Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma nista od minusa sad ce ameri malo doli dok eu burze ne zatvore pa onda nazad u plus…. [rolleyes]

Sasvim izgledan scenario. Nisu jednom ameri povukli cijeli svijet za nos. Tako nam i treba kad ih slijedimo.

No, mene ipak od tih dnevnih promjena, puno više zanima što će se događati prema kraju godine. Ameri su opet došli do točke gdje se moraju odlučiti hoće up ili down. I kojim tempom. Naravno, nakon par dana (ili i više) žestoke volatilnosti uslijed potpune dezorijentacije prouzročene jakim padom i jednako jakim rallyem koji je uslijedio.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

ako ovaj nelaže-smjer kojim idemo može se predpostaviti, kad se ovi iskrcavaju.Svaka pozitivna vijest služi za iskrcaj.
javascript:void(window.open(‘http://cosmos.bcst.yahoo….amp;cl=10206308&lang=’,’playerWindow’,’width=793,height=666,scrollbars=no’));
rekli bi, ali di smo mi od USA,
ali di je i Island ,
a jesmo li mi bolji

znate gdje je dno na dj?

kada vidite da je pao tri dana za redom više od 10% onda znate da je dno…

pazi ti rečenicu koju su sad rekli..
počinje mi biti muka premda sam 80% u cashu…nekak mi izgleda kada god ušao u dionice sutradan ću biti u minusu…

vidim da će se mirovnici ukrcat do grla…
samo me muči jedna stvar…šta kada mirovnici dođu do one razine do koje mogu biti u dionicama?
tko će nas onda braniti?

ljudi ovo nije moj druk već rečenica koju sam malo prije čuo…

ako niš drugo ide nam nafta na 50$..

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

ma nista od minusa sad ce ameri malo doli dok eu burze ne zatvore pa onda nazad u plus…. [rolleyes]

Sasvim izgledan scenario. Nisu jednom ameri povukli cijeli svijet za nos. Tako nam i treba kad ih slijedimo.

No, mene ipak od tih dnevnih promjena, puno više zanima što će se događati prema kraju godine. Ameri su opet došli do točke gdje se moraju odlučiti hoće up ili down. I kojim tempom. Naravno, nakon par dana (ili i više) žestoke volatilnosti uslijed potpune dezorijentacije prouzročene jakim padom i jednako jakim rallyem koji je uslijedio.

[/quote]

Najprije će odraditi loše gospodarske pokazatelje NY Feda, a onda dobre 3Q rezultate poduzeća.

Najprije će odraditi loše gospodarske pokazatelje NY Feda, a onda dobre 3Q rezultate poduzeća.

odustani sava.
predviđeno………-9.0
došlo…………….-24.6

znate gdje je dno na dj?

počinje mi biti muka premda sam 80% u cashu…nekak mi izgleda kada god ušao u dionice sutradan ću biti u minusu…

samo me muči jedna stvar…šta kada mirovnici dođu do one razine do koje mogu biti u dionicama?
tko će nas onda braniti?

Na toj razini ni mali neće moći odoljeti, a i uvjeti na tržištu koji su sad iznimno tmurni, više neće izgledat tako strašno [wink]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

znate gdje je dno na dj?

tko će nas onda braniti?

Osnovali su ovaj fond, Samodol će im dozvoliti veću izloženost dionicama ima tu još instrumenata ali nije to problem mene muče ove tekući problemi kao

Dow 8,944.21 -366.78 -3.94%
Chart for Dow
Nasdaq 1,719.43 -59.58 -3.35%
Chart for Nasdaq
S&P 500 951.65 -46.36 -4.65%

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

odustani sava.
predviđeno………-9.0
došlo…………….-24.6

[/quote]

Nije sve crno…

MANUFACTURING AND TRADE INVENTORIES AND SALES
August 2008
Sales. The U.S. Census Bureau announced today that the combined value of distributive trade sales and manufacturers’ shipments for August, adjusted for seasonal and trading-day differences but not for price changes, was estimated at $1,192.3 billion, down 1.8 percent (±0.2%) from July 2008, but up 6.7 percent (±0.3%) from August 2007.

Inventories. Manufacturers’ and trade inventories, adjusted for seasonal variations but not for price changes, were estimated at an end-of-month level of $1,511.8 billion, up 0.3 percent (±0.1%) from July 2008 and up 6.4 percent (±0.4%) from August 2007.

Inventories/Sales Ratio. The total business inventories/sales ratio based on seasonally adjusted data at the end of August was 1.27. The August 2007 ratio was 1.27.

Vaš link

WASHINGTON, D.C. (October 15, 2008) — The Mortgage Bankers Association (MBA) today released its Weekly Mortgage Applications Survey for the week ending October 10, 2008. The Market Composite Index, a measure of mortgage loan application volume, was 489.3, an increase of 5.1 percent on a seasonally adjusted basis from 465.5 one week earlier. On an unadjusted basis, the Index increased 5.4 percent compared with the previous week and was down 17.0 percent compared with the same week one year earlier.

Vaš link

Ljudi ovo je totalka

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe [rolleyes]

http://www.finviz.com/

I Ameri ce jos u minus do kraja danasnjeg trgovanja [rolleyes]

sve ste lijepo opisali na bullish a sad malo bearish.Danasnji daytrade je zavrsio na 4. korektivnom valu i jos je u minusu sto bi znacilo da peti najduzi val ide sutra.Formacije se odlicno vide

za ovaj post od sinoc sam dobio jedinice a tako se ocito vidjelo.Nisam ja kriv sto se formacija tako poslozila i da je danas poceo taj dugacki padajuci 5. val od sinoc koji se nije dovrsio.I ja bi volio da raste al protiv marketa se ne mozes boriti.Zato se ispricavam jos jednom i u ime US sto je potonulo pa necu vise pisat negativno nego samo pozitivu da skupljam stotke.Dovidjenja [wink]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

@viking

1.otkud to da je 5. val najduzi?
2.sto si tako osjetljiv na ocjene, koga za to boli tuki u ova vremena??blago tebi kad te to brine.

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Bernanke: Quick economic rebound not in cards

WASHINGTON (AP) – The country’s economic health won’t snap back quickly even if badly needed confidence in the U.S. financial system returns and roiled markets finally calm, Federal Reserve Chairman Ben Bernanke cautioned Wednesday.
"Stabilization of the financial markets is a critical first step, but even if they stabilize as we hope they will, broader economic recovery will not happen right away," Bernanke said in prepared remarks to the Economic Club of New York."

Obratite pažnju na “even if”
Dakle i sam Bernanke sumnja da će se financijski sustav stabilizirati a o ekonomiji generalno je bio prilično direktan.
Prilično gadno

[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close