Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Symbol Name Last Trade Change Related Info
^ATX ATX 1,944.49 7:57AM ET 216.87 (10.03%) Components, Chart, More
^BFX BEL-20 2,120.80 8:12AM ET 120.08 (5.36%) Chart, More
^FCHI CAC 40 3,135.19 7:58AM ET 307.51 (8.93%) Chart, More
^GDAXI DAX 4,437.11 7:57AM ET 449.89 (9.21%) Chart, More
^AEX AEX General 263.89 8:12AM ET 18.08 (6.41%) Chart, More
^OSEAX OSE All Share 291.48 7:57AM ET 19.25 (6.19%) Components, Chart, More
^MIBTEL MIBTel 15,497.00 8:12AM ET 1,022.00 (6.19%) Components, Chart, More
^IXX ISE National-100 77.76 Sep 22 0.00 (0.00%) Chart, More
^SMSI Madrid General 978.98 8:10AM ET 87.12 (8.17%) Components, Chart, More
^OMXSPI Stockholm General 197.19 8:12AM ET 11.36 (5.45%) Chart, More
^SSMI Swiss Market 5,402.12 8:12AM ET 396.72 (6.84%) Chart, More
^FTSE FTSE 100 3,993.45 7:57AM ET 320.35 (7.43%) Components, Chart, More

isuse bože..katastrofa..treba sve prodati..
dionice će završiti na nuli…gotovo..

ajde prodajte više taj tisk..i ovako ne vrijedi…ajde ajde
sve treba porušiti i da mirovnici propadnu…

ponavljam prodajte tisk šta će vam…
sve pada pa će i tisk [lol] [lol] [lol]
Cijeli dan čekam i nikako da mi netko proda..baš ste banana

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Udri po asku, čemu čekanje?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Udri po asku, čemu čekanje?

Svi nešto čekaju?
Da nije ponedjeljak, da se vidi jesu li G7 ministri prihvatili Brownov plan.
Ako se postigne sporazum moglo bi se reći da smo zadnji dan u ovako debelom minusu.

Cartmanne – ti si očito u kešu ili pak nemaš nikakav margin pa ti je svejedno…
Ovdje se ipak moralo malo stati na loptu što pak ne garantira kraj padu, ali ipak djeluje psihološki da se glave malo skuliraju i poduzmu neke mjere, ako ih uopće ima

Poanta i jeste u tome da se time ne blokira pad, a skuliraju se samo potencijalni kupci. Da je HT na otvaranju pao na npr. 150kn i ja bi krenuo kupovati i to vrlo snažno, ali me blokada zaustavila + u medjuvremenu sam se "skulirao" i odlucio cekati sto ce dalje biti jer sam skuzio da ni 150kn ne mora biti dno. Vjerujem da ima jos takvih.

Slažem se s Velentineom, ovo je dio prirodnog ciklusa na tržištu kapitala.

Aj onda objasni kak je cjena recimo KO na nyse na 45$(mislim da je to i neki
prosjek zadnjih 10 godina) i nije pala na 1 $ ko propale banke….
nemoj pametovat tu je jedino prirodna panika sa domino efektom…..
[/quote]

Piše se cijena, s i. Tvoji komentari nemaju nikakvog smisla ni svrhe, napises neki bezvezan i nelogican niz slova + dodatak o pametovanju koji ti se nalazi u svakom komentaru. U Americi nema blokada, u Americi je drugi sustav bankrota (chapter 11), a ch 11 moze teoretski prijaviti i kompanija cija je cijena dionice na trzistu 100.000 dolara, samo sto je nakon toga delistiraju s burze ili dodaju Q.

Zato se ne pravi pametan jer očito nemas s čim pametovati. Nađi si lakšeg "protivnika" za svađanje, ima ih dovoljno na drugim forumima.

Cijenim tvoje mišljenje ali terbaš uzeti u obzir da o svemu odlučuje politika. Tako će biti i dana.
Ako se prihvati stav Browna da se država direktno uključi u gješavanje krize na globalnoj razini svi problemi su rješeni. S druge strane bankarski sektor i općenito financijaši su pod udarom i na burzama vlada rasulo zbog njihovih padova. Kod nas to nije slučaj. Pada sve redom.

Svi pricate o nekim fundamentima firmi… A sto je sa fundamentima novca!? Novac vrijedi koliko je rada ulozeno da se zaradi. Najbolje da svi pikamo neke nalogice i trabunjamo ("analiziramo") po forumu i svi se obogatimo za 2 godine… Yes, yes… Mislim da je svizac upravo smotao cokaladu.

Prezivjeli smo rat, 90-e, imali smo 7-8 dobrih godina… Sad cemo malo opet morat radit. Eto, ja zatvaram mostich i ostale tricarije i odoh nesto radit.

[bye]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Dobro je, ti si vidi se skroz moderan, on je na Mostichu [lol]

Idem ja isto zatvoriti VSE pa na spavanje [lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Imam averziju prema uplitanju države u gospodarstvo, vjerojatno je razlog tome što smo godinama živjeli u državno kontroliranom gospodarstvu i znamo kamo nas je to odvelo.

Svi mediji pričaju kako je naš bankarski sustav super i kako nema nikakvih negativnih promjena, a sad odjednom Rohatinski uvodi izvaredne mjere. Čemu uvodit izvaredne mjere ako je sve ok?

Nešto tu smrdi.

Trenutno stanje u SAD:

Futures

Dow -2.98%
S&P 500 -3.21%
Nasdaq 100 -1.65%

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Eu indexi su uzas
[bye]

Trenutno stanje u SAD:

Futures

Dow -2.98%
S&P 500 -3.21%
Nasdaq 100 -1.65%

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Eu indexi su uzas
[bye]

tako ce otvorit otprilike. a nakon sto onaj kreten odrzi govor … [pray] [bye]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Pa objasnio je

Cijenim tvoje mišljenje ali terbaš uzeti u obzir da o svemu odlučuje politika. Tako će biti i dana.
Ako se prihvati stav Browna da se država direktno uključi u gješavanje krize na globalnoj razini svi problemi su rješeni. S druge strane bankarski sektor i općenito financijaši su pod udarom i na burzama vlada rasulo zbog njihovih padova. Kod nas to nije slučaj. Pada sve redom.
[/quote]

Kriza se već prelila u realni sektor, a štogod odlučili na g7 neće imati trenutačnog efekta. Ne mogu se ovakvi problemi rješavati čarobnim štapićem. Vjerovatno će donijeti odluku o povećanju garancije na depozite, pripremiti kakvu financijsku inekciju za posrnule banke i to je to. Njima su depoziti primarni, ne burze. A i takvim mjerama će trebati bar mjesec dva da prorade….

Ovo italic ti nije točno, jer kad sve burze svijeta padaju 5+% očito nije na udaru samo jedan sektor..

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Beše Škotlanđanin u pravu. Samo omašio mesec.
Sve se istorijski važne revolucije dešavaju u Oktobru brate masonski.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

New Report

Close