Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
ja si sve više počinjem brijat da ameri prate nas, a ne mi njih!
ako kojim slučajem danas završe u plusu to je 100% [lol]
eto žalosno ali ovisimo o tome kako se osjećaju Ameri… njima je pala prodaja automobila 30 % a kod nas je narasla koliko točno neznam ali mislim da je više od 20 % , naše banke imaju 50% veću dobit nego lani, ne vidim niti depresivne ljude oko sebe i kad sve zbrojim pitam se tko to nas j..e?
pali smo ukupno više od 50% a u žarištu krize je pad oko 25% , pa zar smo mi u krizi ili oni? ispred nas je dotok friške love u prilično velikom iznosu za naše tržište i ako uz sve to ne potegnemo gore i ostanemo na nekim normalnim razinama onda zbilja neznam kako dočekati vedrije dane…
eto žalosno ali ovisimo o tome kako se osjećaju Ameri… njima je pala prodaja automobila 30 % a kod nas je narasla koliko točno neznam ali mislim da je više od 20 % , naše banke imaju 50% veću dobit nego lani, ne vidim niti depresivne ljude oko sebe i kad sve zbrojim pitam se tko to nas j..e?
pali smo ukupno više od 50% a u žarištu krize je pad oko 25% , pa zar smo mi u krizi ili oni? ispred nas je dotok friške love u prilično velikom iznosu za naše tržište i ako uz sve to ne potegnemo gore i ostanemo na nekim normalnim razinama onda zbilja neznam kako dočekati vedrije dane…
Postoji jedan problem.
Kaj ti "veliki" imaju ogromne probleme te isto tako crobex nije jedina burza na koju ulažu, a da ne kažemo da nismo niti blizu najeftinijih dionica u regiji.,..još smo skupi u usporedbi sa balkanom..stoga zašto računate da će sva lova na crobex?
Pitaj kolegu Simonea. On ima čvrsto znanje iz ekonomije…
Katastrofalni rezultati industrijske proizvodnje
Najveći pad industrijske proizvodnje od 1974. godine.
Loše izvješće ebaya,prognoze loše za ostatak godine, otpuštaju 10% radnika.
I za kraj, Moodys će daungrejdati kreditni rejting Mađarske.
Na to ja stalno upozoravam, problem je realni sktor, a tek je počelo………………..tko zna gdje je kraj??
Nego vidi ovaj potop u europi samo tri dana poslije nezapamćene intervenicje od 2.200 milijardi eura [bye] [bye] [bye]
JAZOVKA
Na to ja stalno upozoravam, problem je realni sktor, a tek je počelo………………..tko zna gdje je kraj??
Nego vidi ovaj potop u europi samo tri dana poslije nezapamćene intervenicje od 2.200 milijardi eura [bye] [bye] [bye]
JAZOVKA
[/quote]
Kakve to veze ima s nama?ZSE je dobila časan otpust iz Služe praćenja DJIA; ne moramo više nikoga pratiti!
valjda će im INA (kad Mađari steknu većinski udjel, pa im INA pređe u GNP) pomoći da poprave svoj rejting.
Nije problem što će biti sutra, već je problem što će biti u sljedećem dužem razdoblju. Moguće je sve, a sutra ćemo lijevo ili desno.
Gledam na Bloombergu – nafta Brent 64 i nešto sitna USD/bbl-u. Ranije sam pisao kako je oko 70 dolara granična cijena, s obzirom na marginalne troškove proizvodnje i pronalaženja novih ležišta nafte. Prilično čvrsto se može zaključiti kako je pad cijene nafte ispod 70 USD/bbl-u znak odustajanja kompanija od najskupljih istraživačkih poslova – a to je znak recesije.
Gledam na Bloombergu – nafta Brent 64 i nešto sitna USD/bbl-u. Ranije sam pisao kako je oko 70 dolara granična cijena, s obzirom na marginalne troškove proizvodnje i pronalaženja novih ležišta nafte. Prilično čvrsto se može zaključiti kako je pad cijene nafte ispod 70 USD/bbl-u znak odustajanja kompanija od najskupljih istraživačkih poslova – a to je znak recesije.
Nismo bili u recesiji godinama i s nižim cijenama, a sad odjednom niska cijena nafte je signal za recesiju. Po kojem to modelu kolega?
da li netko zna kakve rezultate su prikazale HRVATSKE tvrtke koje kotiraju na HRVATSKIM trzistima kapitala koje ostvaruju dobit HRVATSKIM dionicarima, koje posluju u HRVATSKOJ i koje ovose o ekonomskim situacijama u HRVATSKOJ i regiji a ne Wyomingu
Hrvatska? Jel to možda ona mala zemljica na brdovitom balkanu koja prodade svoju farmaceutsku industriju Barru prije koju godinu, vrlo profitabilan telekom nijemcima, banke talijanima, austrijancima, itd… a priča se i da su poklonili naftnu kompaniju mađarima i to nedavno?
Zar oni imaju HRVATSKE tvrtke?
[/quote]
E to je ta zemljica.Al pazi sad,Bar ubrzo nakon toga na samrti,D.telekom u gabuli.taljanske banke na leđima…itd.Ako im je uvalio.Pa mi naravno,prije su bili Zdravko Dren [lol]