Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LONDON (Reuters) – Britain will launch its biggest retail bank rescue on Monday when the four largest, HBOS, Royal Bank of Scotland, Lloyds TSB and Barclays, ask for a combined 35 billion pounds ($60.5 billion) lifeline, the Sunday Times reported.
The unprecedented move would make the government the biggest shareholder in at least two banks, HBOS and Royal Bank of Scotland, the newspaper said on its website.
British Finance Minister Alistair Darling, attending a G7 finance ministers’ meeting in Washington, said on Saturday the government was to give more details early this week about its already announced 400 billion pound banking rescue plan.
The Sunday Times said the bank rescue could leave the government owning 70 percent of HBOS and 50 percent of Royal Bank of Scotland, and as a result it could take board seats at both banks and exercise control over future dividend payments.

"This is the biggest risk of the UK’s balance sheet ever undertaken. No one knows the extent of the toxic assets these banks are exposed to," an economist, who declined to be named, was quoted as saying by the newspaper."

Evo, to je to.
***obrisano***

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Pa to što ti smatraš negativnim činom to je spas za financijski sustav.
Već u utorak je najavljeno da će UK garantirati za sve međubankovne posudbe i to do iznosa od 250 milijardi funti. To je od životne važnosti za kratkoročne pozajmice jer opća nesigurnost je dovela do toga da nitko ne želi posuđivati lovu. Još kad se pridruži ostatak EU, SWF-ovi ….. bit će početak kraja krize.

Mislim da novinari, kao i obično, bombastičnim naslovima privlače publiku i ubiru zaradu od oglašavanja. Pa jedni pretjeruju u pozitivu drugi u negativu, ovisno o stanju portfelja dotičnog novinara (cash/papiri). [lol]

Nikad nisam posebno vjerovao štampi, ali u zadnje vrijeme im ne vjerujem ni pišljiva boba, jer pojma nemaju. Sve vijesti su ili suhe i neinformativne ili u gorem slučaju najobičnije laži i kompletno promašeni osvrti. Tek tu i tamo izađe članak koji me navede na akciju, npr. analize domaćih analitičara o targetima nekih dionica i "buy" preporuci, u tom slučaju sam odmah prvi na prodaji navedenih dionica i to se dosada pokazalo kao ispravan pristup. Mala je ovo zemlja koliki su ti analitičari izdajnici.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Mislim da novinari, kao i obično, bombastičnim naslovima privlače publiku i ubiru zaradu od oglašavanja. Pa jedni pretjeruju u pozitivu drugi u negativu, ovisno o stanju portfelja dotičnog novinara (cash/papiri). [lol]

Nikad nisam posebno vjerovao štampi, ali u zadnje vrijeme im ne vjerujem ni pišljiva boba, jer pojma nemaju. Sve vijesti su ili suhe i neinformativne ili u gorem slučaju najobičnije laži i kompletno promašeni osvrti. Tek tu i tamo izađe članak koji me navede na akciju, npr. analize domaćih analitičara o targetima nekih dionica i "buy" preporuci, u tom slučaju sam odmah prvi na prodaji navedenih dionica i to se dosada pokazalo kao ispravan pristup. Mala je ovo zemlja koliki su ti analitičari izdajnici.

Ma i Poslovni se lagano pretvara u žutilo jer se linka i pejsta žuti tisak.
Zašto nitko nije objavio vijest da je u petak pao LIBOR na dolarske prekonoćne pozajmice.
I to ne pao nego se doslovce prepolovio. Pao je s 5.09375% na 2.46875%. A svatko tko imalo zna nešto o financijama zna što znači ovaj pad.

Evo poslije Amera, Engleza, Njemaca i Francuzi pomažu ugroženim bankama.

France to create agency for capitalizing banks

Last update: 9:51 a.m. EDT Oct. 12, 2008

NEW YORK (MarketWatch) — The French government plans to propose a law Monday which would offer a state guarantee for banks and create an agency to help channel capital into them, Agence-France Presse quoted a ruling party deputy as saying Sunday. Gilles Carrez, a senior member of the parliamentary finance committee, told AFP that the law would be unveiled at an emergency Cabinet meeting called by President Nicolas Sarkozy in response to the economic meltdown. "We need a law to put in place a state guarantee and an organ that will be charged with raising funds to help banks deal with their need to recapitalize," Carrez said. AFP said Sarkozy’s office had confirmed the Cabinet meeting, with Sarkozy due to address the French nation in a televised speech Monday following the meeting. A second ruling party parliamentary source said that the law would be brought to a parliamentary vote "sometime during the week," AFP reported.

Daj molim te pojasni što znači ovaj pad LIBORA?

Britain’s Sunday Times newspaper said trading at the London Stock Exchange could be suspended on Monday to give the market time to digest the impact of massive recapitalisation plans the daily said would be announced for major British banks.

Vijesti dolaze o potpunom fijasku najvećih banaka u UK.
Vlada poduzima korake koji nadilaze sve dosada viđeno.
Navodno će preuzeti većinu bankarskog sustava.
Zato će obustaviti trgovanje sutra na LSE zbog mogućeg kaosa.
Džabe G7.
U utorak možemo očekivati Armageddon.
Ali,bojim se, bez Bruce Willisa u glavnoj ulozi [bye]

zasto bez mene [lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Zašto nitko nije objavio vijest da je u petak pao LIBOR na dolarske prekonoćne pozajmice.
I to ne pao nego se doslovce prepolovio. Pao je s 5.09375% na 2.46875%. A svatko tko imalo zna nešto o financijama zna što znači ovaj pad
.

[/quote]

Da, svatko tko zna nešto o financijama zna da to ne znači ništa.
Čista volatilnost.
Daj mi reci koliki je tromjesečni Libor?
Jel i on u padu?
Zaboravi Libor.
To više ne znači ništa.
Pogledaj si spreadove i razlike od banke do banke.
Po 100 bodova razlike između njih a inače je spread od 1-2 boda.
Nema ti više Libora.
Sad su ti centralne banke Libor.

I to ne pao nego se doslovce prepolovio. Pao je s 5.09375% na 2.46875%. A svatko tko imalo zna nešto o financijama zna što znači ovaj pad
.

[/quote]

Čista volatilnost.
Jel i on u padu?
Zaboravi Libor.
To više ne znači ništa.
Nema ti više Libora.

[/quote]

Kako nema LIBOR-a????
Kad je bio 5.09375% bilo ga je a sad kad je 2.46875% onda ga nema. Čudesna logika.
A tromjesečni je oko 4.8%.

.

[/quote]

Čista volatilnost.
Jel i on u padu?
Zaboravi Libor.
To više ne znači ništa.
Nema ti više Libora.

[/quote]

Kako nema LIBOR-a????
Kad je bio 5.09375% bilo ga je a sad kad je 2.46875% onda ga nema. Čudesna logika.
A tromjesečni je oko 4.8%.

[/quote]

Mislio sam na to da banke više ne trebaju Libor.
Sav cash koji im treba mogu dobiti od centralnih banaka kad požele i to pod puno boljim uvjetima.

Ne cveta cveće ni u ovo japansko preduzeće…

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601101&sid=a3ai_Qgp6uNI

I to ne pao nego se doslovce prepolovio. Pao je s 5.09375% na 2.46875%. A svatko tko imalo zna nešto o financijama zna što znači ovaj pad.

Pravi znak da se situacija stabilizira će za mene biti kada se TED spread krene spuštati sa povijesnih razina. To će značiti da su stigle prve rezerve krvi (likvidnosti), i da se vraća povjerenje u oporavak organizma (tržišta). Ovako, dok samo raste, nisam i ne mogu biti baš optimisitičan.

http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=.TEDSP:IND

New Report

Close