Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa zar nismo pratili Amere.
Oni su danas odradili sve loše vijesti i padove

Meni se čini da su Ameri danas pratili isključivo nas, skoro pa u promil, a mogli bi i sutra!
A kad uleti lova od INE, još će se pričat o Hrvatima koji su spasili sve svjetske burze!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ma, intencija mi je upozoriti na određeni "armagedonski" scenarij, koji pojedinci ciljano apostrofiraju, poticanu iz svoje cash pozicije, a ne vodeći računa, da u takvom hipotetskom raspletu, cash nije ništa bolja pozicija od dionica. Zašto? Po starom receptu, nekad zapamćen u ex Yu, uslijedila bi visoka stopa inflacije praćena doštampavanjem novca koji svakodnevno gubi na vrijednosti!!!

Ne. Posljedica recesije je deflacija, što se vec moze vidjeti i u Hr. Tj. inflacija je manja nego prije. Samo što to nije dobro jer vrijednost novca raste zato što ga ima sve manje ljudi, a imaju ga manje zato što su izgubili posao pa više ne primaju plaću, a kako ne primaju plaću nemaju cime kupovat, pa zatvaraju i ducani i tako u zatvoren krug.
[/quote]

Je li tebi jasno što si napisao???

evo zašto USA tone:

SAD ZABILJEŽIO NAJVEĆI DEFICIT U POVIJESTI

SAVEZNI proračun SAD-a u 2008. zabilježio je rekordni minus od 454,8 milijardi dolara, što je najviše u povijesti, a može se zahvaliti kolapsu stambenog tržišta i mjerama koje su nakon toga poduzete za spas financijskog tržišta.

Jučer je objavljeno da je manjak u proračunskoj godini završenoj 30. rujna, više nego dvostruko veći od manjka u 2007. godini, koji je iznosio 161.5 milijardu dolara. Dosadašnji najveći manjak bio je u 2004. godini kada je iznosio 413 milijardi dolara, 50 milijardi manje nego ove godine.

Ekonomski analitičari predviđaju daleko gore brojke iduće godine, kada troškovi sanacije financijskog sektora i ublažavanja financijske i gospodarske krize uđu u proračunsku bilancu. Predviđa se da bi iduće godine proračunski manjak mogao premašiti 700 milijardi dolara, što će vjerojatno za idućeg američkog predsjednika biti najveći izazov od svih koji ga čekaju.

Tko će ovo sanirati pobogu???? Grunut će ovo sutra u EU tako da će letiti perje na sve strane

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Ma, intencija mi je upozoriti na određeni "armagedonski" scenarij, koji pojedinci ciljano apostrofiraju, poticanu iz svoje cash pozicije, a ne vodeći računa, da u takvom hipotetskom raspletu, cash nije ništa bolja pozicija od dionica. Zašto? Po starom receptu, nekad zapamćen u ex Yu, uslijedila bi visoka stopa inflacije praćena doštampavanjem novca koji svakodnevno gubi na vrijednosti!!!

Ne. Posljedica recesije je deflacija, što se vec moze vidjeti i u Hr. Tj. inflacija je manja nego prije. Samo što to nije dobro jer vrijednost novca raste zato što ga ima sve manje ljudi, a imaju ga manje zato što su izgubili posao pa više ne primaju plaću, a kako ne primaju plaću nemaju cime kupovat, pa zatvaraju i ducani i tako u zatvoren krug.
[/quote]

[/quote]
Moze malo opsirnije Vase misljenje.pa replika na komentar kolege cartmana

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

U petak je Dinkec bio glavni kupac na burzi. Ako i sutra navali na kupnju i odbrani Crobex predlažem da se Trg burze preimenuje u Trg Dinka Novoselca – spasioca Hrvatske burze, te da Crobex promijeni ime u DINKOX.

DINKO SPASI NAS !

[/quote]

[/quote]

Ok, znam da je bolji izraz "smanjivanje inflacije", ali to i piše. Ukratko i pojednostavljeno, deflacija je rast vrijednosti novca, inflacija je pad vrijednosti novca. Ok, kod nas nije deflacija vec je smanjena inflacija, vrijednost novca ne opada kao prije.

http://www.limun.hr/main.aspx?id=25632

Deflacija (engl. deflation) je pad opće razine cijena u zemlji, često povezan s opadanjem obujma proizvodnje robe i usluga, kao i zaposlenosti.

Nikkei, "Tokio express" -9.93% [bye] [bye] [bye]

NIKKEI 225(Osaka: ^N225)
Index Value: 8,599.46
Trade Time: 1:05AM ET
Change: 948.01 (9.93%)
Prev Close: 9,547.47
Open: 9,400.85
Day’s Range: 8551.79 – 9400.85
52wk Range: 8,115.41 – 17,147.70

[/quote]

[/quote]
Moze malo opsirnije Vase misljenje.pa replika na komentar kolege cartmana
[/quote]

INDEKSI POTROŠAČKIH CIJENA U RUJNU 2008.

Cijene dobara i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u rujnu 2008. u odnosu na kolovoz 2008. u prosjeku su više za 0,2%, dok su u odnosu na rujan 2007., tj. na godišnjoj razini, više za 6,4%, a u godišnjem prosjeku više su za 6,2%.
Je li dovoljno?

Gledajući na CNBC-u sinoć debatu priznati Nobelovac iz područja ekonomije (sorry, usredotočio sam se na govor) ustvrdio je da je jučerašnji pad U.S. indexa samo naznaka, tj. uočavanja da recesija ipak dolazi, te da se neće moći izbjeći!
E, sada se postavlja pitanje, ako su banke u totalnoj komi, a još povrh toga nastupa dublja recesija, što će se dogoditi sa indexima kad recesija u punom mahu pokuca na vrata!?

Izgledno je da pravi problemi tek dolaze, te da je ovo tek početak!

Dow je još i visoko, moja procjena je da bi ga ubrzo mogli gledati na razini 6.000 bodova. [bye]

evo jednog optimističnog

javascript:void(window.open(‘http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/finance?ch=1316259&cl=10223880&lang=’,’playerWindow’,’width=793,height=666,scrollbars=no’));

Gledajući na CNBC-u sinoć debatu priznati Nobelovac iz područja ekonomije (sorry, usredotočio sam se na govor) ustvrdio je da je jučerašnji pad U.S. indexa samo naznaka, tj. uočavanja da recesija ipak dolazi, te da se neće moći izbjeći!
E, sada se postavlja pitanje, ako su banke u totalnoj komi, a još povrh toga nastupa dublja recesija, što će se dogoditi sa indexima kad recesija u punom mahu pokuca na vrata!?

Dow je još i visoko, moja procjena je da bi ga ubrzo mogli gledati na razini 6.000 bodova. [bye]

Svjetske financije su upale u crnu rupu ali to je valjda stara apsolvirana priča.
Izlazak iz krize je činjenica koja će se uskoro itekako poziotivno odraziti na svjetsko gospodarastvo.

SUMMIT EU
Europski čelnici pozivali na svjetski summit koji bi postavio nove temelje globalnome gospodarstvu
EU 27 daje 1700 milijarda eura za spas banaka

A pitanje recesije se previše potencira, a po meni je marginalan problem. Pa to Ameri mogu riješiti preko noći. Dva su načina a kombinacijom jednog i drugog zasigurno se neće ući u neku dublju a možda i nikakvu recesiju. Američke zalihe su na povjesnom minimumu, tj oko 5 tjedana, a podizanje zaliha na samo 6 tjedana su povećanje narudžbi i isporuka od 150 milijardi dolara! Jako jednostavno i za to ne treba neko veliko vrijeme odziva. Drugi segment je jako slaba osobna potrošnja tadnjih mjeseci u USA. Ali s novcem u bankarskom sustavu, nižim troškovima hrane i energije i nadolazećim praznicima u USA i taj segment se može vrlo lako izmjeniti.

Svjetske financije su upale u crnu rupu ali to je valjda stara apsolvirana priča.
Izlazak iz krize je činjenica koja će se uskoro itekako poziotivno odraziti na svjetsko gospodarastvo.

SUMMIT EU
Europski čelnici pozivali na svjetski summit koji bi postavio nove temelje globalnome gospodarstvu
EU 27 daje 1700 milijarda eura za spas banaka

A pitanje recesije se previše potencira, a po meni je marginalan problem. Pa to Ameri mogu riješiti preko noći. Dva su načina a kombinacijom jednog i drugog zasigurno se neće ući u neku dublju a možda i nikakvu recesiju. Američke zalihe su na povjesnom minimumu, tj oko 5 tjedana, a podizanje zaliha na samo 6 tjedana su povećanje narudžbi i isporuka od 150 milijardi dolara! Jako jednostavno i za to ne treba neko veliko vrijeme odziva. Drugi segment je jako slaba osobna potrošnja tadnjih mjeseci u USA. Ali s novcem u bankarskom sustavu, nižim troškovima hrane i energije i nadolazećim praznicima u USA i taj segment se može vrlo lako izmjeniti.

[/quote]

Ispravak krivog navoda. Zalihe su na 5 tjedna a povećanje zaliha na 5,5 tjedana znači povećanje isporuka gotove robe široke potrošnje od 150 milijardi dolara!

New Report

Close