Dow 8,865.12 +287.21 +3.35%
Nasdaq 1,688.76 +60.43 +3.71%
S&P 500 931.13 +23.29 +2.57%
[shocked]
Nađi jednog koji priča opozitno velikoj večini i ja ću ga poslušati.
Samo jednog koji će reći da krize ustvari i nema ili smo na početku izlaska iz krize koja je počela još prije više od godine..
Pokušaću. Pa ću poslati tu.
U međuvremenu, evo što danas piše jutarnji na temu realnog sektora kod nas, a za iduću godinu. Znači na vrijeme smo upozoreni. Da li će biti baš tako kako oni očekuju, to nitko sa sigurnošću ne zna, ali informacija imamo dovoljno i na vrijeme.
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2008,10,16,,137179.jl
Samo jednog koji će reći da krize ustvari i nema ili smo na početku izlaska iz krize koja je počela još prije više od godine..
[/quote]
Krize u stvari nema, gotova je.Slijedi depresija sa povremenim maničnim fazama.
Evo odmah jedan friški. Samo nije mi baš jako utješan. Kaže:
"We’re going to get a W-shaped bottom on this correction here and then we’re going to go shooting up with a huge bull rally," Chambers said.
a onda dodaje
Global stocks could retest recent lows and even push below them, Chambers warned, adding that investors should wait for a clear upward trend that will emerge within the next six weeks.
"If we do take another leg down it will be a massive one, but it’s all going to be over very quickly," he said
http://www.cnbc.com/id/27211491
Ali dobro, ovaj je izgleda iz kampa tehničara (video na stranici mi ne radi iz nekog razloga), pokušaću naći i nekoga tko smatra da je kraj krize blizu.
Pokušaću. Pa ću poslati tu.
U međuvremenu, evo što danas piše jutarnji na temu realnog sektora kod nas, a za iduću godinu. Znači na vrijeme smo upozoreni. Da li će biti baš tako kako oni očekuju, to nitko sa sigurnošću ne zna, ali informacija imamo dovoljno i na vrijeme.
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2008,10,16,,137179.jl
[/quote]
Kako to da je kod Amera jedino turizam kao grana ostao neokrznut i imao i rast ja bih upitao te pametne glave u JL?
Kako to da Europljani predviđaju daljnju ekspanziju građevinskog sektora u RH i rast cijena do 10%?
Imam dojam da se US tržište zahebava sa cijelim svijetom i budalama koji trguju na svjetskim burzama sa jednim okom na NYSE. Kad oni cimnu u crveno svi panično idu dolje, a onda oni krenu gore pa stado za njima i tako stalno. Danas će lijepo završiti u plusu i sačekati Aziju i EU da za njima euforično krenu gore, a onda opet hladan tuš jer je tamo eto netko rekao da je kriza veća nego što se misli, pa onda oni opet udare po prodaji. Razočaran sam ovom psihologijom krda i stvarno mislim da mi u Hrvatskoj, malom i izoliranom tržištu imamo dovoljno snage i znanja da samostalno odredimo svoju sudbinu i fer vrijednost tržišta. Nije bez vraga ona ako se sam cijeniš i drugi će te cijeniti.
Naša prirodan bogatstva imaju neprocijenjivu vrijendost i samo je na nama da je sačuvamo u našem vlasništvu.
Svi u špekulante, nema nam druge!
Pa špekulanti su i stvorili ovu krizu. Nitko drugi
[/quote]
ovi amerikanci mi jedu iz ruke…
prvo nategnu EU telad u -5 pa udri brigu na veselje.
[/quote]
To se veli "veži konja di ti gazda kaže"
[lol]
Svi u špekulante, nema nam druge!
ja sam trenutno švorc