Ameri čekaju izbore, pa niste svi valjda danas, dan uoči izbora, očekivali neka burna događanja na njihovoj burzi?!
Kad objave pobjednika nećemo dugo čekati da vidimo gdje dow ide.
Po svim vjestima do sada Obama gotovo siguran pobjednik, ako tako i bude mislim da će dow to pozdraviti jednim finim rastom.
E, sad koliko to nama može pomoći… [undecid]
Badava klinovi ,sjene,ekstenzije ,svječe……ameri zatvaraju crveno i to je jedini indikator kuda idu ova kola [bye]
upravo suprotno kolega. danas su ameri prozivili niz losih vijesti i nisu reagirali. ovaj minus je zanemariv i pokazatelj je da trziste prestaje reagirati na lose vijesti. tko je citao Richardsona zna sto nam slijedi…
[/quote]
10 minutni(ako ameri probiju zelenu liniju idu jos jedan level gore)
Ako naši fondovi ovih dana ne vide da je trenutak za jači ulaz zbilja neznam kad će, a bez njihove akcije ništa na zse se neće dogoditi bez obzira na svjetske trendove. To smo već doživjeli.
Ako žele ovu godinu izvući i kako-tako je pozitivno završiti morat će skoro djelovati.
Ako su 2008.g. prekrižili da bi kao u 2009.g. prikazivali veću dobit onda smo svi zajedno do proljeća nigdje (sumnjam ovakav razvoj događaja).
Naravno sve to stoji ako je najgore iza nas.
4 "ako" [lol] , to mi je trenutno najjači argument [thumbsup]
Badava klinovi ,sjene,ekstenzije ,svječe……ameri zatvaraju crveno i to je jedini indikator kuda idu ova kola [bye]
upravo suprotno kolega. danas su ameri prozivili niz losih vijesti i nisu reagirali. ovaj minus je zanemariv i pokazatelj je da trziste prestaje reagirati na lose vijesti. tko je citao Richardsona zna sto nam slijedi…
[/quote]
Slažem se,u trenutku kad sam pisao post bilo je sve kroz crveno a futurusi su naglo povečavali minus.Međutim to se promjenilo u roku 15 min.Kako sada stvari stoje mogli bi nastaviti zeleno….makar… izbori su….nekako se bojim da ankete mogu ovaj put fulati…
[/quote]
10 minutni(ako ameri probiju zelenu liniju idu jos jedan level gore)
Ako naši fondovi ovih dana ne vide da je trenutak za jači ulaz zbilja neznam kad će, a bez njihove akcije ništa na zse se neće dogoditi bez obzira na svjetske trendove. To smo već doživjeli.
Ako žele ovu godinu izvući i kako-tako je pozitivno završiti morat će skoro djelovati.
Ako su 2008.g. prekrižili da bi kao u 2009.g. prikazivali veću dobit onda smo svi zajedno do proljeća nigdje (sumnjam ovakav razvoj događaja).
Naravno sve to stoji ako je najgore iza nas.
4 "ako" [lol] , to mi je trenutno najjači argument [thumbsup]
[/quote]
Po meni Krobeks nece oporavit do kraja 2009. jer nema love od stranaca!
svi vi koji računate na oporavak crobija zbog priljeva stranog ili nekog drugog kapitala trebate znati da je kapital na burzu došao kada je crobi dobrano narastao … tako da …treba kupovati kada crobi bude nisko (crobi 300), a prodavati kad dođe velika količini novca …
bojim se da si u pravu, prošli tjedan vani je sve raslo kao ludo, a crobex nije uspio do kraja ispeglati ni minus od ponedjeljka jer OMF jednostavno ne žele dizati tržište dok ne dotuku do kraja OIFove, a oni su u teškoj banani:
U proteklih godinu dana imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom smanjila se s otprilike 25 na oko 8 milijardi kuna. Procjenjuje se da od ukupnog smanjenja imovine za 17 milijardi kuna, oko 7 milijardi kuna predstavlja pad vrijednosti financijske imovine u portfeljima, a oko 10 milijardi kuna predstavlja izravno povlačenje uloga
u tome je problem jer ako mirovinci počnu dizati tržište gore, OIFovci će se masovno krenuti iskrcavati da ostanu likvidni i tako bi nakrcali OMF-ove s hrpom dionica i zato OMF-ovi čekaju još jedan, posljednji jaki pad crobexa koji će izbrisati polovinu OIF-ova s burze.
zbog toga sad imamo apsurdnu situaciju da zadnjih tjedan dana na ZSE uglavnom trguju mali ulagači, a to sigurno nije znak za optimizam… bojim se da nam slijedi stagnacija dok je vani zeleno, a kad tamo opet zacrveni, onda ćemo mi kao ovce za njima [angry]
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Kako je lijepo kad su futuresi iz dana u dan pozitivni: 🙂
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
Japanci opet tutnjaju prema gore!
Nikke 225 +6.10%
Zašto više nema padova………
Recesija je već ugrađena u sve segmente financijskog tržišta, kako u cijene dionica, tako i u vrijednost američkog dolara. Rizik je povezan sa intenzitetom i trajanjem recesije.
http://www.poslovni.hr/97455.aspx
Uz ovo treba dodati da su izbori koji su omogučili preokret………
[
[/quote]
Ni po meni ali ne samo radi stranaca nego i radi "običnog" puka koji nije sklon staviti novac na tržište kapitala sve dok rast ne bude konstantan i dok novinari ne počnu opet pisati o ljudima koji su kupovali kad je bilo dno na hrvatskoj burzi, a danas imaju dvocifrene prinose. Bez obzira došli takvi ulagači samostalno na burzu ili putem fondova. Dokle kod se koja milijarda ne izvuče iz depozita, čarapa ili novčanog fonda ozbiljnijeg oporavka nema. Preostaju samo mirovinci a nekako nemam dojam da će oni bez ikakva povoda dizati Crobex.
Dakle slažem se sa Idešom ali ne smatram da je nedostatak stranih ulagača jedina smetnja oporavku.
svi vi koji računate na oporavak crobija zbog priljeva stranog ili nekog drugog kapitala trebate znati da je kapital na burzu došao kada je crobi dobrano narastao … tako da …treba kupovati kada crobi bude nisko (crobi 300), a prodavati kad dođe velika količini novca …
[/quote]
a od čega je narastao?
narastao je kad su na ZSE stigli OIF-ovi u znatnijoj mjeri. za ovaj drugi dio se slažem, otkrio si toplu vodu. [tongue]