Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može se to riješiti samo da se hoće. A mi kao slijepci u stopu pratimo njihova ludiranja i stvaramo sebi probleme prouzročene nečim čega kod nas nema. Stanje kod nas je isključivo produkt stvorene panika i slijeđenje događanja vani. Ovaj tjedan oni prate nas, a ne mi njih. A kako vidim jedan dan bi se mogao i preskočiti, pa opet kao prošli tjedan. [lol]

NIKKEI -11,41%

Stravično.

Danas je bolje izaći na svježi zrak i ne gledati burzu [bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Što se bliže budućnosti tiče mislim da će u prvi plan doćo Q izvještaji u USA.
Pošto se na burzi radi isključivo o kalkulacijama i špekulacijama očigledno se ovim padom predviđaju katastrofična Q izvješća i žešće preljevanje krize u realni sektor (što se teže liječi).
Ima tu i pozitivnih strana jer svako Q izvješće od neke relevantne firme koji je manje loš od predviđanja dizat će Dow.
Meni osobno je teško predviđati takva kretanja jer u pravilu predviđanja za neko Q ivješće na našim medijima pročitam tek sa izlaskom dotičnog Q uz naravno komentar da je to podiglo ili spustilo Dow koji se naravno onda odrazi na sve ostale indexe.
U svakom slučaju čeka nas još puno valova ove godine.

NIKKEI -11,41%

Stravično.

Danas je bolje izaći na svježi zrak i ne gledati burzu [bye]

Čovječe
[bye] [bye] [bye]

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Na njemačkoj državnoj TV već danima govore samo o krizi. Švabe su u takvom šoku da ne mogu doći k sebi. Zamislite šparne Nijemce kako strahuju za svoju ušteđevinu i povlače novce iz banaka u čarapu, toga kod njih nikad nije bilo.

Čitam članak nekog amera od sinoć. Kaže, vozi se s prijateljima trajektom kroz zaljev San Franciska i gledaju kako bukti vatra na brdu iznad SF. Uspoređuju kako stoljetna šuma nestaje pred naletom vatre isto kao i njihov portfolio. A trebat će godine da se šuma obnovi.

Na njemačkoj državnoj TV već danima govore samo o krizi. Švabe su u takvom šoku da ne mogu doći k sebi. Zamislite šparne Nijemce kako strahuju za svoju ušteđevinu i povlače novce iz banaka u čarapu, toga kod njih nikad nije bilo.

Jel nije njihova vlada objavila da garantira na cjelokupni iznos štednje?!

Hmmm, nigdje nije naglašeno (bar ja nisam čuo) vremenski period osigurane isplate štednje, uvijek i odmah ili…?

Europa lagano smanjuje minus

Čitam članak nekog amera od sinoć. Kaže, vozi se s prijateljima trajektom kroz zaljev San Franciska i gledaju kako bukti vatra na brdu iznad SF. Uspoređuju kako stoljetna šuma nestaje pred naletom vatre isto kao i njihov portfolio. A trebat će godine da se šuma obnovi.

Nisi dobro čitao. Smisao članka je da će se zelenilo na tom brdu obnoviti brže nego što to izgleda sada kada je sve crno i spaljeno do temelja. Pa tako i portfelji.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EGDAXI#chart1:symbol=^gdaxi;range=1d;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

po ovome se ravnajte

ameri danas očekuju Q izvješće citija i po tome se treba ravnati

Pustite Ameriku.

danas izvjesca INA, INGRA.
Na konferenciji u Becu naravno

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close