baš gledam graf od 30 do danas..pa i dj nije tako strašno pao s obzirom na veličinu krize
samo ti zezaj
Dali netko tko prati američko tržište može reći kako se kod njih ponaša dionica tipa Atpl? Da li leti dole zajedno sa shitovima ili stagnira?
Ja kazem da sam gledao danas dva nobelovca iz 2005 i drugi iz 2006 iz ekonomije,i da oba dva kažu da je jedini nacin spasavanja nacionalizacija banaka…i sada tu neki likovi(bez uvrede) na forumu govore da je to loš potez.Dva nobelovca i americka te engleska a i druge vlade vuku te poteze,jer su loši.Nobelovci nemaju pojma pa kazu da je to jedini spas????
Gospoda,kada takve velicine kazu da je to dobar potez,onda je dobar.To su nobelovci,ne nmametnici,paraziti.
pa kada padnu cijene banaka onda ih mogu nacionalizirati, tako što otkupe dionice od ulagača a tržište je potonulo kada se mogu kupiti najveći za malo para,
osim banaka izgleda da će država sve nacionalizirat pa tako i GM………. i sve će postati jedno poduzeće…..
[/quote]
Hmm,ne znam kako se to radi..Pa se necu praviti pametan.No ima i metoda izdavanja novih dionica koje otkupi vlada,te ih tako dokapitalizira.Kasnije se lova vrati,a dionice poniste…Doista ne znam,samo razmisljam na glas—
Ima još nešto zašto se Ameri i EU tako trude ući u vlasništvo velikih firmi i banaka i zašto ne žale para za spašavanje tuđeg privatnog vlasništva, a to je strah od Arapa! Arapi su zbog nafte prebogati, a cijene dionica banaka i najvećih američkih firmi su sada bagatelno jeftine i time idealne mete Arapima za preuzimanje! Mnogi Arapi ne vole uopće USA, a mnogi su bliski ekstremnim islamskim strujama, ali baš zato rado bi ušli u najosjetljivije američke (i europske) kompanije i banke!
Zato se ubrizgava ogromna lova i nastavit će se koliko god bude trebalo.
Baš suprotno, zamisli što bi bilo recimo s HR gospodarstvom da je država odmah u vrijeme rata sve privatizirala? Danas 75% tih firmi uopće ne bi postojalo! Ulazak države u vlasništvo nosi brojne beneficije takvim bankama i firmama, čak se i legislativa onda mijenja prema potrebi sve do izlaska države iz vlasništva. Doći će i Amerima to iz dupeta u glavu za koji dan.
[/quote]
danas bi bilo 75% manje korupcije i malverzacija našim novcem.
tako je, nosi beneficije pojednicima koji ih ne zaslužuju u većini slučajeva na teret svih…
[/quote]
Alternativa bi bila krah cjelokupnog gospodarstva i nezaposlenost 50%, građanski rat, ljudi na ulicama. To ti bolje zvuči?
U 3PM i DOW i sva ostala indexna gamad i ova ekipa globalnih luzera koja sad sve mora srezati jos 20000 trilijona % pa da pokrije gubitke jer su bili prepohlepni i uzimali kredite da na 234000% dodaju jos 5% zarade, poklanjali stambene kredite bakicama od 90+ bez nasljednika i imovine da si napucaju jos 500 milijona $ bonusa, otvarali banke na ISlandu, otoku sa 20 stanovnika, koji je davao kamate na stednju od 565% a uspio plasirati kredite po 5%, sjebali i Ruse toliko da ekipa s ruske burze dolazi na posao pogasiti compove i zatvoriti trgovanje a ne obratno. I sto ce se dogoditi, pa za 3-4 godine taj isti DOW ce doc na 18000 bodova, pa zaronit a ekipa koja prodaje ovih dana ce opet uci na 18001 i izaci na 7500. Jebiga takav je mentalni sklop, pohlepa je jaka al strah je jos jaci!!!
Nama ostalima preostaje jos samo dizati revolucije i uciti ljude da zive od svog rada. Samo to jos nigdje nije uspjelo!!! Sibir, Goli Otok i ostala mjesta za preodgoj su predobra za ekipu poput onog iz Lehman Brothersa koji pred kongresom laze da nije znao, 1-2 mjeseca prije bankrota, da je sve otislo u k…. Pa za 500 milja $ bonusa bar se potrudi baciti oko na bilancu ali kako kad teba otici na odmor, placeni, ili partiju golfa na Maldive… DAO BIH IM JA SVIMA GOLF IGRALISTE U KAMENOLOMU. Zbog takvih je i pocela revolucija. Bojim se da ce opet.
Kolega, iako mi je jedan pogled na bloomberg otkrio da će mi se ionako već nagrickani portfolio sutra prepolovit nasmija si me du suza…
Ohoho Amerika i Engleska biće zemlja proleterska…
Ma samo mi nije jasno jedno. Pa da u zemlji koja je iznjedrila tržišta kapitala i gdje ista funkcioniraju već skoro stotinu godina, da je tamo moguća ovakva bežanija. OK, je da su Ameri mahom glupani, al valjda ako ulažeš u zemlji di se tikeri s plusevima i minusima neprestano vrte na svakom kanalu, pa morao bi znati nešto o hebenim dionicama. Ajd još u nas vidijo neko da je susjed kupio INGRU za 5 tisuća pa je proda nakon 2,3 god. za 63 soma, pa se i on uvali u dionice na Crobiju 5000, pa vidijo nema od toga ništa, izađe na 3000 i j. m. i burzi i ko je reka za nju i nikad više. Ali u njih to dihta već stoljeće i još nisu skontali… A ti njihovi futuresi su misterij veći od Higgsova bozona, zelene se ko livada svako jutro, pa kad počme trgovina malo se sve crveni, pa u zadnjih po ure trgovine kad počme stampedo dow izgubi valjda 500 bodova. Nevjerojatno, a futuresi svako jutro zeleni…
Nadam se, a povijest je pokazala da je u većini slučajeva tako, da će ove krivulje ići jednakim ili približnim intenzitetom uzbrdo, kao što ovih dana idu nizbrdo…
Sutra ne palite internet
[thumbsup]
Dali netko tko prati američko tržište može reći kako se kod njih ponaša dionica tipa Atpl? Da li leti dole zajedno sa shitovima ili stagnira?
Pitanje nije baš lucidno ali evo pa vidi sam:
Sve:
http://www.finviz.com/map.ashx?t=sec
Brodari:
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1
evo razloga pada
SAN FRANCISCO (MarketWatch) – General Motors Corp. shares, already reeling from the widening credit crisis that has crippled Wall Street, fell as much as 33% on Thursday, dropping to levels last seen in the springtime of 1950.
To put the current price tag in perspective, the Dow Jones Industrial Average INDU) , of which GM is a component, was trading at a mere 210 points back then. In fact, the last time GM traded at around $4.65 a share, a typical car sold for just over $3,000, gasoline cost 20 cents a gallon, a six-pack of Coke could be yours for 37 cents, and houses went for $16,000.
Evo konacno smo malo vratili amerima za sve one minuse koje smo zbog njih odradili! Vidjeli nas i roknuli 7.5%!
Sad nek oni malo gledaju svaki dan Crobex sa strahom koliki ce minus imat! [tongue]
GM ce se izgleda izvrnut, belly up… Bar tako trziste misli. Pardon, pokusat ce vjezbat ledjno, to je politicki korektniji izraz.
Evo konacno smo malo vratili amerima za sve one minuse koje smo zbog njih odradili! Vidjeli nas i roknuli 7.5%!
Sad nek oni malo gledaju svaki dan Crobex sa strahom koliki ce minus imat! [tongue]
Yep, stalno ljudi kukali ‘kak to da su ameri pali manje od nas?". Eto, sad se malo izravnalo. Zadovoljni?
Zadovoljstvo mi je bilo pročitati par zadnjih stranica argumentirane rasprave između nekolicine forumaša. Ovo je primjer čemu bi forum trebao služiti, a ne kao što je običaj nekih da po čitav dan lijepe svaku promjenu USA ili EU indexa i spamaju forum. Srećom ti copy-paste forumaši nisu bili aktivni u to vrijeme jer bi uništili svaku raspravu kao bezbroj puta do sada.