Chuck Norris trades on fear and greed simultaneously.
Nema ekipe ?
Dow Jones Industrial Average 8,942.06 3:23pm ET 364.15 (+4.25%)
ne treba nas hvatati euforija, ovime su amerikanci nadoknadili tek 50% minusa od jučer, a EU je u zadnja 2 dana pala oko -12 do -15%…. bit će tu još jako puno padova dok se situacija ne stabilizira. ukratko, dionice sad ne treba rasprodavati, ali niti trošiti keš kao da je recesija završila jer burza tek treba odraditi negativne efekte recesije na realni sektor… gospodarski rast opada kako vani tako i kod nas, BDI je na katastrofalno niskim razinama što svjedoči o drastičnom padu potražnje za brodskim prijevozom… dnevna potrošnja nafte u USA trenutno je na najnižim razinama od 1999. godine jer opada gospodarska aktivnost u SAD-u, a građani počinju stezati remen…autoindustriji klecaju koljena, prodaja automobila jako opada zadnjih mjeseci… mi ćemo najveći udar doživjeti iduće godine povećim padom zarade od turizma jer je kriza jako ošinula naša najveća turistička tržišta : Italiju i Njemačku…
Što se para od INE tiče, fondovi su u zadnjih tjedna dana u dionice i obveznice upucali preko milijardu kuna, sad će im se vratiti jedno 2 milijarde nazad, ali bojim se da to u uvjetima svjetske recesije nije dovoljno (a ni pametno), za guranje crobexa na 3000. Uvjeren sam da će se mirovinci sad s tim novcem primiriti i čekati sljedeće nalete panike na burzi i tek onda kešom od INE skupljati od onih što će lupati po bidu. ja sam odlučio keš od INE ostaviti u portfelju dok se stanje na burzi ne raščisti, bilo prema dolje ili prema gore …
+4,5%
ohoho sutra još jedan party – radical – transglobal.
EU = 4,5 + 5 +/- futuresi.
Chuck Norris trades on fear and greed simultaneously.
Jedini sektor koji je rastao u USA je TURIZAM, možda i proizvodnja hrane nisam siguran!
Glede građevine dovoljno je pogledati najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku.
Naravno i ovu prognozu.
Vaš link
E sad ja tebe pitam tko vodi tu gospodarsku rubriku u JL?
Otkaz pod hitno.
E sad ja tebe pitam tko vodi tu gospodarsku rubriku u JL?
Otkaz pod hitno.
Esad ja tebe pitam tko ozbiljno shvaća tu gospodarsku rubriku u JL?
Iznimno veliki promet na DJI.
Nafta 70$ [bye]
Bush [bye]
Nafta 70$ [bye]
Bush [bye]
McCain i Obama trejdali su s rekordnim – i + jer nakrcali se do zuba u ovih 15 dana nakon što su namjerno prolongirali s izglasavanjem, a sada će malko povući, da bi se nakon izbora moglo još brže odletiti do 11500 !
A svi ostali ?
Eh sve se svodi na copy & paste
[tongue]
Drugari sta je po vama uticalo na ovu uzlaznu putanju u amera??? [thumbsup]
ja sam danas ujutro rekao brokerici, dok je sve bilo u minusu i EU i HR, da nema više gdje dolje. A Ako nema gdje dolje, onda valjda može ili stagnacija ili gore. Pa nećemo za kikiriki kupovati HR tvrtke, a neće niti amerikanci isto dopustiti Burza je uvijek prethodnica stanje ekonomije jedne nacije. Tako imamo sada indexe u cijelom svijetu kao da je recesija nastupila ( i više od toga ). I recesija će nastupiti , to je neupitno. Pitanje je samo koliko će trajati.Ne bi sada burza valjda trebala čekati da se ekonomije oporave? Ne, prije oporavka, burze će se pokrenuti. Tek potom slijedi oporavak.