Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima li netko kakav link na problem koji se javio u Mađarskoj, te intervenciju ECB-a koja je uslijedila?

Deimos?

I love the Smell of Profits in the Morning

Drugo pitanje bi bilo kako će nam Obama odmoći?

Pod broj jedan čovjek dolazi u temeljito uništenu ekonomiju. Mogolo bi mu zatrebati puno više vremena da stvari vrati samo na nulu od jednog mandata. I ako još uzmemo u obizr činjenicu da će mu nezaposlenost za listopad biti katastrofalna mislim da će se stvari jako brzo vratiti tamo gdje i pripadaju.

Osobno mislim da najgori dio tek dolazi. Nisam siguran da bi republikanci uzeli starog i potrošenog McCaina da su htjeli pobijediti. Ali nije li bolje pusiti Obamu da uđe u ured kada su mu natovarili razne stimuluse, porast nezaposlenosti, raspad ekonomije. Po meni on je osuđen na propast i biti će zabilježen najverojatnije kao prvi crni i vrlo neuspješni predsjednik US. U Americi se ništa ne događa slučajno niti se stvari prepuštaju slučaju kroz stoljeća. Duboko sam uvjeren da je ista stvar sa Obaminim izborom. Režiseri iza kulisa pozornice su odlučili da Obama pobjedi i naravno on je "spontano" došao do izborne pobjede na krilima krda koje je bilo diskretno i neprimjetno usmjereno upravo u tom smjeru.

Kako će se to odraziti na tržišta samos sjedite i gledajte.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Ima li netko kakav link na problem koji se javio u Mađarskoj, te intervenciju ECB-a koja je uslijedila?

Deimos?

Nema još ništa.
kada će biti postat ću tu.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

"Zbog dugotrajnosti toga procesa tržište je izgubilo strpljenje i povjerenje u sposobnost glavnih sudionika: rejting agencija, revizora, supervizora, računovođa i uprava, da na brz i efikasan način, kroz primjenu međunarodnih standarda financijskog izvještavanja, prikažu realnu sliku gubitaka."

pozdrav nekim nickovima [kiss] [tongue] [lol]

Deimos?

Pa ti crni sine tek sad skuzio da je Madjarska de facto bankrotirala? I Ukrajina… Rumunjska na rubu. Turska ne stoji bas najbolje isto. Od EU clanica crni oblaci su nad Grckom. Bit ce tu jos bail-out-a… Malo se zadnjih dana osjeca popustanje pritiska, jer se polako osjeca masovno upumpavanje love od strane centralnih banaka.

http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,587245,00.html

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Deimos?

Pa ti crni sine tek sad skuzio da je Madjarska de facto bankrotirala? I Ukrajina… Rumunjska na rubu. Turska ne stoji bas najbolje isto. Od EU clanica crni oblaci su nad Grckom. Bit ce tu jos bail-out-a… Malo se zadnjih dana osjeca popustanje pritiska, jer se polako osjeca masovno upumpavanje love od strane centralnih banaka.
http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,587245,00.html
[/quote]

tvoj je problem što učiš iz novinskih članaka … znaš kakvi su novinari …
mene zanima zašto su mađari posegnuli za novcem … ima li kakav strunčni članak na tu temu, neko objašnjenje …

ipak, hvala na trudu …

The Onion: "Najgori posao u državi uvalili su crncu"

Pobjeda na izborima i nije tako sjajna stvar, smatra satirčki časopis The Onion. Obama je po njima dobio najnepoželjniji posao u čitavoj zemlji, posao koji dolazi s puno stresa i malo privilegija i koji će od njega iziskivati obavljanje gotovo nemogućih zadaća poput obnavljanja urušene ekonomije i infrastrukture. Obama će osim toga morati udovoljavati svim željama 300 milijuna Amerikanaca te će provesti četiri ili osam godina pospremajući nered koji su drugi napravili. "Ovo je samo dokaz da u Americi crnac još uvijek ne može dobro proći u životu", izjavio je activist Mark L. Denton. Permalink

http://www.theonion.com/content/news_briefs/black_man_given_nations&label=The%20Onion&news_id=112309

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Zato sto nisu mogli servisirat dug… Ok?
Poceli su stranci povlacit lovu, forinta je pala 15%, a oni su zaduzena zemlja i ne mogu funkcionirat bez novih zaduzenja i priljeva kapitala.

zvuči poznato … 🙁

Srecom za Madjarsku pa su ‘too big to fail’. Odnosno, austrijske banke su tolko izlozene tamo da jednostavno nisu mogli pustit da bankrotiraju. Jer bi onda knjizili 20-30 mlrd EUR gubitka, a to im nebi bilo drago.

btw. zašto mi ti nisi u listi prijatelja ? [huh]

Kaze da sam na cekanju…

New Report

Close