Ludilo brale, ludilo!!!
Tako bi bilo i mu USA da su par svojih texaških naftaša prodali MOL-u.
UBS je počistio svoje probleme. Idemo dalje.
Cijelo vrijeme se znalo za švicarske banke da dobro stoje.
Ovo je kriza povjerenja, a ne fundamenata u Evropi i kod nas…
southwest airlines prvi kvartalni gubitak u 17 godina…
oni su chuck norris aviokompanija….srce mi se para…još ako me GS iznevejri, ma [embarass]
(izgubili na hedžiranju nafte).
Prelijevanje krize vraća nas u devedesete
business.hr
"Turizam, izvoz i građevinarstvo bit će, prema procjeni Žarka Primorca iz tvrtke Deloitte, prvi izloženi utjecaju prelijevanja svjetske financijske krize. Hrvoje Stojić pak predviđa da će se prve na udaru naći privatne investicije, najviše zbog porasta kamata na kredite.
U današnjem izdanju čitajte o hrvatskim tvrtkama koje se već suočavaju s recesijskim valom iz EU i svijeta. Neke od njih su i Kostel promet iz Pregrade, AD Plastik grupa iz Solina i Cimos iz Buzeta, koje ne skrivaju da im euroamerički i drugi proizvođači automobila s kojima posluju već smanjuju narudžbe."
deve-deve-devedeseta polako baš prolazi, ispod mog prozora cvatu crveni karanfili.. [bye]
tako to nekako ide…je li? [sad]
Island ima hrane za 3 do 5 tjedana, bez financijske injekcije nestašica
"Island ima zalihe hrane za 3 do 5 tjedana, a najveći uvoznici tvrde da se bez nužne financijske injekcije izvana neće moći izbjeći nestašica, piše Reuters.
Nakon što je država preuzela tri najveće islandske banke dobavljači hrane koje su te banke kreditirale ostali su bez financijske podrške te neki uvjetuju plaćanje unaprijed.
Središnja banka Islanda uvjerava da su devizne rezerve dostatne za kupnju hrane za 8 do 9 mjeseci, dok dobavljači tvrde da su redovne zalihe hrane i inače dovoljne za 3 do 5 tjedana."
Afrika to je moj đir
Afriku voli cili svit
[bye]
..nek love ribu [yawn] [bye]
nego..
http://www.cnbc.com/id/27199228
United Technologies Profit Rises 6%
"Island ima zalihe hrane za 3 do 5 tjedana, a najveći uvoznici tvrde da se bez nužne financijske injekcije izvana neće moći izbjeći nestašica, piše Reuters.
Nakon što je država preuzela tri najveće islandske banke dobavljači hrane koje su te banke kreditirale ostali su bez financijske podrške te neki uvjetuju plaćanje unaprijed.
Središnja banka Islanda uvjerava da su devizne rezerve dostatne za kupnju hrane za 8 do 9 mjeseci, dok dobavljači tvrde da su redovne zalihe hrane i inače dovoljne za 3 do 5 tjedana."
Afrika to je moj đir
Afriku voli cili svit
[bye]
nismo ni svjesni koja je to prilika za Hrvatsku.Treba nahraniti gladnu evropu. Imamo zemlje i đubra i svi će nam se klanjati za godinu dana.
Afrika to je moj đir
Afriku voli cili svit
[bye]
nismo ni svjesni koja je to prilika za Hrvatsku.Treba nahraniti gladnu evropu. Imamo zemlje i đubra i svi će nam se klanjati za godinu dana.
[/quote]
Sinoć na teletekstu milijarda gladnih na dalekom istoku riža poskupila 300 % ,nema hrane….
Nevjerojatno, europa crvena cijelo vrijeme, amerika zelena
dugo tako nije bilo
pukla ljubav, napokon??