Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
ameri malo u plusu malo u minusu …. ni sami ne znaju kako ce dalje….
Znaju, znaju!
[bye]
8.545,69 Dow
-31,31-0,37%Open9.301,91Close8.577,91High9.303,34Low8.201,06calculated08-10-16 20:37:01+1reloaded2008-10-16 20:37:11
Još 2:30 sati trgovanja a jaki zaokret u plus.
Šta misliš, da ih nastavimo pratit i dalje?
Nije mi se sviđalo ni što smo ih dosada pratili, a nekmoli ubuduće. S obzirom da većina analitičara smatra da njima slijedi još ohoho pada prije nego napiknu pravo dno, vjerojatno tamo negdje u 2009.
Ali slijede ih japanci, europljani, te očigledno i naši institucionalci, pa smo ih počeli slijediti i mi.
S jedne strane, tako je lakše trgovati, ne moraš puno razmišljati glavom, pogledaš što je s amerima i postupiš adekvatno. S druge strane, to nema veze s mozgom… Kako bi Kostolany lijepo rekao, na burzi je sve moguće, pa katkada i ono što je logično.
Otkad nam se na topicu pridružio BaronGable, puni smo kečeva i dvojčica ko nakon ispita iz matematike u 7.-om osnovne. [lol]
Nije mi se sviđalo ni što smo ih dosada pratili, a nekmoli ubuduće. S obzirom da većina analitičara smatra da njima slijedi još ohoho pada prije nego napiknu pravo dno, vjerojatno tamo negdje u 2009.
Ali slijede ih japanci, europljani, te očigledno i naši institucionalci, pa smo ih počeli slijediti i mi.
S jedne strane, tako je lakše trgovati, ne moraš puno razmišljati glavom, pogledaš što je s amerima i postupiš adekvatno. S druge strane, to nema veze s mozgom… Kako bi Kostolany lijepo rekao, na burzi je sve moguće, pa katkada i ono što je logično.
[/quote]
Šta se ti analitičari nisu javili kada smo bili na ATH.
Vjerojatno su i oni popušili pa im sada treba vremena da smanje prosjek.
Treba se ponašati suprotno od stada.
[/quote]
[/quote]
a možda sad oni vidjeli od nas
A možda smo svi skupa došli do točke gdje moramo razdvojiti teoriju od realnosti!!!
[/quote]
[/quote]
Pod analitičari sam mislio dosta široko, raznorazne stručnjake u puno područja. A to da se nisu javili na vrijeme i nije baš skroz točno. Članke o mogućoj propasti USA sam ja počeo čitati još negdje 2006-e, pa kroz 2007-u, bilo je tu materijala. Mišljah si tad, ma šta ovi drobe.
Ili recimo primjer onog frajera iz škotske banke koji je ljetos rekao da slijedi gadan krah burzi USA burzi najesen. I gle vraga, pogodio je, ko prstom u govno. A mi ga zdušno ismijali tu na forumu, i ja sam učestvovao.
I sada ima pregršt zanimljivih članaka od raznoraznih što priučenih što stvarno iskusnih ljudi, treba samo imati želudac za svariti sve scenarije koje oni predviđaju. Sigurno neće baš svi biti u pravu, ali konsenzus im je da se americi ne piše baš dobro, a onda nažalost ni ostatku svijeta.
Budućnost nije baš lako predvidjeti, inače bi svi bili bogati. E da mi je onaj sportski almanah iz budućnosti, jebo burzu. [lol]
Chuck Norris has a trade surplus with China.
Nađi jednog koji priča opozitno velikoj večini i ja ću ga poslušati.
Samo jednog koji će reći da krize ustvari i nema ili smo na početku izlaska iz krize koja je počela još prije više od godine..
unemployment
očekivano……469
došlo 461.
CPI
očekivano 0,2
došlo 0,1
Core CPI
očejkivano 0,1
došlo 0,0
ide se gore.
ovi amerikanci mi jedu iz ruke…
prvo nategnu EU telad u -5 pa udri brigu na veselje.