Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Amerikanci u plusu………..

http://data.cnbc.com/quotes/.DJIA

imate gore link….

Daleko je kraj trgovanja u amera

new home sales
očekivano 452
dpšlo 464

i u petak je existing home sales bio iznad očekivanja dosta, jel imamo nekretninsko dno?

Da jer nije bilo aktivne gradnje, i neće biti do barem sljedeće godine osim od velikih investitora…….
Eto rupa gdje je bio izvor krize zatvara se, i sada bi se trebalo istopiti jer cijena nafte je u padu…….
[/quote]

Pričaš gluposti – totalno promašeno!
U 3Q u USA se prosječno završavalo oko 1.000.000 kuća na godišnjoj razini. A to što ti gledaš broj izdanih dozvola i početaka gradnje to je tvoj problem,.

U 3Q u USA se prosječno završavalo oko 1.000.000 kuća na godišnjoj razini. A to što ti gledaš broj izdanih dozvola i početaka gradnje to je tvoj problem,.

A tko gradi ako cijena nekretnina pada mjesečno 7 posto i tako 12 mjeseci po 7 posto……. Ako rijetki grade onda će biti i smanjen novogradnji, a pad cijena nafte odnosi se na pad troškova proizvodnje i distribucije…. Pa tako odakle je sve krenulo bitno je da se stabilizira i da nema novih urušavanja……A to znači da će se tržište oporaviti

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

prodaja novih kuća u Americi je u rujnu porasla za 2,7%
cijene su pale na razinu od prije četiri godine + bailout
i tržište je reagiralo
neočekivano brze pozitivne reakcije na tržištu koje je generiralo krizu
ovo bi mogao biti početak kraja

prodaja novih kuća u Americi je u rujnu porasla za 2,7%
cijene su pale na razinu od prije četiri godine + bailout
i tržište je reagiralo
neočekivano brze pozitivne reakcije na tržištu koje je generiralo krizu
ovo bi mogao biti početak kraja

Anaslitičari kažu da je to zato jer su jako pale cijene pa su kuće sad jeftinjak!

NAši prepametni povijesničari i analitičari burzi "dali su targete na temelju svjetskih analiza" kamo ide danas grobeks cca -5% (uz dno 2025), jedino su ih naknadno debelo za@bali Ameri i Njemci,a po neznam koji put ovih dana :
Trenutno:
Dow Jones Industrial Average(DJI: ^DJI)
Index Value: 8,417.66
Trade Time: 11:45AM ET
Change: 38.71 (+0.46%)
Prev Close: 8,378.95
Open: 8,375.92
Day’s Range: 8219.66 – 8456.05
52wk Range: 7,773.71 – 13,990.70

DAX(XETRA: ^GDAXI)
Index Value: 4,462.02
Trade Time: 12:12PM ET
Change: 166.35 (+3.87%)
Prev Close: 4,295.67
Open: 4,090.94
Day’s Range: 4078.13 – 4462.02
52wk Range: 4,014.60 – 8,117.79

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

eto već se sada vidi da sam bio u pravu…ma ljudi moji nisam se naravno ukrcao do kraja jer za to nemam muda i to priznajem…ali dajte malo razmišljajte…

ma banda masonska i buffet i sl. ekipa neće dati da se otpori probiju samo tako…pa nisu tu kunice u igri i neki đeparac….ipak se radi o mlrd….

idemo up skupa sa amerima…najveći problem je sređen….banke dobivaju lovu…malo po malo se okreće….btw nemojte zaboraviti da je burza 4-6 mjeseci unaprijed stoga budite pametni….

nemojte srljat i opet rokat po ask-u kao da ste se nadrogirali ili napušili….malo po malo…

btw DANAS DONESITE ODLUKU ZA SUTRA TE NEMOJTE DA VAS ZELENO ILI CRVENO PREPLAŠI I PROMJENI VAŠ PLAN

lijepi pozdrav

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

A tko gradi ako cijena nekretnina pada mjesečno 7 posto i tako 12 mjeseci po 7 posto……. Ako rijetki grade onda će biti i smanjen novogradnji, a pad cijena nafte odnosi se na pad troškova proizvodnje i distribucije…. Pa tako odakle je sve krenulo bitno je da se stabilizira i da nema novih urušavanja……A to znači da će se tržište oporaviti

[/quote]

Evo pa pročitaj. Sve a ne samo dio izvješća. To je poanta.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Napokon oporavak na Wall Streetu:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5aad0b72-8d30-444d-bbaf-e54ba3873df0&open=sec

Nešto se jako zeleni u ovom trenutku na Wall Streetu. Još da i Evropa sutra otvori u zelenom i naš Crobex bi znao dobro potegnuti. A što drugo reći, bilo je i vrijeme. [wink]

DAX(XETRA: ^GDAXI)
Index Value: 4,462.02
Trade Time: 12:12PM ET
Change: 166.35 (+3.87%)
Prev Close: 4,295.67
Open: 4,090.94
Day’s Range: 4078.13 – 4462.02
52wk Range: 4,014.60 – 8,117.79

DAX +0,91

bit će bolje................

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Napokon oporavak na Wall Streetu:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5aad0b72-8d30-444d-bbaf-e54ba3873df0&open=sec

Nešto se jako zeleni u ovom trenutku na Wall Streetu. Još da i Evropa sutra otvori u zelenom i naš Crobex bi znao dobro potegnuti. A što drugo reći, bilo je i vrijeme. [wink]

Nije bitno dali se zeleni na Wall streetu, već što misli Dinko i da li je opet povukao depozit iz OIF-a.
MIF-ovi očito nemaju volju za dizanjem cijena iako novca imaju i previše, a OIF-ovi su preslabi jer ako krenu u kupnju i dizanje cijena Dinko će ih sačekati i udariti po bidu.
Danas sam razgovarao sa Sesarom iz Hanfe, glavnim za nadzor trgovanja i čovjek mi se smije kad sam ga pitao dali kontroliraju prodaje MIF-ova i njihovo rušenje cijena. Kaže mi da oni ne mogu zabraniti MIF-ovima da špekuliraju na tržištu i da je to njihovo pravo da kupuju i prodaju kad misle da trebaju. Čovjek je zaboravio da to nije njihov novac da se sa njim igraju i glume Buffeta.
Toliko o Hanfi, našem vrlom regulatoru.

Ameri su majstori CAROLIJE iz lijepog zelenog krenuse u crveno

Ha ha ha ha ha ha ha [lol]
Kakvi likovi
Svaka im cast
A mi ostali bijednici mozemo samo gledati i cvokotati

New Report

Close