hehe, najveci porast DOW-a na dan izbora sve tamo od 1984 kazu na bloombergu. Mislim da je ekipa sigurna da ce Obi dobiti a nakon toga slijedi jos koji dan euforije. A kad sutra BDI konacno zazeleni mislim da ce brodari ne zaploviti nego poletjeti. Ne volim navlaciti ali ako veliki dio ekipe ne udje sutra i iskoristi ovaj val rasta onda ili su krajnje oprezni pa je bolje da lovu drze u depozitima ili carapi ili nisu u CASH-u. U svakom slucaju siguran sam da ce otvaranje u Europi pa i kod nas sutra biti strasno explozivno. A da se pojaca adrenalin predlazem pracenje izbora uzivo na CNN-u pa ujutro stavljanje naloga da se uhvati bar malo zarade.
inače, ako NYSE nastavi rasti, moglo bi opet biti panike..
samo na "mracnoj strani".
iliti klanja medvjeda. [smiley]
citajuci strane blogove, clanke etc. svi su ocekivali neki uber pad i nakrcali se putovima i šortovima.
ako se ovaj rast zakotrlja, morat ce pokrivat pozicije, mislim da neki vec jesu..
jadna im majka..mislim da im je sindrom VW ostao u kičmi.
bit ce lijepo to promatrati..sport i glazba..
ili kako bi rekao jedan moj debeli prijatelj..
kurve & baloni [wink]
will see
Miže 29
Mogao bi opet biti gadan pad vrlo uskoro, nadam se da neće biti brutalnih padova do 31.12.08.
‘The Change we need’ izlazi na izborno mjesto u Chicagu.
Rally je poceo; pitanje je gdje ce se i kad zaustaviti.
U svakom slucaju jedna dobra naznaka za politicko-ekonomsku situaciju u cijelom svijetu. Cak je i sam Chavez najavio mogucnost razgovora sa Obamom.
Ocekujem cistu i uvjerljivu pobjedu Obame (5% clearance).
Koji hebeni Chavez??? Koji je on faktor u svijetu?
Mali još si na Laso romanima!
[/quote]
Kolega; stvarno nema potrebe za pisanje ovakvih postova. Ja vas postujem iako vas ne poznajem. Nazalost nisam vise ni mali; iako bi mi bilo jako drago da jesam.
Nije ni napisano da je Chavez faktor; a poanta je bila da cak i lideri kojima je USA olicenje zla, poput Chaveza (Ahmenidjada sam gledao u interviewu kod Larrya Kinga i on je daleko realniji od navedenoga Chaveza) nemaju nista protiv Obame.
Da je Chavez potpuno nevazan faktor i to bas ne stoji 100%; pogledaj top5 zemalja proizvodjaca (tj crpaca) crnoga zlata pa ce biti dosta jasnija situacija.
Bitna je dobra volja i sentimenat koji moze prevagnuti na pozitivnu stranu; jer kao sto smo se netom uvjerili na ZSE; negativni sentiment ulagaca nadjacava i razum i brojke.
Eto, nadam se da sam sad bio jasniji; Obama je upravo zavrsio sa govorom; vec ima 338 glasova od 270 koliko je dovoljno za pobjedu. Nastavak Clintonove ekonomske politike znaci mnogo za TK sirom svijeta; a Obamina politicka korektnost jos vise.
Pozdrav
Leon
Ne zelim biti paranoican, ali me stvarno pomalo strah za novog USA predjednika.
Crnac; anti-korporacijski nastrojen; borac za green energy i naftnu neovisnost; protivnik bespotrebnog ratovanja (citaj: ratne industrije); populist.
Evo cak su i glavonje moje korporacije izrazili nezadovoljstvo kad je postalo jasno tko ce osvojiti izbore.
Sve gore navedeno bi moglo naznaciti negativnosti za TK; ali sa druge strane pametnom politikom se moze prevladati recesija a novac se moze trsoiti na pametnije stvari. I jos povrh svega; Bush sa svojom ekipom se mice iz Bijele kuce, a to je jako jako dobar znak za USA i svjetsku ekonomiju.
Bez obzira na boju kože, bez obzira na porijeklo Obama je Američki predjsjednik i štiti će američke interese. Kao što je to činio i Bush. Ono što bi trebali isčitati iz rezultata izbora je da je Amerika jedinstvena i da će se u slijedećim decenijama okretati Africi. To je novi potencijal i nova tržišta.
Kako Ameri štite svoje interese. Lijepo, vidljivo je i iz činjenice da su u krizi nahebali neki više a neki manje. Uzmimo Europu. Island, Austrija, Mađarska, Ukrajina, Srbija…..Države u kojima je bilo uloženo puno ruskog kapitala. Ako Rusi ponovno ikada pokušaju dirnuti u američki interes – Gruzija – uništiti će im gospodarstvo i dovesti ih do bankrota.
Ne zelim biti paranoican, ali me stvarno pomalo strah za novog USA predjednika.
Crnac; anti-korporacijski nastrojen; borac za green energy i naftnu neovisnost; protivnik bespotrebnog ratovanja (citaj: ratne industrije); populist.
Evo cak su i glavonje moje korporacije izrazili nezadovoljstvo kad je postalo jasno tko ce osvojiti izbore.
Sve gore navedeno bi moglo naznaciti negativnosti za TK; ali sa druge strane pametnom politikom se moze prevladati recesija a novac se moze trsoiti na pametnije stvari. I jos povrh svega; Bush sa svojom ekipom se mice iz Bijele kuce, a to je jako jako dobar znak za USA i svjetsku ekonomiju.
Jedno je predizborna retorika, a drugo priča iz fotelje najmočnijeg čovjeka na svijetu.
Mislim da Obama tu ustvari nema puno prostora, što vjerujem i sam vrlo dobro zna. Uostalom mislim da ne bi ni došao do pozicije kandidata za predsjednika da se mislilo da predstavlja smetnju.
A kako je neko već ovdje rekao – promjena (čitaj: osvježenje) je uvijek dobrodošla.
Samo da poživi, tj. da ga neka budala ne fijukne iz najglupljeg razloga – rasne netrpeljivosti.
Tu bi onda na žalost moglo biti svega …
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
I danas ponovno letimo u nebo.
Azija u Euforiji:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
Futuresi ponovno pozitivni:
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Ostala mi je hrpa love…kaj sad da radim ? Ima se smisla naganjati ili ….Pokušavala sam danas svašta kupiti..sve luđak do luđaka..ništa nisam mogla…
Pričekaj koji tjedan, možda i ranije, cijena će ti biti ista pa i niža, najviše mjesec dana.
Sutra i prekosutra će mnogi kapitalizirati.
Već su svi zaboravili na krizu.
Ne pomišljam biti 100% u dionicama.
Evo baš gledam padove u Americi u doba kriza, u valovima, svaki je niži od drugoga.
[/quote]
ameri ce do kraja tjedna prec 10k a S&P 500 INDEX je presel 1k, nikkei sa 7100 na 9500 a mi porasli 300 bodova i to je kao previse…
previse smo i nekontrolirano padali uz bolja FI
sto bi mi sa nasom burzom P/E sterat na 1,99 da bi vama to bilo onak sigurno ulaganje
pa jeftiniji smo od burzi u regionu
sto bi mi sa nasom burzom P/E sterat na 1,99 da bi vama to bilo onak sigurno ulaganje
pa jeftiniji smo od burzi u regionu
P/E indeksa za CEE regiju je manji od 6 a Crobex je na oko 7,5…
Iskreno nije bi baš jasno zašto bi burze rasle ako je Obama došao na čelo SAD-a.
Pa on je demokrat a to je kao da u Europi socijaldemokrati, liberali ili laburisti u GB dođu na vlast.
Prvo što naprave jest to da povise korporativne poreze i namete te u programu obično imaju porast
nameta vlasnicima kapitala.
OK, jasno mi je da nakon desetljeća konzervativne Busheve politike, svijet ima pozitivna očekivanja ali pitanje je koliko su ona opravdana i koliko to drži vodu.