Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako mogu samo primjetiti, u Americi raspad sistema.
Ovo nije kapitalizacija, ovo je puno dublje.

Dow Jones Industrial Average (-5.10%)
S&P 500 INDEX,RTH (-5.30%)

Ameri izabrali predsjednika i sad mogu dalje (čitaj dolje)
Danas nisu razmišljali valjda o novom predsjedniku, bailloutu, to je sigurno.
No normalno je da reetracement bude 50% rasta, tako da čekamo.

Tako ja vidim. Malo radikalno ali realno.

Jope su otkrili prijetnju recesije i imaju negativna očekivanja glede stope nezaposlenosti.
Eh ko bi tim kapitalistima udovoljio.

Ich Boss, Du nix

Koje gluposti! Dow je imao žestok oporavak zadnjih par dana kad je bio na 8000 i skočio na 9200, a čak i s ovim padom od -5% ostao je iznad 9100!
vidim da si danas rasprodao dionice i sad bi da crobex ode na 2000? ne ide to tako "von braune" [tongue]

DOW -5,05%
NASDAQ -5,53%
S&P -5,27%

POTOP!!!!
Ali ja se ne brinem.
Samo da izaberu Obamu onda to ide up.
Evo recimo ja sam vrlo optimističan.
Na primjer:
"The yield curve reached a near 5-year high Tuesday.
The recent sharpening of the yield curve means the market is anticipating a long economic downturn to come."Ili npr.
"The government said Wednesday it will auction off $25 billion in new 3-year notes and $20 billion in 10-year notes next week. The auctions are part of the Treasury’s plan to borrow $550 billion in the fourth quarter as it looks to fund the massive financial rescue costs."

Ali naravno ovakve vijesti vas ne trebaju brinuti jer naše firme posluju izvrsno, repka igra odlično,
a kvaliteta izvorske vode sa lokaliteta Sveta Jana je sve poznatija u svijetu.
Na činjenicu da smo izmislili kravatu vas ne moram niti podsjećati a kamoli napominjati koliko će ona utjecati na Crobex.
Sve u svemu, ide to up,up.
Jesam li napomenuo da:
"The potential failure of one or more of the three U.S.-based automakers would cut up to 2.5 million jobs in the first year as production ground to a halt throughout the industry, according to an auto industry consultant group on Wednesday."

Joj, da barem ima neko noćno trgovanje na ZSE da odmah lupim po asku…….
[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

ecipecipec ti si mali zec …

ohohooo, pojavili se nakon par dan i dežurni lešinari na ovoj temi! znači, prodali ste danas dionice i sad ćete par dana srat kako ide potop i kako svi trebaju prodati (vama naravno s -20%) dionice? pa stvarno ste prejadni!

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

DOW -5,05%
NASDAQ -5,53%
S&P -5,27%

POTOP!!!!

Joj, da barem ima neko noćno trgovanje na ZSE da odmah lupim po asku…….
[bye]

Da lupiš po asku?!
Izgleda da te opet ulovilo s prstima u medu…

[rolleyes]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

ma mislio je na bid,forma teksta ide uz bid..

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

@krpa i dakladd

Vaš link

[bye]

Koje gluposti! Dow je imao žestok oporavak zadnjih par dana kad je bio na 8000 i skočio na 9200, a čak i s ovim padom od -5% ostao je iznad 9100!
vidim da si danas rasprodao dionice i sad bi da crobex ode na 2000? ne ide to tako "von braune" [tongue]
[/quote]

Dow je skočio do 9625 b. a to je točno 20% rasta . Premalo?

NIKKEI -6,82%

Mene padovi ispod 10% uopće ne brinu.
Još sad kad centralna banka Japana spusti kamatu na -0,1% tj. kad počne ona plaćati kamatu bankama da uzmu novce to će sve ići up,up.
To će biti super.
Japan kao druga najveća ekonomija na svijetu je vrlo izvozno orijentirana.
A kao što vidimo sve zemlje koje su orijentirane na izvoz su teško pogođene krizom.
Zato se ja ne brinem za nas.
Mi izvoz nemamo tako da ne možemo ni imati problema takve prirode.
To je bilo prilično dalekovidno razmišljanje naših u Ministarstvu gospodarstva svih ovih godina da destimuliraju izvoz na svaki mogući način i evo to nas je spasilo.
A i Polančec je jučer rekao da ćemo posljedice financijske krize osjetiti tek druge godine.
Vidio sam i izjavu direktora Petrokemije koji kaže da će slijedeća godina biti godina preživljavanja.
Dakle, još puna dva mjeseca nećemo biti u krizi.
Nema razloga za brigu.

NE BOJTE SE [bye]

dow ispod 8200 i svi smo u shopingu [lol] [lol] [thumbsup]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close