Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Canada TSE 300 +883.56 +9.75% 9,948.72 10/14 3:44pm
Canada CDNX +76.17 +7.81% 1,051.98 10/14 3:44pm
Canada S&P/TSX 60 +56.37 +10.32% 602.62 10/14 3:44pm

ili
+9.75%
+7.81%
+10.32%

ono se nisu dali zbunit

eto najnovijih vijesti….
prognoza ostaje ista…u ponedjeljak ćemo imati novi crni ponedjeljak…pripremite se na to…

dj na 6000-7000
opći potop u svijetu..

i nakon toga dolazi bull market…eto tako je to kada ste tvrdoglavi…
sutra izvješća ms…a jooooojjj ono će ubiti burzu sutra….naravno u usa a mi ćemo to odraditi u čet…eto pa pratiti i davajte mi jedinice koliko vas volja

još da nađem koja sve izvješća izlaze sutra?

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Možete vi pričati što god hoćete i navijati za bull ili bear market, ali kod nas je došlo do velike promjene na tržištu za razliku do sada. Nastupila je era MIF marketa.
Htjeli mi to ili ne mirovinci i njihove banke osnivači su preuzeli cijelo tržište i vedriti će i oblačiti kako to njima volja. Jedino pravilo koje važi od sada je plovi na valovima sa njima. Kada oni kupuju i ti kupuj, kad prestanu kupovati prodaj i čekaj novi val njihove kupnje.
Naravno oni sa insajderskim informacijama proći će najbolje i naravno kupovati na naj nižim a prodavati na naj višim valovima.

TED Spread 4,386 +2,48%

[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Vidim Ameri malo potonuli, futuresi u finom plusu. Sutra opet rally kod nas, ne veliki, ipak smo HR, a tu kolo vode rođe i slični.

Da se bilježim, sutra: 1-3% u plusu, zbog kapitalizacije dobiti i nenadano dobrih izvješća.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zašto bi imali crni ponedjeljak?

Pa rekao si danas -2% DOW, a vidi skoro pa u plusu nakon +11 jučer.

Očekujem prije bijeli ponedjeljak, +12%.

No, o tome na vrijeme.

Pusa

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Veoma jak rast s enormno visokom i jakom kupnjom daje naslutiti, bez obzira na sve slutnje, na daljni rast što god neki htjeli.

G. tržište odlučuje što dalje, preokreti su na tržištima česti i često zbog pokušaja pobjeđivanja tržišta što je skoro pa nemoguće ostajemo kratkih rukava. Cilj je uspio, i ono malo optimista prešlo je na stranu pesimista, što trenutno ništa ne znači, jer optimizam traje jednako dugo kao i pesimizam, samo što se crni dani broje duplo, imaju duži vijek trajanja iako traju jednako kao i dobri dani. A razlog leži što je gubitak 3 puta bolniji od dobitka.

Dakle Sančo….
Niti danas nisi kupovao..
Misliš da će se vratiti na cijene od petka?
Loša procjena ovaj puta, priznaj,skoro loša kao i moja da ne prodam cijelu INGR na 60 000.
[sealed]

naravno da nisam danas kupovao…………..danas sam prodavao ono što sam kupio prošli četvrtak, petak i jučer( i kapitalizirao dobit )… …..a imam još toga za iskrcaj ako nastavimo rasti….
a tko će biti u pravu vidjeti ćemo uskoro………za kojih xx dana
jer ameri su otišli u minus a europljani će još samo sutra biti u plusu, a poslije plač i škrgut zubi
tako ja to procjenjujem

[bye]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Intel izišao s dobrim rezultatima, futuresi skaču, a to znaci da sutra skačemo i mi, ili bar ostajemo gdje jesmo.

Ipak, daleko je situacija od savršene, dapače, bit će još dosta borbi do kraja ovog burzovnog rata. [bye]

Intel izišao s dobrim rezultatima, futuresi skaču, a to znaci da sutra skačemo i mi, ili bar ostajemo gdje jesmo.

Ipak, daleko je situacija od savršene, dapače, bit će još dosta borbi do kraja ovog burzovnog rata. [bye]

Nije sve crno, evo jedan crni

Vaš link

evo da ne kažete da ja nešto navijam…………čovjek vam iskreno govori što misli, a do sada je prilično dobro prognozirao ( a prognozira i dow na 7K uskoro i kulminaciju krize u 2009.g )

"SAD-u prijeti najteža recesija u zadnjih 40 godina"
Business.hr/Hina
14.10.2008 22:10

Američki profesor ekonomije Nouriel Roubini, koji je sadašnju financijsku krizu predvidio 2006., izjavio u utorak da će Sjedinjene Američke Države pretrpjeti najtežu recesiju u zadnjih 40 godina, a rast na burzama dionica će se "ugasiti".

"Opasnost od pada za burze i gospodarstvo je velika i znenadit će nas težina recesije i financijskih gubitaka", rekao je Roubini, 50-godišnji profesor ekonomije na newyorškom Sveučilištu u intervjuu za TV Bloomberg.

Recesija će, po njegovoj prognozi, trajati 18 do 24 mjeseca i povećat će nezaposlenost na devet posto, a ionako urušene cijene kuća past će za još 15 posto.

Američka vlada trebat će udvostručiti ulaganja u kupnju dioničkih udjela u bankama i prisiliti vjerovnike da ukinu dividende kako bi izbjegli stečaj, rekao je Roubini.

Ministar financija Henry Paulson objavio je u utorak da vlada planira uložiti 250 milijarda dolara u dionice novčarskih tvrtaka kako bi potaknula odmrzavanje kreditnog tržišta koje prijeti poslovanju tvrtaka i radnim mjestima.

"To će biti prva faza rekapitalizacije banaka. Vlada se mora odlučiti da puno više izravno intervenira u osiguranje zajmova i upravljanje tim tvrtkama", rekao je Roubini.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Intel Corp. on Tuesday reported third quarter income of $2 billion, or 35 cents a share, compared with $1.8 billion, or 30 cents a share, in the same period last year.

Santa Clara, Calif.-based Intel (NASDAQ: INTC) had $10.22 billion in quarterly revenue, up slightly from last year’s $10.1 billion.

Analysts had expected, on average, earnings of 34 cents a share on revenue of $10.25 billion.

"Intel delivered the best third-quarter revenue in its history," said Paul Otellini, Intel president and CEO. "We were solidly profitable, with operating income of over $3 billion, reflecting strong across-the-board execution and best-of-class products."

Looking ahead, Otellini said, "it is hard to know what impact the financial crisis will have on end customer demand. We are confident that our product portfolio, strong cash flow, commitment to deploying new technology and market momentum will allow us to outpace peer companies at a time when business levels are difficult to predict."

Intel’s largest presence is in Washington County, where it employs about 15,000 workers in Hillsboro, Aloha and Beaverton.

Results were released after markets closed. Shares were up 5 percent to $16.74 in after hours trading. They have a 52-week high of $27.99.

Vaš link

New Report

Close