danas je bio zadnji dan merkurove konjunkture. [bye]
sutra samo izvješća za housing i building….ne znam koje firme daju.
futuresi na +0,5…a ja mislio prodat ispod blokade, silly me.
a vi koji ste u kešu, što će te vi???
– davati jedinice i pratiti temu TA.
– I love this game.
Pozdrav !
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Pogledajte SADA indexe u Amerci, DOW JONES je u zelenom,… sutra ujutro pogledajte azijske indexe,… i nakon toga spremni ste za otvaranje ZSE! Sve je jasno.
Je, do kada, do 12:30 i što nakon toga!?
[/quote]
Prošle godine kada smo rasli nitko nije spominjao Dow i S&P a pogotovo ne Aziju i Japan
na početku ove krize ….ako su Ameri završili navečer u zelenilu …i mi smo drugi dan zazelenili jače
a sad nešto vidim da ni ovaj veliki skok Am indexa od cca 5% nije za nas relevantan….naime
sada pak pratimo futurese.. ali …samo u određeno vrijeme
jer ne daj bože ako tokom našega trgovanja na ZSE Dow fut…slučajno krene u minus
onda se mili moji ne računa više ono kaj su oni rasli jučer za 5 % — "ne odrađuje se to više" ne, ne
i mi roknemo za -5%
jeeee tetec…ali badava ti je po novome da i Ameri čak i rastu 2 dana za redom ak Europa pada samo 1 dan- 7,5%
jer automatski odmah pratimo DAX i FTSE pa opet mi analogno tome rokamo za- 15 %
hmm a onda ….kad Europa dobro stoji 2 dana….opet katastrofa za nas….zakaj opet???
jeee ..pa Amerikanci su završili u minusu…. bit će klanja, viču…mislim si nema to veze ..bit će dobro sutra ako futuresi ujutro budu u plusu.
Ivana, nisam ti siguran koliko ti TA pomaze u ova vremena.
Pri nestabilnim trzistima i pogotovo u nestabilnim vremenima ti ne mogu nista reci.
Kod nas je masovka izvlacenja casha sa TK.
Dakle, ne bih ti preporucio puno vremena na temi TA.
Bolje proucavaj pojam deflacije te moguce posljedice po nase trziste i ekonomiju.
Ja bih se zapitao i zasto su najtrgovanije dionice HT, ERNT i slicni?
Vjerojatno zato sto se iz njih izvlaci cash putem dividendi a koristi se od stranih vlasnika za saniranje ‘stete’ u domicilnim zemljama. Uskoro ce se i lova od INE isto tako poceti masovno izvlaciti; a RH ce se sve manje moci zaduzivati vani po povoljnim uvjetima.
Cash se izvlaci ali ne vidim da se vraca; TA ‘pada u vodu’.
Nekretnine se ‘jos uvijek’ drze iako je i tu vec primjetan pad, ako ne pad cijena a zasigurno pad potraznje.
Porast potraznje uvjetuje pad cijena.
Nama treba cvrsca ruka i strozija monetarna politika; te stezanje drzavnog kaisa; tj odustajanje od nepotrebnih vele-projekata.
Ne znam sto ce biti sa slijedecom turistickom sezonom kada gosti jednostavno ne dodju zbog smanjene potrosnje + povecanja nezaposlenosti (ilitiga recesije).
Ne znam kome cemo izvoziti svoje produkte kada strai padnu na jos nise razine. Konkurentnost ce nam potonuti jos vise; te ce Izvoz-Uvoz bilanca biti jos nepovoljnija.
Uglavnom treba dobro ‘stegnuti kais’.
Jednostavno receno zivjelo se iznad mogucnosti a jedni su tjerali druge u ‘overspending’ pocevsi od USA. Platiti ce svi; ali veliki ce se prije iskoprcati nego mali.
Nadam se da grijesim; ali ne vidim bas brzo rjesavanje gordijskog cvora koji je vezan.
Uglavnom, zivi bili pa vidili; a ja se nadam da grijesim. Mozda sam negdje pogrijesio; nije mi ni struka; ali se bojim da nisam daleko od istine.
E da, zasto se opet vraca valuna klauzula u stednju? Mislim da i bankari polagano naslucuju ovakve scenarije te topljenje deviznih rezervi koje se filaju ponajvise zahvaljujuci turizmu.
Mozda je neko vec napisao sto slicno; nije mi bila namjera kopirati.
Pozdrav sa Broadwaya
Leon
Vidim da Azija i nije baš nešto oduševljena!
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
E.U je jučer završila ovako, za razliku od nas!
Azija upravo u lijepom plusu !
^N225 Nikkei 225 8,646.07 1:16AM ET 187.62 (+2.22%)
EU će danas do kraja današnjega dana eksplodirati u zeleno :)
Raspadnuti Ameri noćas:
^IXIC NASDAQ COMPOSITE 1,717.71 Oct 16 89.38 (+5.49%)
^DJI Dow Jones Industrial Average 8,979.26 Oct 16 401.35 (+4.68%)
Japanci jutros:
^N225 Nikkei 225 8,693.82 2:00AM ET 235.37 (+2.78%)
Lova od INE je sjela na račune, kakva nas eksplozija čeka ?
DJIA + 4.68% Nasdaq + 5.49% + cah od INE = + Crobex
A mi ??? Koliko ćemo mi sutra imati dionica u pozitivnoj blokadi ??? 5,10,15,30 ????
Gric, gric, mljac…… [thumbsup]
nisam bas od tebe ocekivao ovakvo drukanje,vise sam mislio da radis u tisini i miru.Ovo mi vise lici na Barona koji kupi i to jos objavi da bi poslije pol sata vikao UP UP
[/quote]
hehehehe…od njega nisi očekivao drukanje?? Pa Znanac i Ivana7 su najprofesionalniji drukeri na forumu, jedini koji to vrlo sofisticirano i pedantno rade. Svi ostali su amateri za njih. [lol]
Evropa dobro krenula prema gore. To bi se znalo dobro odraziti i na nas:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Kad još tome pridodamo da danas sjeda novac od MOL-a na tekuće račune, mogao bi nas čekati lijep dan, unatoč tome što vani pada kiša. [wink] Jedino neznam da li će oni koje imaju namjeru kupiti dionice, moći već danas prebaciti novac iz tekućih računa kod brokera.
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
zelenilo u europi, usprkos tmurnom danu! [cool]
– davati jedinice i pratiti temu TA.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kolegice ja cijenim vaše postove ali bojim se da su došla vremena kupi petkom prodaj utorkom
nekad smo gledali fundamente a danas čitamo novine i slušamo samo loše vijesti….
naravno ja sam vječiti optimist ali….
kolegice ja cijenim vaše postove ali bojim se da su došla vremena kupi petkom prodaj utorkom
nekad smo gledali fundamente a danas čitamo novine i slušamo samo loše vijesti….
naravno ja sam vječiti optimist ali….
Svatko tko imalo sumnja u tržište dionica trebao bi sam sebi postaviti jedno pitanje i dati odgovor na njega: Gdje će se sliti stotine milijardi dolara pomoći financijskom sustavu?
Obavezno uzeti u obzir činjenicu da je došlo do decouplinga financijske teorije od realnosti.
Pod financijskom teorijom podrazumjevam raznorazne izvedenice koje su svjetske burze pretvorili u svojevrsne kladionice. Za mene je odgovor jasan: DIONICE!