Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što se u Americi događa sad kod nas se prenosi s zakašnjenjem, u ekonomskom smislu, naše firme imaju dobre FI ali hoće li ih imati za godinu ili dvije ako kriza podivlja. Ameri ovu krizu nazivaju tumorom zato što se širi čitavim svijetom, iako smo mi zadnja rupa na svirali kriza utječe i na nas.

Druga stvar relokacija kapitala, da možeš bili prodao Atlansku pl. po 800kn i kupio Dry ships po 15$?,
Ako se brodarsko tržište oporavi DRYS ima puno veći potencijal rasta od ATPL!

Joj, Dow jedva na +2,6% [sad]
Po matematici od danas to bi značilo da će crobex sutra na -8% [lol] [lol]

@mavane

Pričao si da danas Crobex leti +10%, blokade, lete zubi od dobitka i udaranja po asku.
Ne daj bože da te je netko slušao i kupovao.

Ameri idu malo po malo gore, ali treba nam potvrda.
Oni mogu zastraniti u jednom danu

A FED otvorio SWAP liniju s 4 emerging marketa; sitnica – 120 milijardi dolara!

@mavan
Ide to na +400. Onda ćemo mi na samo -2%.

Druga stvar relokacija kapitala, da možeš bili prodao Atlansku pl. po 800kn i kupio Dry ships po 15$?,
Ako se brodarsko tržište oporavi DRYS ima puno veći potencijal rasta od ATPL!

Ja bih ali ne mogu. No zato naši fond manageri mogu…

Ameri opet pali sa 2,6% u minus 1,7% (DJIA) u 10 minuta.
Ajme koje iskrcavanje.

Volatilnost je jako velika.
Vaš link

Pričao si da danas Crobex leti +10%, blokade, lete zubi od dobitka i udaranja po asku.
Ne daj bože da te je netko slušao i kupovao.

Možda su se veći igrači počeli koristiti time što mali sljedeći dan lupaju po bidu ili asku, ovisno kako amerika završi, pa su prilagodili strategiju i došli do sasvim nove razine oslobađanja malih ulagača od velikih novaca… [lol]

bull trap [undecid]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Solidan iskrcaj u americi u zadnjim minutama…

Danas vidim jedan mirniji dan u USA, sa samo otprilike 4% varijacije gore-dolje…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Jel netko slušao maloprije Marca Fabera na Bloombergu?

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

New Report

Close