Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=49d70e09-fac7-4ed7-86c4-6af9568b1f19

keca molim

sad tek sve idu u blokadu, prijatelju.. mi Hrvati ne mozemo bez blokada..

voit Ime munaa, Alien

Jedno pitanje, od početka ove krize koliko vas živi lošije nego prije godinu dana? Dal vam je pao životni standard, jel jedete manje nego inače, pušite manje, idete van manje i da dalje nenabrajam… Pozdrav

Serbian tourist arrives at the Croatian border. Immigration officer asks him: "Occupation"? The Serb: "No, no, just visit".

Drugari ovo ne mirise na dobro [angry]
Futures
Dow -1.50%
S&P 500 -1.47%
Nasdaq 100 -0.33%

A i Eu indexi tonu sve dublje http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Ha jebi ga ko je hebo hebo je [bye]

fjučursi otišli u minus, eu povećala minus, crobex povećao minus na -5,42% … topi se sav plus od jučer
sve ide u mp3 samo pliva će se spasiti od silnih gastala koje gutam danas

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

sančo se svađa sam sa sobom 🙂

Jedno pitanje, od početka ove krize koliko vas živi lošije nego prije godinu dana? Dal vam je pao životni standard, jel jedete manje nego inače, pušite manje, idete van manje i da dalje nenabrajam… Pozdrav

imaš li kakve rođake u Njemačkoj … pitaj njih kakav im je standard …
[/quote]

ma daj, kakva sad kriza? donedavno si sirio pozitivne vibre….

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ako je netko slučajno kupovao u ponedjeljak i ne daj Bože utorak:

http://www.marketoracle.co.uk/Article6784.html

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Misliš da će se vratiti na cijene od petka?

[/quote]

Neće. Ide niže. Petak će uskoro izgledati kao dobitak. Pogledaj moj prijašnji post.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

http://www.cnbc.com/id/15840232?video=890339229&play=1

[bye]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

PO meni treba pod hitno uvesti porez na spekulativnu dobit.
I to u razredima:
na tjedne spekulacije 40%
na mjesecne 30%
na godisnje 20%.

pa ti onda prati ford koliko te volja i rusi ht radi toga

Podržavam…, ali blaži oblik…
No…, ja bih uveo i na dnevno trejdanje

– dnevna špek. – 30%
– tjedna špek. – 20%
– mjesečna špek. – 10%
– na godišnje i duže držanje dionice bih izbacio bilo kakvo davanje – jer u taj razred bi spadale osobe koje su uložile svoj teško zarađeni novac i pokušale ga oploditi…

Opet ovo je dobar recept hlađenja usijanih glava u turbulentna vremena jer bi dobro morali odvagnuti da li im se isplati prodati ili ne…
A kada se stanje smiri i fundamenti opet budu mjerilo vrijednosti neke dionice iste stope bih srezao na polovicu, a iznad 6 mjeseci držanja neke dionice – da nema poreza…..

Ovo buljenje u monitor baš i nije zdravo…, mijenjamo godine života za koju kunu više…, no unazad godinu dana zapravo koju kunu manje…
Danas, tj. do sada smo opali 5x više nego Ameri i bar duplo više nego Europa, kako je krenulo, a bio sam ispred ekrana kod brokera čudio sam se što više dionica nije ošlo u blokadu, a samo zato jer su neki u USA odlučili kapitalizirati svoju dobit…

Ulagači na europskim burzama vratili se u stvarnost
Business.hr/Hina
15.10.2008 10:18
Pročitaj komentare ( 1)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ( {PostCount})
66cc6516-147e-425f-b8bd-ac98f4298de7
Ocijenite članak ( 0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 5minute.
Na europskim su burzama na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi pali više od 1 posto jer su, nakon euforije izazvane mjerama vlada diljem svijeta za suzbijanje financijske krize, u fokus ulagača ponovno ušle recesijske prijetnje.

FTSEurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica pao je jutros 1,4 posto, na 952 boda, nakon što je u ponedjeljak skočio rekordnih 10, a u utorak 3 posto. Londonski FTSE indeks trenutačno je u minusu više od 2 posto, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC indeks na gubitku od oko 1,3 posto.

"Nakon impresivnog rasta cijena dionica početkom tjedna, ulagači su se, čini se, vratili u stvarnost, a ona govori o tome da je recesija pred vratima, ako već nije stigla", kaže Andrew Turnbull, direktor u tvrtki ODL Securities.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Tako je neto imovina mirovinskih fondova u prvih devet mjeseci ove godine porasla za 7 posto, dok je usporedbe radi taj rast u istom razdoblju prošloj godini bio veći od 25 posto. Najveći dio ukupne imovine hrvatskih mirovinskih fondova na kraju rujna, odnosno više od 22,48 milijardi kuna, odnosio se na neto imovinu četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF).
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/mirovinski/imovina-mirovinaca-u-devet-mjeseci-porasla-7%25,27659.html

New Report

Close