Samo to se po meni trebalo napraviti puno prije a ne sada kada je Crobex došao na 2200.Opet su veliki ošišali male.
mislim da će naši uskoro početi slagati bailout plan od 700 mil kuna…………..po uzoru na amere [bye]
Ne kolega nego će veliki opet pokupiti malima dionice iz ruku pa im prodati na razinama Crobexa punom većim,a onda će svi složno vikati UP,UP.
Napeto večeras po svijetu,nadajmo se smirivanju jer u suprotnom…
don’t even want to imagine what might happen” if the markets react negatively, Klaus-Peter Mueller, head of the German banking association, said earlier today in Washington before the blueprint was unveiled. The market response may be something “we haven’t seen at any stage in our lifetimes.”
Game Plan: The Crash of ’87 Scenario
Posted By:Tom Brennan
Topics:Stock Market | Stock Picks
Companies:Consolidated Edison Inc | Duke Energy Corp | US Bancorp | BP p.l.c. | Kinder Morgan Energy Partners, L.P. | Freeport-Mcmoran Copper & Gold Inc | Nucor Corp | Altria Group Inc | Merck & Co Inc | Coca Cola Co | HJ Heinz Company | Kraft Foods Inc. | KBR, Inc. | Kellogg Co
The Dow lost 2,000 points this week, making it the worst sell-off since 1933, Cramer said. He doesn’t think we’re done, though.
Today’s late-day rally brought us too far too fast, he said, and bottoms rarely happen on Fridays anyway. Main Street isn’t paying attention, they find out what happened over the weekend, and then Monday they start to sell.
Keep this in mind as next week starts. Cramer can’t decide if this market is closer to 1987 or 1929, but he’s pretty sure bad news from Morgan Stanley and lack of good news from the world’s industrialized nations could cause a sizable drop in the markets on Monday and Tuesday. The Dow could go as low as 5,886, he said.
That’s what happened during the crash of 1987: The Dow lost 508 points from Friday’s close to the session-ending bell on Black Monday. Then Terrible Tuesday saw an intraday low 339 points below that before the market turned up. If this is how the present market plays out, Cramer wants investors to use a quarter of the cash he’s been urging them to raise each day to buy certain stocks on weakness. He thinks we might have come down enough to put some money back to work.
bez komentara[lol]
Tako je kolega Sančo Cramer je prošle godine u jesen vikao kupi ,pa u proljeće ove godine prodaj prije onog proljetnog rasta a sada opet poziva na prodaju.
Bez komentara.
Cramer je zabavljač i pajac, Sančo, pa ti znaš više od njega. Trebao bi ga zvati da čita ovaj forum, umjesto što ti citiraš njega. [img]http://i41.servimg.com/u/f41/13/01/91/22/biggri10.gif[/img]
Loša bi bila da se ništa ne napravi nego da fondovi sumanuto lupaju po bidu.Ovako to će biti spriječeno.
Jako dobra vijest jer propali fondovi neće raditi pritisak na prodaji.
Pitanje je da li će se dogovoriti na sastanku malih i velikih fondova.
Neće se ni mali dati za bombone.
Čekajte malo.
Pa da li se to meni čini ili Samodol misli ukinuti “mark to market”?
Jer ako mi se dobro čini ono što oni misle napraviti je slijedeće.
Prvo će fondovima dati nekakav minimalan rok za isplatu udjela, tipa mjesec dana od podnošenja zahtjeva.
Onda će fondovima dati dozvolu da napišu da je cijena udjela 100 jer 50 zvuči prestrašno za naše male ulagače i ne predstavlja stvarnu vrijednost udjela zbog toga što je bazirana na cijenama dionica koje su plod izrazito pesimističnog trenutka na burzi uvjetovanim svjetskom financijskom krizom te je vrijednost tog udjela ustvari podcijenjena i ne predstavlja realnu vrijednost.
Ono što je zanimljivo je to da kad je Crobex bio na 5000 bodova a udjeli prodavani po cijenama baziranim na Ledu na 20 000 kuna i Ingri na 60 000, onda nisam vidio da je Samodol sazvao sastanak i žalio se da je cijena udjela plod izrazito optimističkog trenutka i ne predstavlja stvarnu vrijednost udjela. [bye]
Tako je kolega Sančo Cramer je prošle godine u jesen vikao kupi ,pa u proljeće ove godine prodaj prije onog proljetnog rasta a sada opet poziva na prodaju.
Bez komentara.
kao i 99% forumaša uostalom
ja sam mišljenja da bi cijenjeni gospodin Dinko Novoselec treba skupiti hrabrosti pa iskreno priznati da je tržište podcjenjeno između 30-50%
kad je mogao izjaviti kad je bilo precjenjeno, bilo bi korektno da se i sad javi ………i ohrabri ulagače na kupovinu [smiley]
Bez komentara.
kao i 99% forumaša uostalom
ja sam mišljenja da bi cijenjeni gospodin Dinko Novoselec treba skupiti hrabrosti pa iskreno priznati da je tržište podcjenjeno između 30-50%
kad je mogao izjaviti kad je bilo precjenjeno, bilo bi korektno da se i sad javi ………i ohrabri ulagače na kupovinu [smiley]
[/quote]
Nemože jer je sada na BIDU [thumbsup]
Tek kada Šuki zajamči sve visine uloga u bankama, moožda odem položiti 1/5, dotle, sve na brokerski pa po dionicama [lol]