Dow Jones Industrial Average 8,870.54 4:03pm ET 73.27 (-0.82%)
NASDAQ COMPOSITE 1,616.74 4:55pm ET 30.66 (-1.86%)
S&P 500 INDEX,RTH 919.21 4:56pm ET 11.78 (-1.27%)
Di čemo mi sutra, to ne zna ni Petar Vlahov.
Znam ja, u minus!
S obzirom na Nasdaq neće biti teško pretpostaviti tko će predvoditi!
Azija u debelom minusu http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
Euro slabi zbog Trichetovog pesimizma
U ponedjeljak je tijekom ranog poslijepodneva euro vrijedio 1,2926 američkih dolara. Tada je do sudionika globalnog financijskog tržišta dospio najnoviji intervjuu predsjednika europske središnje banke Jean Claude Tricheta u kojem je opetovao mračnu perspektivu gospodarstva euro-zone. Euro je počeo slabiti, a u utorak rano ujutro tečaj eura u odnosu na američki dolar kreće se u rasponu između 1,2675 i 1,2769 američkih dolara za euro.
Predsjednik Trichet tijekom svog govora u Brazilu rekao je da “opuštanje inflatornih pritisaka otvara prostor europskoj središnjoj banci za novo rezanje ključnih kamatnih stopa jer ono nije izuzeto od usporavanja globalnog gospodarstva”. Neki analitičari shvatili bi Trichetove riječi kao pozitivan signal jer europska središnja banka može djelovati. No, predviđanje mračne perspektive gospodarstva euro-zone bilo je ipak jače.
Prekonoćni indeksni ugovori zamjene sugeriraju da će europska središnja banka u prosincu sigurno srezati ključne kamatne stope, a vjerojatnost rezanja ključnih kamatnih stopa za 50 baznih bodova iznosi 50 posto. Analitičari očekuju da će njemački indeks povjerenja investitora zbog oštrog usporavanja gospodarstva i prisutne financijske nestabilnosti potonuti na svoju novu rekordno nisku razinu. (PD)
bojim se da će EU otvoriti crveno da boli glava [bye]
Aziju već boli glava od crvenila [bye]
a mi….pokušajte pogoditi? [bye]
Kako Amerika utječe na Europu.
Evo zatvaranje Amerike, uvjetuje današnje potonuće u europi.
A mi , zna se. [bye]
I šta reći na ovo:
http://www.poslovni.hr/98185.aspx
Baš me zanima kad dođe vrijeme kolike će nam mirovine biti kad se toliko "brinu" za njih da nas ovdje na zse pokapaju žive.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Svi bi po kunu, ali ovi što neprestano bombardiraju s crnim prognozama, već su se ispunile najcrnje prognoze…………. A oni bi još jeftinije, pa nemojmo prodavati………….
[/quote]
Nisam baš siguran. Nakon banaka, kriza se proširila na auto industriju, pa na brodare. Pa će vjerojatno i cijena dobara (osim zlata i plemenitih) isto ljosnuti dolje.
Jedina nada je da ameri obrane liniju 8000 i da su veliki dio gore navedenih činjenica već uračunali u cijene,
@arnicom i vrana
pa sta Vama nije ocito da sve ide u 3pm?
jucer su ti procjenili da dionica GMa vrijedi 0$, ej! nula dolara!
a auto industrija je vrh sante leda…
bolje bi bilo prihvatiti ovu krizu i cekati popravak makroekonomskih pokazatelja…
sta ne?
@arnicom i vrana
bolje bi bilo prihvatiti ovu krizu i cekati popravak makroekonomskih pokazatelja…
sta ne?
Tako je vrijedi koliko vrijedi.
Ali i za njih ima bailout od 8 mlrd $.
@arnicom i vrana
sta ne?
Tako je vrijedi koliko vrijedi.
Ali i za njih ima bailout od 8 mlrd $.
[/quote]
Koliko vrijede ti naštampanih 8 mlrd $?
1/1000 možda.
Dođeš na isto. 0$ dionica.
za sad smo drugi po minusu jedino su rusi gori… to je dosta da mogu odgovorit veceras na dnevniku na pitanje zasto crobex pada " ako se pogleda ima tu i zemalja koje su padale i vise od nas"
ova nasa burza je zivi uzas………………………… [cry]