice, u sekundi 20-30 bodova.
Ako ovako nastavi preći će 9 iljadarki!
Da se nadovežem na kuće u USA. Zalihe nikad manje.
Sada će to morati ponovno krenuti. 500.000 tona čelika su uvezli više u 10. nego u 9. mjesecu.
Nešto će valjda raditi!!!
Ovo bi moglo biti dobro, sa smanjenjem anuiteta i povečanjem otplate….10 godina više, u stvarnosti čak i više od toga , je ogromna razlika + max. 38 % mont. income, ostatak pokriva država..
[/quote]
Bravo kolega Plavi, pogodio si.
Ameri ponovno potonuli na novu vijest.
Dow Jones Industrial Average 8,691.65 4:01pm ET 178.89 (-2.02%)
S&P 500 INDEX,RTH 898.97 4:04pm ET 20.24 (-2.20%)
Government, mortgage industry to announce assistance effort for Fannie Mae, Freddie Mac loans
http://biz.yahoo.com/ap/081111/meltdown_mortgages.html
Step forward definitivno.
Neurednim platišama omogućuje se pomoć u otplati postojećih hipotekarnih kredita.Na CNBC upravo, klijenti će morati plačati max. do 38 % mjesečnih primanja u svrhu otplate kredita. Ostatak će preuzeti država + povećanje roka otplate do 40 godina, što će smanjiti anuitete.
To bi moglo dovesti do pada prisilne prodaje nekretnina u USA, što će smanjiti ponudu, dakle i manji pritisak na cijene nekretnina. Naravno to je pozitivan utjecaj na ciejne derivata…
Reakcija u USa je trenutno smanjenje minusa DOW sa 3,5 % na trenutno oko 1 %.
Analitičari na CNBC-u se slažu, definitivno pozitivan korak prema naprijed. Vidjet ćemo implikacije ovoga narednih dana.
[/quote]
Procjena je da cijene kuća neće dalje padati, pa se mogu upustiti u jednu ovaku akciju.