Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fjučursi su već na +3% !!! Ostane li ovako podivljat će i EU u narednim satima a onda ni crobex ne može ostati ovako nisko u plusu već će i on skočiti na bar +3% [thumbsup]

Po mizernom prometu se da zaključiti da svi čekaju …

Optimisti su kupovali prošli tjedan u nadi da je kriza završila i u još većoj nadi da će pusti milijuni od Ina-e mahnito krenuti nazad na tržište i podignuti Crobex iznad 3000 ….

Ovi sto su u cashu čekaju ko napete puške jer isto ne znaju što će biti …

I konačno dolazimo do ekipe koji imaju sve u svojim rukama – to su veliki igrači , Mifovi i donekle Oifovi koji su ipak u dosta slabijoj poziciji… Ovi prvi su bili i prije puni casha , a sada ga s lovom koja je stigla od INAe imaju joooš više…

Ajmo se malo sada zapitati zašto bi oni žurili s trošenjem te puste love koje su dosta imali i do sada ? Čega bi se oni trebali bojati ? Da će im mali igrači dignuti tržište ? Čisto sumnjam ….
Oni vrlo dobro znaju da im ništa nigdje neće pobjeći…

Ono što se meni čini izglednim , a volio bi čuti i mišljenje ostalih , je da će sada polagano pustiti da se svi prže u isčekivanju dok živci ne krenu popuštati ovima koji su kupovali u želji za brzih 10 – 20%, pa onda i ovima koji su čekali lovu od Inae kao slamku spasa… Prometi mizerni i konačno novi val rasprodaje… Nakon toga bombastični naslovi i Mirovinci se nakon toga pojavljuju kao spasitelji i ponovo skupljaju ranjene i mrtve i jeftino se natrpavaju…

MIŠLJENJA ?

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

moje je misljenje da OMF-ovi hoce ocistiti ZSE od OIF-a,trenutno ne mogu nista jer imaju kes.Taj kes ce se topiti i topiti zato sto mali izlaze iz OIF-a i kad nestane kes-a ponovo rasprodaje.Pa nisu bezveze osnovali fond spasa,oni imaju vremena a OIF-i nemaju jer ne mogu dignut trziste kad moraju cuvati kes,nikad ne znas kad ce mirovinac zatraziti kes lovu.Zato je pat pozicija

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Futuresi se podebljavaju

Moje je mišljenje da vi pričate takve gluposti da to nije normalno. Tko, što , čemu? Koga broga. Uzmi knjigu i uči.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

moje je misljenje da OMF-ovi hoce ocistiti ZSE od OIF-a,trenutno ne mogu nista jer imaju kes.Taj kes ce se topiti i topiti zato sto mali izlaze iz OIF-a i kad nestane kes-a ponovo rasprodaje.Pa nisu bezveze osnovali fond spasa,oni imaju vremena a OIF-i nemaju jer ne mogu dignut trziste kad moraju cuvati kes,nikad ne znas kad ce mirovinac zatraziti kes lovu.Zato je pat pozicija

pat pozicija neće dugo trajati… EU je u petak bila solidno zelena, danas je također. USA se sprema na sanžno zeleno otvaranje, a ako završi zeleno slijedi opet zeleno sutra u EU… to bi značilo 3 zelena dana za redom i u tom slučaju više se ne bi radilo samo o špekulantskom rastu već o obnovi povjerenja ulagača u poteze vlada i središnjih banaka u sanaciji fin. sustava i procjeni da se isplati kupovati dionce jer su jeftine.
Takvo rezoniranje ne može ostati bez odjeka ni na ZSE jer kako mi slijepo pratimo vanjske burze , ne treba sumnjati da ćemo ih pratiti i kad krene rast, a situacija je kod nas idealna jer upravo je isplaćeno 6 milijardi keša ulagačima od prodaje INE!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Nije striktno vezano, ali oni koji prate stvari će se sjetiti ovog tipa. Vrijedi pročitati. Genijalac.

Skidam kapu i moj naklon do poda…

http://www.cnbc.com/id/27239479

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

lijepa vijest:

Obami se smanjila prednost na samo 6%…hehehehhh
rekao sam vam walstreet MRZI obamu radi uvođenja novih poreza…

ajmo skinut Obamu…grrrr

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

http://www.javno.com/hr/profit/clanak.php?id=194128

Kinesko gospodarstvo poraslo 9 posto u trećem kvartalu [thumbsup]

Kinesko gospodarstvo zabilježilo je najsporiji rast u posljednjih pet godina, s obzirom da je globalna financijska kriza smanjila potražnju za izvozom iz te zemlje.

Bruto domaći proizvod Kine porastao je u trećem tromjesečju za 9 posto u odnosu na isti lanjski period, objavio je danas statistički ured iz Pekinga. Za usporedbu, kinesko gospodarstvo je u drugom kvartalu raslo 10,1 posto. U prvih devet mjeseci ove godine, kineski BDP povećan je za 9,9 posto. (pd)

[thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Evo jedno predviđanje za narednih tridesetak godina svjetske ekonomije. Nek svak procjeni koliko je realna.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Evo još malo filozofiranja:

http://www.tportal.hr/fset.html

Nismo mi na forumu jedini "pametni" [wink]

New Report

Close