Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

@tigrus

nisu još kazaljke prebacili

...ladies and gentlemen....AC/DC

ma katastrofalno je…najlošije u zadnjih 60 godina…

ali uvijek taj jedan mali ali…

zašto su futursi poludili????
jer se očekuje da će fed skinuti kamatu za 0.50…e sada ako je ne skinu onda nastupa sranje…

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

al fakat je loše…
očekivano 52,9
došlo 38,0

Moram priznat da je ocekivano bilo malo bedasto

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Jedino što se s nestrpljenjem čeka to je 3Q GDP u USA.
Koliko će biti loš, to je pitanje. Jer ako je jako loš onda će 4Q biti jako jako loš.
E to je onda loše jer tako jako jako loše se nije još ukalkuliralo u cijenu.
Ukalkuliralo se loše 3Q i jako loše 4Q.

p ai nije tak bedast…zadnja tri mjeseca se vrti oko te očekivane brojke….ne znam zašto daju veliku važnost tome, al meni takve i slične ankete nemaju nikakvu težinu nasparma pravog makroekonomskog izvješća.

Sep 30, 2008…….59.8
Aug 26, 2008……56.9
Jul 29, 2008…….51.9

Neki drukaju protiv Obame a imho on je jedini koji moze donijeti pozitivan pomak. Kao uvesce poreze bogatima itd a zaboravlja se da je ovo SADA kriza realnog sektora. Ako brzo izadje sa realnim (bolnim) rezovima i nekim pametnim internim USA New Dealom … bit ce puno vise optimizma. U prvom redu mora zaustaviti odljev investicija iz USA – to im je rak rana.
Samo se ne smije zamjeriti bankarima. Jer onda ide metak u crno celo.

A nakon toga bi mogle (vjerojatno sporije) usljediti euroazijski dogovori oko nove finacijske buducnosti, nova energetska burza itd itd. Na svemu tome se radi dok mi drukamo po forumu.

Eeeee to bi vec bila druga pjesma [thumbsup] [thumbsup]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

p ai nije tak bedast…zadnja tri mjeseca se vrti oko te očekivane brojke….ne znam zašto daju veliku važnost tome, al meni takve i slične ankete nemaju nikakvu težinu nasparma pravog makroekonomskog izvješća.

Sep 30, 2008…….59.8
Aug 26, 2008……56.9
Jul 29, 2008…….51.9

To je "leading indicator"… Kak se to kaze na hrvatski, vrag ce ga znat. Zato je vazan. Koliko je precizan/koristan, neznam.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Sep 30, 2008…….59.8
Aug 26, 2008……56.9
Jul 29, 2008…….51.9

Cekaj cekaj… tek sad vidim da je taj cons confidence rastao tijekom ljeta!! Na osnovu cega pitam se. Pola tih indikatora su manipulacije IMHO. [shocked]

Sep 30, 2008…….59.8
Aug 26, 2008……56.9
Jul 29, 2008…….51.9

To je "leading indicator"… Kak se to kaze na hrvatski, vrag ce ga znat. Zato je vazan. Koliko je precizan/koristan, neznam.

[/quote]

Nije bilo nekih praznika pa su američki potrošači konfuzni i isfrustrirani.
Ali kad sada krene Noć vještica, Dan zahvalnosti, Božić, Nova godina….

US Consumer Confidence Plunges to a Record Low

US consumer confidence plunged to a record low in October as a worsening financial crisis made Americans anxious about their jobs and pessimistic about the future, a report said Tuesday.

Earlier Tuesday, Standard & Poor’s said prices of U.S. single-family homes plunged a record 16.6 percent in August from a year earlier and plummeted more than 30 percent in Las Vegas and Phoenix.

The Conference Board said its index measuring consumer sentiment tumbled to 38.0 in October from an upwardly revised 61.4 in September. That was the lowest reading since the index began in 1967. The previous low was 43.2 in December 1974.

Ameri do kraja dana zbog ovoga bi mogli u crveno. [bye]
Vidjet ćemo. Izvješća dolaze.

U četvrtak izvješće za 3Q u US, ako danas US zatvori u blagom minusu, a u čet. se čeka izvješće za 3Q, postavlja se pitanje, koliko se ima vremena za iskrcaj, a da te ne povuče dobrano dole, to neka svatko procjeni za sebe.

Mene samo zanima u kolikom će minusu biti DAX kad se dogodi odbijanac na VW

bit će bolje................

New Report

Close