mi smo stvarno specifini, gledam današnji za dax i za sada totalna suprotnost od nas, ali do kraja dana ćemo se nadam se podignuti, samo da se i promet malo poveća.
1. više NEMA velikih igrača na ZSE osim OMF-ova
2. strani fondovi ne kupuju već rasprodaju preostale dionice i vraćaju keš u matične države
3. OMF-ovi ne kupuju dionice pri ovim cijenama osim simbolično održavajući cijene par "svojih" dionica
4. mali i srednji ulagači nemaju snage za dizanje crobexa već da, u situaciji jakog rasta vani, eventualno održavaju crobex izand nule (kao danas)
5. OIF su u škripcu i nemaju keša za kupnju već rasprodaju ono što imaju da isplate ulagače,
6. pitanje je tjedana kad će više OIF-ova staviti ključ u bravu jer su ispod zakonskog minimuma kapitala
7. OMF-ovi čekaju rikavanje OIF-ova da od njih preuzmu dionice 20-30% jeftinije nego li su sada,
8. dok se ne dogodi katarza na burzi i pročiste se ovi fondovi na samrti od onih koji će opstati neće biti rasta koliko god da rastu indexi vani jer sad smo svi svjesni situacije tj. da će biti još osjetnih sniženja cijena dionica na koja računaju OMF-ovi
9. dok se odigra ovo gore navedeno, primarni način trgovanjana ZSE bit će trejdanje jer neće biti OMF-ovske potpore rastu tržišta pa se grabi ono što se može tj. +5% i izlaz iz pozicije
sigurno ima i drugačijih mišljenja pa bih volio čuti i takva…
[/quote]
Baš bi bilo super da imam kontra argumente ali nemam [undecid] [huh]
Analitičari prognoziraju u Americi evo link. Budul i uspješni kao naši analitičari ajme nama.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aaYHB2uSUTG4&refer=home
Mene ovakve stvari brinu, dobar dio svjetskih i EU indeksa nas je oprao zadnjih 10ak dana. Strah me pomisliti što bi bilo da nije došla lova od Ine, garant bismo bili još dublje.
Očito je da kapital ide prvo na veća tržišta a tko zna kad ćemo mi doći na red.
Tješi me mrvicu bar to da su ATX i BELEX u jednakoj banani kao i mi…
Evo samo prenosim headlinese sa CNBC-a… Linkove nađite sami…
# Fannie Mae Posts Record $29 Billion Quarterly Loss
# Circuit City Files for Chapter 11 Bankruptcy
# McDonald’s Sees 8.2% Sales Growth in October
# HSBC Writes Off $4 Billion in Bad US Home Loans
# Deutsche Post Reports Loss, Cuts 9,500 DHL Jobs
# GM Shares Plunge on Broker Downgrades
# Stock Market To Fall Another 20%-25%: Roubini
# Citigroup in Talks to Buy a Bank: Report
# Saudi Confirms Oil Supply Cuts with Dec Curbs to Asia
# Wall Street Could Slash 70,000 Jobs: Report
Prestrašno.
I nakon tih svih vijesti Ameri u zelenom 1-2% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kak Vama nije jasno da je to sve uračunato u cijenu dionica i da TK ide 6-12 mjeseci unaprijed.
Mislim da do kraja godine DOW je na 10500-11000.
Kak Vama nije jasno da je to sve uračunato u cijenu dionica i da TK ide 6-12 mjeseci unaprijed.
Vidit ćemo kako će završiti danas. neki bi rekli da se sprema bull trap.
uf, EU okreće u crveno, a i USA. pozitivan efekt kineske pomoći gospodarstvu nije zadržao niti jedan dan zelenilo na svjetskim burzama.
Prelijepo da bi bilo istinito.
Loša izvješća i vijesti na svakom koraku.
Ne treba amerima više veliki pad, ali niti rasta nema.
DOW opet ispod 9000, a ti pričaš da ide prema 11.000.
Polako ljudi, ameri su jako komplicirani.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
A tko će pokrenut našu ZSE neznam samo znam da HDZ neće sigurno više doće izbori brzo
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=0e74f1e2-ef16-473d-8463-feb7254a4310&open=sec