Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
DAX opet vuce samo spekulativni VW (+62,5%), za vjecinu dionica vec jaki pad u 9: 40 !!!
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
GDAXI DAX 4,757.13 4:39AM ET 422.49 (9.75%)
a jucer su bili u plusu, nakoliko smo mi bili na ovim razinama nemaca? 2666 ili?
DAX-ovci na pragu +10%. Mi smo ipak nekakvi sljedbenici sjevernih nam prijatelja.
SVJETSKA TRŽIŠTA
Wall Street: Indeksi potonuli najniže još od proljeća 2003.
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
NEW YORK – U vrlo neizvjesnoj trgovini u ponedjeljak su cijene dionica na Wall Streetu pale na najniže razine u pet i pol godina jer ulagači nisu voljni riskirati dok svjetskom gospodarstvu prijeti recesija, a kompanije smanjuju procjene svojih budućih poslovnih rezultata.
Dow Jones indeks pao je 203 boda ili 2,42 posto, na 8.175 bodova, dok je S&P indeks potonuo 3,1 posto, na 848 bodova. Nasdaq indeks pao je 2,97 posto, na 1.505 boda. Sva tri indeksa potonula su na najniže razine od proljeća 2003. godine.
http://seebiz.eu/hr/burze/wall-street-indeksi-potonuli-najnize-jos-od-proljeca-2003.,28692.html
Europa tone prema nuli, prvi minusi.
Vaš link
Sorry ali to je realnost.
+7,15% na 8 miliona prometa.
Tko ovo kuži na konju je.
Pumpanje na malim prometima. Nisu FM ni tako glupi. [thumbsup]
Ne želim biti glasnik pesimizma, a i očito je da su dionice na našoj burzi na akciji, ali svejedno predlažem svima da još malo razmisle prije neg se počmu utovarati. Nije ovo nikakav druk, jerbo sam I ja u zadnih mjesec dana u minusu većem od 50%, pošto nisam shvaćao ozbiljno mnoge koji su i ovdje pisali da sranje tek počinje. Naime, sada je definitivno jasno da je Amerika u recesiji, iako o 29 ne može biti govora. A svi znamo kada su oni u recesiji da belaj ni nas ne može zaobići, koliko god to glupo zvučalo, svim fundamentima usprkos, psihologija ulagača najbitnija je stvar na burzi. Ko zna koliko je tisuća miljardi dolara preko bezvrijednih hipotekarnih obveznica propalo. Oni kažu oko 1500 miljardi. E pa vidite šta mene muči. Te obveznice su propadale, to svi znate jer ameri nisu mogli vraćati kredite, prvu, drugu, osmu hipoteku na kuću. A nisu bili u recesiji. A šta kad ih udari još veće sranje pa ih još par miliona ostane bez posla pa još tisuće miljardi vrijednosnica postane bezvrijedni papirić a ima ih svaka svjetska banka. Vrijednosnica temeljenih na takvim kreditima ima navodno oko 50 000 miljardi, a propalo ih je znači 3%. Američki sustav prelijevanja iz šupljeg u prazno, koji im je pokrivao ogromne vanjskotrgovinske i budžetske deficite a sve to im je omogućavalo enormnu osobnu potrošnju pod velikim je upitnikom. Tako da mislim da je pametnije malo pričekati da se definira smjer kojim će se sve ovo kretati.
Od prijatelja brat radi u Švicarskoj u firmi koja se bavi financijskim konzaltingom a rade, pa tako i on, po čitavome svijetu. On je naravno pun dionica, ne naših, i uspio se istovariti prije par mjeseci, uz minimalne gubitke. Kaže on, ko ima dionice nek zaboravi na njih bar dvije godine. Dobro, ima ih masa kao on koji su govorilo to ili suprotno, ali vrijedi zabilježiti.
Ponavljam, nije nikakav druk, slobodno me napunite asevima a Vi sami znate da šta radite sa svojim parama, ja usprkos svemu svoje ne prodajem, jer sam već previše popušio, ali mislim da je bolje pričekati jedan kontinuirani oporavak ( usprkos jutrošnjim blokadama) nego gađati dno, koje smo već toliko puta pogodili…
otvore li ameri kako futuresi sada najavljuju, bit će to zelena eksplozija koja će dodatno pogurati EU indexe, a i naš crobex [smiley]
već je prešao i 8%
Koliko je ostatak Europe kad oduzmemo DAX?