Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

USA je krasno zatvorila, Azija zelena, EU otvara u zelenome! Danas će i crobex fino skočiti [thumbsup]

nije direktno na tebe gismunde … ali,

kad smo padali onda smo svi pričali kako nemamo veze s USA, Azijom i EU …
sad kad oni rastu, sad bi i mi zbog njih trebali rasti …
[/quote]

Točno je da nismo trebali padati kao što su padali indexi u USA i u EU jer se kod nas nije dogodila strahovita kriza kao tamo, niti jedna banka kod nas nije propala zbog drugorazrednih hipotekarnih kredita za razliku od banaka vani, u USA su riknule 3 od 5 najvećih banaka, a tisuće milijardi EUR je upucano u spašavanje financijskih i bankarskih sustava u USA u EU. Kod nas ničega od toga nije bilo,a doživjeli smo najveći pad!
Kad smo već padali bez veze slijepo slijedeći USA i EU indexe, onda bi ih i tekako trebali slijediti i u rastu, tim više što su milijarde kuna od INE tek sjele na račune ulagača i fondova u HR [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Za orijentaciju vezano uz prethodni email o Koreancima:
KOSPI 1999 lowest = cca 300
KOSPI ATH = oko 2000
KOSPI sad = 1196

Ajde napiši na kojoj je vrijednosti KOSPI bio prije nego je 1999. pao na 300, jer inače ovo izgleda ko jeftini druk.

europa ipak otvara u dobrom zelenilu, a kod nas još kaskamo za jučerašnjim danom oko 3% za europom i amerima….

Nismo mi u europi stari moj.
Jučer smo daleko više rasli od regije i od Slovenaca.
Otrijezni se.
Vidim po količini UP UP postova, da bi se moglo desiti obratno.
Na žalost takva je psihologija burze.

moj @bagreme potpuno sam trijezan inače ne pijem mlado vino, a o europi prilično znam jer sam tamo živio deset godina te se mogu orjentirati gdje sam sada.
a i nisam nigdje napisao da smo u Europi/misliš eu/, izuzev što smo zemljopisno u europi.
živ bio!

dan je pametniji od noći

Kakvih bombončića vani ima za kupiti, prestrašno…

Trident Microsystems Inc. (TRID)

Market Cap: 122.76M
Total Cash (mrq): 240.00M

Share Price: 1.97
Total Cash Per Share (mrq): 3.851

Kupiš dolar za ~ 50 centi. Usput dobiš i firmu. [img]http://i41.servimg.com/u/f41/13/01/91/22/biggri10.gif[/img]

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=TRID

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Ima još…

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ima li tko kakav link da vidimo koliko je međubankarsko kreditiranje u USA i EU?

Nemam direktno link na brojke, ali ovaj bloger svakodnevno da opis stanja:

http://acrossthecurve.com/

preskocis one insajderske fraze o bondovima i slicno, obicno ima paragraf u kojem kaze kako stoje stvari.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Za orijentaciju vezano uz prethodni email o Koreancima:
KOSPI 1999 lowest = cca 300
KOSPI ATH = oko 2000
KOSPI sad = 1196

Ajde napiši na kojoj je vrijednosti KOSPI bio prije nego je 1999. pao na 300, jer inače ovo izgleda ko jeftini druk.
[/quote]
Nije druk. Bydway moji drukovi su skupi [wink]
Na grafu sa yahooa se ne vidi period prije sredine 1997 a tada je KOSPI bio oko 800.
http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EKS11#chart1:symbol=^ks11;range=my;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined
Ne beri brigu. Ako jos padne – vidi se jaka podrska na oko 500! [thumbsup]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

azija u ljepom zelenilu oko 3%, USA jučer potegla oko +5% [thumbsup]
počinje zeleni bull run. danas bi crobex mogao odraditi malo žešći rast. vrijeme je da izvadimo keš od INE iz čarapica [cool]

bas sam si razmisljao jucer koji su ameri debili.. cudo jedno od nacije.. google P/E 50 primjerice.. GE isto neki bijesni broj i sada dok je kakti na dnu.. GM nikad nece imat dobit :)..
valjda imaju projekciju povecanja dobiti od 1000% u sljedecih 10 godina..
imaju najprecijenjeniju burzu na svijetu i jos ne kuze da im se gospodarski rast temelji na trosenju kredita koji se nikad ne mogu vratiti, jos manje se mogu vratiti kad gospodarstvo ne raste..

a samo da iskuse malo rasta kojim cudom, i evo nafte na 200 dolara..

dow jones narastao 15% u tjedan dana.. buffet govori kako ce vecina firmi ostvariti rekordnu dobit u narednih 50 godina, sto ne bi trebalo biti problem u inflaciju od ca. 10%

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

@super24

malo se informirati, pa ćeš vidjeti da nisu najprecijenjenija burza na svijetu

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

dow jones narastao 15% u tjedan dana.. buffet govori kako ce vecina firmi ostvariti rekordnu dobit u narednih 50 godina, sto ne bi trebalo biti problem u inflaciju od ca. 10%

Kako ce mi to pomoci!? Jedino da ostavim dionice unucima… Ali kolko sam ja skuzio, nije finta ostavit nesto unucima, nego se zaduzit u njihovo ime. Pa nek oni vracaju. Dobit ce od dede plisanog medu. [cool]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

deimos jesi ti to usao u dionice?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

New Report

Close