Sančo ja osobno mislim da je to to … ovaj put stvarno mislim da je kraj krizi u ovom obliku … dakako da će posljedice ostati … no, mislim da će kreditna aktivnost + nizak trošak nafte ubrzo pokrenuti gospodarstva koja usporavaju …
ne kažem da će se tržište oporaviti preko noći (iako to nije isključeno) … već mislim da smo završili s lošim vijestima … IMHO naravno …
U petak je bio smak svijeta, a danas je sve med i mlijeko.
Nije ni čudo što neki viču da su ih fond manageri opljačkali. [bye]
Sami su se opljačkali.
Sančo ja osobno mislim da je to to … ovaj put stvarno mislim da je kraj krizi u ovom obliku … dakako da će posljedice ostati … no, mislim da će kreditna aktivnost + nizak trošak nafte ubrzo pokrenuti gospodarstva koja usporavaju …
ne kažem da će se tržište oporaviti preko noći (iako to nije isključeno) … već mislim da smo završili s lošim vijestima … IMHO naravno …
volio bih da bude po tvome……………ali…………… ja sam stari skeptik kad je u pitanju oporavak realnog sektora…………….za burzu je moguće da se naglo oporavi ( kako je naglo i pala ) ali realni sektor tek očekuju problemi i stečajevi
( a zna se što to vuče za sobom, od nezaposlenosti, smanjenja prihoda, smanjenja dobiti, neisplate dividendi, pogoršanje multipla, dcm-a i svega ostalog )
pozdrav
Zbog malo zelene boje odmah gubite razum i vičete DNNOOO DNNOOO..! Isuse bože pa zar je moguče da niste ništa naučili i nikad nećete?Naši vlasnici udjela su danas faksirali zahtjeve za isplatom love i fondovi će u ponedeljak prodavati pošto poto.Drugi će vidjeti da je tjedan loše počeo i također tražiti isplatu i tako u krug.Ili mislite da naše kumice i šljakeri prate amere? [lol]
Slažem se lupat će kao i danas…možda se malo upristoje pa ne sruše grobi tako ružno,po fino će ga spuštati…
[/quote]
A vas dvojica cijeli dan čekali da se crobex krajem dana vrati na nulu, a on ostao na +16% pa ste opet zaglibili u kešu i sad grizete nokte pred sutrašnji bull run? Pa kad još zareda par dana brutalnog rasta crobexa, što ćete onda? Suosjećam s vama isto kao što ste vi s nama kad je sve padalo [lol]
joj kad japanci popizde noćas, ostalo im -9,3 od petka… [shocked]
ljudi moji nije ovo još gotovo…trebalo je danas brzo uzeti novce…možda i sutra uspijemo uzeti koju kunu…ja obićno gledam dax za smjer…
ali bojim se da idemo opet prema dolje…
ovaj rast danas su KUPILI G7…
i to ako izbrojite s impresivnih 5 trilijardi $
bojim se da ćemo mi svi morati odraditi svaki cent od toga….a mnogi su toga svijesni…
zato ljudi pamet u glavu….sada se igra najbrži prst [tongue]
koliko sam uspio shvatiti ovaj način spašavanja bankarskog sustava su smislili šveđani … devedeset i neke … gledao danas malo na CNN …
ima li netko ljubezan da da kakav članak o istom … Deimos je tu broj 1. za postanje članaka …
zanima me kako su švedi prošli na kraju … koliko sam ja shvatio vratili su sve pare poreznih obveznika jer su posrnule banke prodali nakon što je prošla kriza …
Uf, pa ti nisi vidio ni dno u petak, kako ćeš znati jel kriza gotova. [lol]
koliko sam uspio shvatiti ovaj način spašavanja bankarskog sustava su smislili šveđani … devedeset i neke … gledao danas malo na CNN …
ima li netko ljubezan da da kakav članak o istom … Deimos je tu broj 1. za postanje članaka …
zanima me kako su švedi prošli na kraju … koliko sam ja shvatio vratili su sve pare poreznih obveznika jer su posrnule banke prodali nakon što je prošla kriza …
Ovo si u pravu, švedi doista jesu imali jednaku krizu i sudeći po linkovima koje ti prilažem (deimos otišao spavati) prilično su kvalitetno izronili iz nje. Da li će i amerima isto poći za rukom, ne znam, držimo im fige. Mada čisto sumnjam da su se ugledali na švede, ameri rade sve što im padne napamet, ne bil se iščeprkali iz gliba. Računajući tu i stvari koje su japancima govorili 90-tih da ne rade. Lako je bit pop, dok i sam ne uletiš u neprilike. Prvi članak je dulji, ali i informativniji. Ako nemaš login, a ne radi link -> http://www.bugmenot.com
Stopping a Financial Crisis, the Swedish Way
Vaš link
Swedish model inspires US financial crisis plan
Vaš link
(deimos otišao spavati)
jel na duže vrijeme?
RB ima skratio izlaske iz brloga?
eh da, novozelanđani nastavljaju u revijalnom tonu ….
up up up …
eh da, novozelanđani nastavljaju u revijalnom tonu ….
up up up …
Eh, novozelanđani stvarno nemaju muda, sinoć su dobro potegli, a onda se usrali i zatvorili oko nule. Tako da oni danas tehnički odrađuju rast, ali sa zakašnjenjem. Ne znam, mene su razočarali.
Ali dobro veli Knox, japanci će biti zabavni, njima naime fali cijeli ponedjeljak. Mogli bi i oni kakve rekorde nabit.
Tjah, cijeli svijet jedno selo. A konce vuku ameri. Na šta smo mi spali. [sad]