Jel netko slušao maloprije Marca Fabera na Bloombergu?
Sto rece medjedina?
@mavane
Pričao si da danas Crobex leti +10%, blokade, lete zubi od dobitka i udaranja po asku.
Ne daj bože da te je netko slušao i kupovao.
Ameri idu malo po malo gore, ali treba nam potvrda.
Oni mogu zastraniti u jednom danu
Napisao sam to kada sam mislio da je ionako prekasno za kupovinu, a tko može iskreno priznati da je očekivao da jedino mi nećemo rasti danas. Lako je sad naknadnu pamet prosipati.
Već su ameri jednom zastranili na +11% pa su ih svi popratili uključujući i nas ne čekajući nikakvu potvrdu, ni sada je nitko osim nas nije "čekao".
Uostalom tko je kupovao danas iza 10:15h i nije baš pogriješio osim ako ne misliš da slijedi novo propadanje.
Možda je Rocky5 na pravom tragu što se teorije današnjih događanja na zse tiče što bi bilo potpuno nepredvidivo za svakoga osim uskog kruga ljudi koji djeluju.
P.S. Dow se srušio zadnji 15min. nekih 3% i završio u minusu, ameri zadnjih dana uvijek neko iznenađenje za samu završnicu ostave, koja zaje…
[lol]
Sto rece medjedina?
[/quote]
Da nas čeka krv, znoj i suze! Ne, to je onaj neki drugi rekao!
Kaže stari da bismo trebali imati reli idućih dana na S&P možda i do 1.100-1.200 (taman oko izbora) a onda slijedi pakao! A za rezanje kamata kaže da tako mogu još rezati i da DOW može i do 100.000, ali gdje je tu onda dolar u odnosu na zlato i euro?!
Danas vidim jedan mirniji dan u USA, sa samo otprilike 4% varijacije gore-dolje…
Stabilizacija tržišta kreće od nas mi smo se prvi stabilizirali na dnu i ne mičemo se. [lol]
Uopće ne nasjedamo na te belosvjetske provokacije, oporavak i slične besmislice potpuno ignoriramo.
Dosta smo bili naivni i slijedili sve prema dolje, nećemo opet nasjesti i krenuti u koloni za svima prema gore, pokazat ćemo karakter i ostati tu gdje jesmo [lol] [lol] [lol]
Uostalom tko je kupovao danas iza 10:15h i nije baš pogriješio osim ako ne misliš da slijedi novo propadanje.
@mavane
Znaš li ti šta si sad rekao?
U 10:15h je Crobex bio na otprilike 5%, a na zatvaranju je bio 0,41%.
Bolje je bilo kupovati na kraju.
Slušaj mavane, mani se ti burze, ovakve izjave škode tvom portfelju.
Sto rece medjedina?
[/quote]
Da nas čeka krv, znoj i suze! Ne, to je onaj neki drugi rekao!
Kaže stari da bismo trebali imati reli idućih dana na S&P možda i do 1.100-1.200 (taman oko izbora) a onda slijedi pakao! A za rezanje kamata kaže da tako mogu još rezati i da DOW može i do 100.000, ali gdje je tu onda dolar u odnosu na zlato i euro?!
[/quote]
A kuna, jel spomenuo kunu to ti meni reci? [lol]
Evo kreće sezona loših 4Q.
General Elestric je srušio Amere pred kraj.
Vaš link
Srušilo ih 70 milijuna dionica u zadnjih 10-tak minuta.
dejtrejding
[tongue]
atpl, igh, ingra, a i sam crobex se srušio u manje od pola sata od otvaranja (koji minut vamo koji tamo) sa cca +6% na cca +2%, ostatak dana plivao tu negdje ako se baš voliš hvatati sitnica i lipariti.
Ako si očekivao takav razvoj događaja danas svaka čast mene je priznajem iznenadilo.
P.S. Ušao juče i prekjuče pa portfelj nije patio da se ne brineš [thumbsup]
P.P.S. Može tek sutra proplakati [lol]
Kao i obično, ulaziš na dnu već 3X sa čitavim portfeljem.
Čitav forum ti vjeruje.
Daj oladi, i prihvati minus u portfelju.
I realnost. Svi bi htjeli na 4000 bodova u 3 dana, a ono ne ide.
Nije loše, USA je završila oko nule, što je bilo i očekivano nakon jučerašnjeg žestokog rasta od +10%. EU je danas imala žestok rast od oko +8%.
Crobex se danas kilavio, ali sutra i prekosutra dolazi još par jakih izvješća koja bi, ako budu dobra kao i ova do sada pristigla, mogla konačno lansirati crobex iznad 2500 (gdje je već danas trebao biti obzirom na zbivanja vani, ali i odlična Fi koja su do sada pristigla)
Margin callova za sada nema na vidiku, što se imalo ispucati to je završilo u ponedjeljak i jučer. OMF lagano kupuju i dalje što se vidi iz promjena u top 10.
Kad malo bolje razmislimo, dobro je da crobex nastavi ovako rasti po prosječno 1-2% dnevno jer to onemogućava trejdere da se iskrcavaju i skaču iz dionice u dionicu i time stalno iznova ruše cijene. S druge strane stabilizira se tržište uz solidnu likvidnost od oko 70 mil kn redovnog dnevnog prometa, a sve mi se više čini da je to i bio krajni cilj onog sastanka HANFE s OMF i OIF pred desetak dana.
Ako je ponedjeljak bio dno dna, onda je vrijeme za jedan smiren, kontinuiran rast koji će vratiti povjerenje ulagača na ZSE i potaknuti ih da vrate keš koji su u strahu povukli [thumbsup]