Aaaaargh… agonija se nastavlja… [undecid]
Dow -364.07 -3.93%
8,894.03
Nasdaq -50.57 -2.91%
1,689.76
S&P -45.53 -4.62%
939.41
prokleta je amerika
i zlato što sjaaaaaa
šta će meni tvoja slika
kada para više nemam jaaaaaaa
ja ovo snimam, neće mi vjerovat jednog dana da S&P može pasti za 7 % u sat vremena,a da nije na otvaranju. doista neviđeno. strah me i pomisliti što će sutra biti s našom burzicom na kraju svijeta
Možda je i ova vijest pomogla rušenju:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b8ee4103-3cba-402d-8bc8-987dff39a420&open=sec
No ovih tjedana svaka vijest djeluje samo u jednom smjeru…
[/quote]
Na zalost ali ovo je najbolja moguca vijest,gdje ces bolje od toga u ovakvoj situaciji..Slusah danas uzivo dva nobelovca i oba dva rekoše da je to jedini izlaz,dokap banaka po principu nacionalizacije samih..Di ces vecu sigurnost od toga da te drzava uzme.
@Mavan
svaka cast…100
tak si me uspijo nasmijat da ti post treba ic u najduhovitije na forumu
svaka cast
ma nek svi idu u k….nisam izgubi dok nisam prodo
A iskreno ja uopće ne volim trgovati na dnevnoj ili tjednoj bazi. Plan je bio proučiti, kupiti pa svakih nekoliko mjeseci dokupljivati (tako su mi savjetovali iskusniji (koji sada iz nekih razloga više ne žele o dionicama niti pričati)).
Šta su ovi ameri od mene napravili, za ne prepoznati.
ja ovo snimam, neće mi vjerovat jednog dana da S&P može pasti za 7 % u sat vremena,a da nije na otvaranju. doista neviđeno. strah me i pomisliti što će sutra biti s našom burzicom na kraju svijeta
nema to više nikakva utjecaja na nas. danas su futuresi bili u plusu, EU satima na +4% prosječno, a mi cijelo vrijeme na -9%. mi sad ne ovisimo o nikakvim zbivanjima u USA ilI EU, nas .ebu naši dragi fondovi i iracionalna panika ulagača!
Ono što je danas bilo zamjetno je jako visok promet, preko 152 mil.kn redovan + 49 mil. prijavljen+153 mil. obveznice! Znači, para i sada ima više nego dovoljno, čak i bez INE, ali gamad cijedi OIF i marginaše do zadnje kapi krvi.
Da skratim, kako brzo padamo po -7% danima za redom, tako ćemo brzo uskoro i rasti jer na ovim razinama doista se ne isplati prodavati ništa! Pa ovo su cijene iz 2002. godine, a neke i od ranije!
Hej, što se dogodilo s našim bankama? Pa ni jedna nije propala! NITI JEDNA! Koja velika firma je kod nas krahirala kao firme vani? NITI JEDNA! O čemu mi onda pričamo? Zašto budalaši rasprodaju dionice po cijenama od pred 6-7 godina??
Hej ljudi, što vam je? Zašto prodajete? Jer će sutr MOŽDA biti još jeftinije?
Možda, samo možda jer dionice su toliko sada jeftine da je ovo vrijeme kad se uzima kredit i kupuje na rok od 5 godina! Nakon toga sve se rasproda i izađe kao bogataš!
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b8ee4103-3cba-402d-8bc8-987dff39a420&open=sec
[/quote]
Na zalost ali ovo je najbolja moguca vijest,gdje ces bolje od toga u ovakvoj situaciji..Slusah danas uzivo dva nobelovca i oba dva rekoše da je to jedini izlaz,dokap banaka po principu nacionalizacije samih..Di ces vecu sigurnost od toga da te drzava uzme.
[/quote]
Osobno bih se složio s tvojim mišljenjem ali činjenica je čim se spomene
nacionalizacija burze reagiraju strmoglavim padom (svako malo zadnjih nekoliko tjedana se taj redoslijed ponavljao).
Ekonomija mi nije struka pa ne mogu stručno elaborirati, što bi rekli -vidim oblake i znam da će kiša, a odakle dolazi sva ta voda…!?
Mada i meni nacionalizacija djeluje kao neka vrst kapitulacije tržišta.
Kad je HT izašao trgovao se po 410 i vise kn. Kad je pao na 380kn mnogi su kupovali ocekujuci isti scenarij kao i s inom. Kad je pao na 330kn, neki su prodavali, a neki urlali "sad je vrijeme za kupce, tko ovo ne iskoristi kasnije ce mu bit zao". Znam ljude koji su vec tad snazno kupovali. Kad je pao na 305kn prodavali su stanove, automobile i zalagali stanove djece i roditelja za kredit, uvjeravajuci me da je to potez koji ce ih napraviti miljunasima. Cak sam i ja razmisljao o nečem takvom, ali mi PBZ nije zelio uzetapartmane na Braču pod zalog, a ostale nekretnine jos nisu prepisane. Hvala PBZ!
U 3PM i DOW i sva ostala indexna gamad i ova ekipa globalnih luzera koja sad sve mora srezati jos 20000 trilijona % pa da pokrije gubitke jer su bili prepohlepni i uzimali kredite da na 234000% dodaju jos 5% zarade, poklanjali stambene kredite bakicama od 90+ bez nasljednika i imovine da si napucaju jos 500 milijona $ bonusa, otvarali banke na ISlandu, otoku sa 20 stanovnika, koji je davao kamate na stednju od 565% a uspio plasirati kredite po 5%, sjebali i Ruse toliko da ekipa s ruske burze dolazi na posao pogasiti compove i zatvoriti trgovanje a ne obratno. I sto ce se dogoditi, pa za 3-4 godine taj isti DOW ce doc na 18000 bodova, pa zaronit a ekipa koja prodaje ovih dana ce opet uci na 18001 i izaci na 7500. Jebiga takav je mentalni sklop, pohlepa je jaka al strah je jos jaci!!!
Nama ostalima preostaje jos samo dizati revolucije i uciti ljude da zive od svog rada. Samo to jos nigdje nije uspjelo!!! Sibir, Goli Otok i ostala mjesta za preodgoj su predobra za ekipu poput onog iz Lehman Brothersa koji pred kongresom laze da nije znao, 1-2 mjeseca prije bankrota, da je sve otislo u k…. Pa za 500 milja $ bonusa bar se potrudi baciti oko na bilancu ali kako kad teba otici na odmor, placeni, ili partiju golfa na Maldive… DAO BIH IM JA SVIMA GOLF IGRALISTE U KAMENOLOMU. Zbog takvih je i pocela revolucija. Bojim se da ce opet.
E Mavane moj, predomislili su se, eto ih na -7… [lol]
Dow -671.11 -7.25%
8,586.99
Nasdaq -95.21 -5.47%
1,645.12
S&P -74.32 -7.55%
910.62
Kad zatvore više ne gledam.
I moj mazohizam ima granica [lol]
[/quote]
[/quote]
1st new deal ali jwbusha
GM na razinama iz 1950 , koje slušo onog dugoročnog investitora starog prdonju zvanog Kavana mogo je ljepo zaradit,samo je trebo uložit oko 1940. [cool]
Kad je HT izašao trgovao se po 410 i vise kn. Kad je pao na 380kn mnogi su kupovali ocekujuci isti scenarij kao i s inom. Kad je pao na 330kn, neki su prodavali, a neki urlali "sad je vrijeme za kupce, tko ovo ne iskoristi kasnije ce mu bit zao". Znam ljude koji su vec tad snazno kupovali. Kad je pao na 305kn prodavali su stanove, automobile i zalagali stanove djece i roditelja za kredit, uvjeravajuci me da je to potez koji ce ih napraviti miljunasima. Cak sam i ja razmisljao o nečem takvom, ali mi PBZ nije zelio uzetapartmane na Braču pod zalog, a ostale nekretnine jos nisu prepisane. Hvala PBZ!
Ja prod’o na 330, sa suzom u oku jer sam postao bolno svjestan da sam zakasnio i to sve zahvaljujući iskusnim poznanicima i tekstovima "analitičara" koji su rekli da jednostavno mora preko 400 i da je pitanje dana.
HT na 305 kn jest bio dobra prilika, ali ne toliko da se isplatilo za to dizati kredit i riskirati, to je bio pad od tek 25%!
Sada imamo cijene velikog broja dionica koje su pale po 70-80% !!! Ovo su fantastične prilike. Sjetite se Floričića i kako se u par godina obogatio! I vani i kod nas su desetine takvih investitora, ali svi oni radili su kontra mase koja je luđački prodavala (kao sada) i obogatili su se za ne vjerovati nakon samo par godina!
Sada je prilika za one jakih živaca i sa posloženim financijskim planom da uzmu kredit, plaćaju ga 5 godina, i odu s 40 godina u mirovinu i do kraja života više ništa ne rade!
Ja planiram založiti nekretnine u kojima ne živim i napraviti upravo to!
Ne nagovaram nikoga da napravi isto jer ovo nije za svakoga.