USA je krasno zatvorila, Azija zelena, EU otvara u zelenome! Danas će i crobex fino skočiti [thumbsup]
nije direktno na tebe gismunde … ali,
kad smo padali onda smo svi pričali kako nemamo veze s USA, Azijom i EU …
sad kad oni rastu, sad bi i mi zbog njih trebali rasti …
[/quote]
Točno je da nismo trebali padati kao što su padali indexi u USA i u EU jer se kod nas nije dogodila strahovita kriza kao tamo, niti jedna banka kod nas nije propala zbog drugorazrednih hipotekarnih kredita za razliku od banaka vani, u USA su riknule 3 od 5 najvećih banaka, a tisuće milijardi EUR je upucano u spašavanje financijskih i bankarskih sustava u USA u EU. Kod nas ničega od toga nije bilo,a doživjeli smo najveći pad!
Kad smo već padali bez veze slijepo slijedeći USA i EU indexe, onda bi ih i tekako trebali slijediti i u rastu, tim više što su milijarde kuna od INE tek sjele na račune ulagača i fondova u HR [thumbsup]
Za orijentaciju vezano uz prethodni email o Koreancima:
KOSPI 1999 lowest = cca 300
KOSPI ATH = oko 2000
KOSPI sad = 1196
Ajde napiši na kojoj je vrijednosti KOSPI bio prije nego je 1999. pao na 300, jer inače ovo izgleda ko jeftini druk.
europa ipak otvara u dobrom zelenilu, a kod nas još kaskamo za jučerašnjim danom oko 3% za europom i amerima….
Nismo mi u europi stari moj.
Jučer smo daleko više rasli od regije i od Slovenaca.
Otrijezni se.
Vidim po količini UP UP postova, da bi se moglo desiti obratno.
Na žalost takva je psihologija burze.
moj @bagreme potpuno sam trijezan inače ne pijem mlado vino, a o europi prilično znam jer sam tamo živio deset godina te se mogu orjentirati gdje sam sada.
a i nisam nigdje napisao da smo u Europi/misliš eu/, izuzev što smo zemljopisno u europi.
živ bio!
Kakvih bombončića vani ima za kupiti, prestrašno…
Trident Microsystems Inc. (TRID)
Market Cap: 122.76M
Total Cash (mrq): 240.00M
Share Price: 1.97
Total Cash Per Share (mrq): 3.851
Kupiš dolar za ~ 50 centi. Usput dobiš i firmu. [img]http://i41.servimg.com/u/f41/13/01/91/22/biggri10.gif[/img]
Ima još…
Ima li tko kakav link da vidimo koliko je međubankarsko kreditiranje u USA i EU?
Nemam direktno link na brojke, ali ovaj bloger svakodnevno da opis stanja:
preskocis one insajderske fraze o bondovima i slicno, obicno ima paragraf u kojem kaze kako stoje stvari.
Za orijentaciju vezano uz prethodni email o Koreancima:
KOSPI 1999 lowest = cca 300
KOSPI ATH = oko 2000
KOSPI sad = 1196
Ajde napiši na kojoj je vrijednosti KOSPI bio prije nego je 1999. pao na 300, jer inače ovo izgleda ko jeftini druk.
[/quote]
Nije druk. Bydway moji drukovi su skupi [wink]
Na grafu sa yahooa se ne vidi period prije sredine 1997 a tada je KOSPI bio oko 800.
http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EKS11#chart1:symbol=^ks11;range=my;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined
Ne beri brigu. Ako jos padne – vidi se jaka podrska na oko 500! [thumbsup]
azija u ljepom zelenilu oko 3%, USA jučer potegla oko +5% [thumbsup]
počinje zeleni bull run. danas bi crobex mogao odraditi malo žešći rast. vrijeme je da izvadimo keš od INE iz čarapica [cool]
bas sam si razmisljao jucer koji su ameri debili.. cudo jedno od nacije.. google P/E 50 primjerice.. GE isto neki bijesni broj i sada dok je kakti na dnu.. GM nikad nece imat dobit :)..
valjda imaju projekciju povecanja dobiti od 1000% u sljedecih 10 godina..
imaju najprecijenjeniju burzu na svijetu i jos ne kuze da im se gospodarski rast temelji na trosenju kredita koji se nikad ne mogu vratiti, jos manje se mogu vratiti kad gospodarstvo ne raste..
a samo da iskuse malo rasta kojim cudom, i evo nafte na 200 dolara..
dow jones narastao 15% u tjedan dana.. buffet govori kako ce vecina firmi ostvariti rekordnu dobit u narednih 50 godina, sto ne bi trebalo biti problem u inflaciju od ca. 10%
@super24
malo se informirati, pa ćeš vidjeti da nisu najprecijenjenija burza na svijetu
…
dow jones narastao 15% u tjedan dana.. buffet govori kako ce vecina firmi ostvariti rekordnu dobit u narednih 50 godina, sto ne bi trebalo biti problem u inflaciju od ca. 10%
Kako ce mi to pomoci!? Jedino da ostavim dionice unucima… Ali kolko sam ja skuzio, nije finta ostavit nesto unucima, nego se zaduzit u njihovo ime. Pa nek oni vracaju. Dobit ce od dede plisanog medu. [cool]