Disciplinirani Koreanci se drze -7%
Strasno jest i moguci je nagovjestaj veeeeeeelikog sranja [cry]
Povratak short sellinga na fin institucije i GM je srušio index.
It was up 3.6% early on, but closed 11.7% lower as every one of its industry groups floundered. Losses were most significant among regional banks (-15.2%), investment banks and brokers (-15.7%), and insurance companies (-16.8%).
S druge strane VIX index je krenuo u suprotnom pravcu.
VIX options trading is heavily biased toward the calls, but not today.
As the volatility index pulls back from its all-time highs, it is seeing significant put buying. Normally calls outnumber puts in volume by at least 4 or 5 to 1. Today the reverse is true, as 76,000 puts and 18,000 calls have traded.
Možda je to znak da su Ameri dotakli dno.
A mi ćemo morati sami vidjeti gdje smo.
Dali netko tko prati američko tržište može reći kako se kod njih ponaša dionica tipa Atpl? Da li leti dole zajedno sa shitovima ili stagnira?
Brodari vani…
Vaš link
[/quote]
Yep, isto sra.e drugo pakovanje, [bye] fundamenti, TA i ostali alati (uključujući ašov, lopatu, pijuk i kolica)
Evo konacno smo malo vratili amerima za sve one minuse koje smo zbog njih odradili! Vidjeli nas i roknuli 7.5%!
Sad nek oni malo gledaju svaki dan Crobex sa strahom koliki ce minus imat! [tongue]
Yep, stalno ljudi kukali ‘kak to da su ameri pali manje od nas?". Eto, sad se malo izravnalo. Zadovoljni?
[/quote]
Pricekaj malo, danas cemo im pokazati kako se pada, kakav je to jednoznamenkasti pad, pa to nije uopce pad [wink]
U ovakvoj situaciji mi je žao što postoje blokade. Neka se sroka sve 30% u jednom danu.
Prije ćemo krenuti gore.
[angry]
Danas nakon onog minusa u USA i Aziji mi probijamo -10 %.
Samo vi navalite, s mojim dionicama probijat nećete, ostat će u portfelju gdje su i sada, a ti svoje prodaj i s -15% [lol]
Vidim da ste svi uvjereni u pad od -10%.
-Zašto i zbog čega kad je crobex u 3 zadnja dana pao oko 20% !!!
-Koja je to hrvatska banka krahirala?
-Koje je hrvatsko poduzeće (veliko) stavilo ključ u bravu?
-Zašto tvrdite da je sada pametno prodati dionice?
Molim odgovore!
U ovakvoj situaciji mi je žao što postoje blokade. Neka se sroka sve 30% u jednom danu.
Prije ćemo krenuti gore.
[angry]
Upravo tako, trenutno je kapitulacija u tijeku. I što će više padati bit ćemo bliže tlu, nažalost, tako je to. Ni u najgorim snovima pesimista nije ovo sanjano. E sad im je, što su željeli sada imaju/imamo.
Danas u jutarnjem listu:
HANFA TRAŽI KOORDINIRANU AKCIJU/INTERVENTNE MJERE od ministarstva financija na tržištu kapitala
Dovoljno bi bilo da nekom pozajmicom OIF-ovima premoste razdoblje do isplate INE, to bi već značilo jako puno. Ne bi bilo naodmet i da OMF-ove malo stisnu pa da potroše malo love ovih dana za zaustavljanje pada crobexa, i tako im dolaze drugI tjedan milijarde od INE. Mogli bi malo pritistinuti i BF da recimo 1 milijardu kuna plasira u dionice. Puno je načina, sad ćemo vidjeti je li to glavonjama i u interesu ili žele skinuti i kožu s leđa ulagačima!
Pa nismo mi NYSE da za zaustavljanje pada treba 300 milijardi dolara, ovdje se to napravi s pišljivih 300 miljuna uloženih kroz 7 dana!!!
! Znači, može se i te kako , sad ćemo vidjeti ima li VOLJE da se to napravi ili nas žele pokrasti do gole kože!! Sanaderu, Šukeru i kompanijo, lokalni izbori su JAKO BRZO, a mi JAKO DOBRO PAMTIMO ŠTO RADITE ILI NE RADITE!!