Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam jeftinije rješenje krize od Bushovog, nek EU skupi koju milijardu dolara, onak bratski svaka članica oko 100 miliona i pošalju mene na wal street da im dignem indexe, para za jedan dan zelenila će valjd bit, pa možda i ljudi budu optimističniji [lol]

Surround all arround when it hits the ground

Pitanje je koliko će dugo trajati ova panika i strah na tržištu, jer tržište funkcionira na povjerenju

previše ima dionica da bi pojedinac mogao sve kupiti odjednom i otuda pad tržišta pa tako i našega……

Svi navale na prodaju, a kada navale navale i fondovi koji isprovociraju padove pa sve pada………

Nečija pohlepa uništava tržište skroz………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

zanimljivi clanak:

Kriza bi mogla srušiti barel nafte na 50 dolara

Globalni stampedo i rušenje bankarskih institucija nije na miru ostavio ni naftu, kao ni naftne kompanije, koje su do sada zarađivale ekstraprofite, ali i donosile dobit svima onima koji su imali dionice, posebice dionice svjetskih kompanija. Barel nafte jučer je na svjetskim burzama stajao 82,42 dolara, što je točno 44 posto manje nego što je bio 11. srpnja ove godine kad je zabilježena najviša cijena barela od 147,27 dolara.

Novca ni za – naftu
Cijeli je niz razloga za pojeftinjenje nafte u svijetu, no svakako je najjači i najvažniji globalna kriza koja se prelijeva. Novca nema više ni za one projekte koji su do sada bili vrlo obećavajući i jedina briga je kako spasiti što se spasiti da pa makar se potrošio i veliki državni novac.

Posebice su zanimljiva očekivanja u naftnom sektoru koja je sažeo, među ostalima, i Bloomberg, pozvavši na raspravu 30 uglednih analitičara, od kojih njih devet smatra da će cijena nafte opet porasti, osam ih je imalo neutralno stajalište (da će cijene ostati na ovoj razini), dok je 13 predvidjelo dodatni pad cijena za barel nafte u svijetu. Narudžbe za idući mjesec također su pale, a snizile su se i cijene za ponuđenu naftu.

Zbog svega je toga i OPEC najavio sastanak za 18. studenoga, na kojem bi se najvjerojatnije trebalo razgovarati o sporazumu o smanjenju proizvodnje kako bi se cijena koliko-toliko održala na prihvatljivoj razini. No, kako smatra jedan dio naftnih stručnjaka, dno još nije dosegnuto. Smatralo se da će to biti negdje na razini od 75 dolara za barel, no iz današnje perspektive čini se da je realnija cijena od 50 do 60 dolara po barelu.

Udar na male
Zanimljivo je da su dionice najveće naftne kompanije Exxona pale 11 posto, druga po veličini američka naftna kompanija Chevron se suočava s desetpostotnim padom cijene svojih dionica i tako redom. Što reći kad se to događa kompaniji koja je, usporedbe radi, samo posljednji kvartal prošle godine završila s profitom od 11 milijardi dolara!

A pritom se i u američkom Kongresu istraživalo je li sve u naftnom biznisu korektno. Burzovni analitičari, međutim, predviđaju da će veliki naftni divovi pretrpjeti najmanje štete pa se zasad ne treba rješavati njihovih dionica.

izvor: http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3184359/index.do

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

DOW ispod 8000

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

DOW ispod 8000

Dow debelo iznad 8000.
A da išta znaš pratio bi Standard and Poor i točke otpora.

Nego evo jedan interesantan detalj.

LONDON (MarketWatch) — Initial results from the Lehman Brothers credit-default swap auction indicate a midpoint of 9.75 — implying the recovery rate on Lehman’s senior debt is about 10 cents on the dollar. The net open interest is $4.92 billion.

Nego evo jedan interesantan detalj.
LONDON (MarketWatch) — Initial results from the Lehman Brothers credit-default swap auction indicate a midpoint of 9.75 — implying the recovery rate on Lehman’s senior debt is about 10 cents on the dollar. The net open interest is $4.92 billion.

o mj bože kolega sava, jest vi ikad uspjeli pročitat kakvu negatinu vijest o toj americi?!

pada i GE (usprkos tome što to nije fundamentalno opravdano)

meni osobno vrlo draga korporacija

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Da vidiš kako je interesantno pratiti istovremeno VIX i DJIA!!
VIX poraste na 75,70 a DOW poraste 150 bodova u par minuta.
VIX pada DOW pada. Treba ovu bandu na CBOE pregaziti.

http://www.alternet.org/rights/101958/thousands_of_troops_are_deployed_on_u.s._streets_ready_to_carry_out_%22crowd_control%22/

pada i GE (usprkos tome što to nije fundamentalno opravdano)

meni osobno vrlo draga korporacija

E, febo, legendo, de ti nama ukratko ispričaj kako je u Novigradu, kakvo je vrijeme? I šta kažu ovi kravataši, di je dno? Ja sam čekao 2200 i uletio danas u velikom stilu, puno toga se događa, što ovi tamo drobe?

P.S. Nakon što su međedi vani zadnjih sati počeli dominirati, sada za promjenu rogovi pokazuju snagu. Ameri su kratko i jasno f_a_n_t_a_s_t_i_č_n_i. Ovo što sam naučio i vidio samo u ovih mjesec dana će biti neprocjenjivo in years to come…

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

kako se DJIA školski odbija od 8000 već po drugi put, kao da je od gume.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

vrijeme je dobro. atmosfera je u redu (osijeti se razlika u odnosu na protekle godine).
di je dno, bojim se da u ovom trenutku nitko pojma nema.
idem na večeru.
čujem ose

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close