Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.france24.com/en/20081102-hungary-escaped-bankruptcy-with-international-aid-imf-wb-eu

Hungary, hard hit by the global financial crisis, avoided state bankrupty thanks to international aid, Prime Minister Ferenc Gyurcsany said in an interview published Sunday.

"State bankruptcy, in parallel with a deep social crisis that would have resulted from it, could have come about from the financial crisis," he said in an interview with Vasarnapi Hirek newspaper.

Earlier this week, the International Monetary Fund, the World Bank and the European Union offered Hungary 20 billion euros (25.1 billion dollars) in financial support to help prevent the economy from going bust as a result of the global credit crunch.

Gyurcsany thanked other European leaders who he said played "a key role in the aid given to Hungary," specifically naming British Prime Minister Gordon Brown, German Chancellor Angela Merkel and French President Nicolas Sarkozy.

The government had feared the worst, including a collapse of the national currency, the forint, he said.

"The collapse of the forint against the euro to an amount of 350-400 forints per euro would have immediately led to inflation on the order of 20 to 30 percent," the prime minister said.

He added that such a scenario "would have provoked the loss of a quarter or even a third of citizens’ incomes."

The country’s currency has hovered in recent days between 252 and 260 forints per euro (one euro is approximately 1.30 dollars).

"At the same time, facing a lack of purchasers of state treasury bonds, we would have had much difficulty in paying salaries for teachers, doctors and even retirees," said Gyurcsany.

He said "that would have created a real and profound social crisis, from which the country has been saved."

But while the financial crisis may have been dealt with, the country must now "prepare itself" for a long economic crisis, the prime minister said.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Zato sto nisu mogli servisirat dug… Ok?
Poceli su stranci povlacit lovu, forinta je pala 15%, a oni su zaduzena zemlja i ne mogu funkcionirat bez novih zaduzenja i priljeva kapitala.

Pricamo o Hrvatskoj? Samo promjenimo valutu i to je to…
[/quote]

Mi imamo super-Rohu. [pray]
Plivamo nekako jos uvijek.

Jedino mozda da potegnemo lovu iz MMF-a, dok jos ima u kasi… Velika je navala zadnjih dana.

MMF-u izgore ti kesa, MMF-u izgore ti kesa… [lol]

ma ne dvojim ja da li su oni u sranju ili nisu … mene zanima samo detaljno objašnjenje problema …

evo tek sam danas pročitao koji je problem bio u Fortisu … piše u HUBovom istraživanju …

žišku?

I love the Smell of Profits in the Morning

roha nam je dao godinu dana …

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Amerikanci sve bliže pozitivi. [smiley]

A hebemu misa… Zaduzivali se kratkorocno, svake godine moras reprogramirat dug, jelte… Posudit na kraju godine da vratis ono od prosle godine… Roll-over duga radis stalno. I kad ti se zamrzne kreditno trziste, nitko ti vise ne zeli posudit novce, sto onda? A sto ces onda!?

ma ne dvojim ja da li su oni u sranju ili nisu … mene zanima samo detaljno objašnjenje problema …

evo tek sam danas pročitao koji je problem bio u Fortisu … piše u HUBovom istraživanju …

žišku?

Daj nabaci to istrazivanje, da ne kopam sad po webu…

roha nam je dao godinu dana …
[/quote]

Od kad se pocinje brojat ta godina? [undecid]

žišku?

Daj nabaci to istrazivanje, da ne kopam sad po webu…
[/quote]

već sam bio stavio …
http://www.hub.hr/Download/2008/11/04/hubanalize_14_velikiimali.pdf

ovo je zadnja analiza, ima ih ukupno 14. Isplati se pročitati.

Nego, jel’ se meni sada isplati ići u Mađu u shoping? Hm, tresnula im je valuta, znači za euro mogu dobiti više forinti …

Ovo je dobar odgovor svima koji žele slabiju kunu u ovom trenutku …

il sam nešto krivo razumio? slabo mi ide francuski 🙂

Evo kad smo kod banaka da nebi nastavili siriti paniku.Vaš link

SAM PROTIV SVIH

Ma kakva panika prijatelju, eto bas ljepo razglabamo o Madjarskoj… [cool]

New Report

Close