Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma za tebe pofukić kad god želiš [wink]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Vidjet ćemo kako će danas otvoriti Europa. Ne bi me čudio jedan jači zeleni rast danas, pa i sutra. Jučer su povučeni neki krucijalni potezi sa strane centralnih banaka najjačih svjetskih država, a slijede nove mjere sve dok se situacija potpuno ne stabilizira.
Da će odmah početi teći med i mlijeko – neće, ali najbitnija je sad psihologija da ljudi vide da ima volje i snage za preokret na TK i u financijskom sustavu. Čim novac počne ponovo kolati među bankama i nestane strah kod ulagača, krenut će okretanje u suprotnom smjeru pa će opet biti iracionalne euforije isto kao do sada panike.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

^ATX ATX 2,253.88 Oct 8 215.00 (8.71%)
^BFX BEL-20 2,359.29 3:18AM ET 35.34 (1.52%)
^FCHI CAC 40 3,571.72 3:03AM ET 74.83 (2.14%)
^GDAXI DAX 5,098.84 3:03AM ET 85.22 (1.70%)
^AEX AEX General 288.36 3:18AM ET 2.70 (0.95%)
^OSEAX OSE All Share 312.13 3:03AM ET 9.95 (3.29%)
^MIBTEL MIBTel 17,054.00 3:18AM ET 261.00 (1.55%)
^IXX ISE National-100 77.76 Sep 22 0.00 (0.00%)
^SMSI Madrid General 1,113.77 3:15AM ET 8.56 (0.77%)
^OMXSPI Stockholm General 214.89 3:18AM ET 5.03 (2.40%)
^SSMI Swiss Market 6,149.74 3:18AM ET 76.29 (1.26%)
^FTSE FTSE 100 4,427.82 3:03AM ET 61.13 (1.40%)
Europa otvorila u zelenom

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

Trenutno stanje:

Futures
Dow +1.10%
S&P 500 +1.39%
Nasdaq 100 +1.36%

I ako vidimo da su Eu indexi u finom plusu na otvaranju mozemo se nadati nekoj normali danas [thumbsup]

Vidjet ćemo kako će danas otvoriti Europa. Ne bi me čudio jedan jači zeleni rast danas, pa i sutra. Jučer su povučeni neki krucijalni potezi sa strane centralnih banaka najjačih svjetskih država, a slijede nove mjere sve dok se situacija potpuno ne stabilizira.
Da će odmah početi teći med i mlijeko – neće, ali najbitnija je sad psihologija da ljudi vide da ima volje i snage za preokret na TK i u financijskom sustavu. Čim novac počne ponovo kolati među bankama i nestane strah kod ulagača, krenut će okretanje u suprotnom smjeru pa će opet biti iracionalne euforije isto kao do sada panike.

Danas nova mjera američke vlade preuzimanje banaka, dakle dokapitalizacija….. dakle vlast postaje
vlasnik

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Postavijo sam se na kupnju jako nisko,mislim da bi trebao kupit odma po asku,jer danas bi trebao biti dan preokreta,ali i dalje vlada nesigurnost,pa cu sacekat bar do 12h, ali imam osjecaj da ce danas ameri i EU potegnut do +5%

Ma za tebe pofukić kad god želiš [wink]

hvala najljepša
pofukić
joj pardon pofuk
da ja sam pofuk
dakle hvala najlepsa
pofuk

U svakom slučaju novija vrsta ratovanja danas se svakako odvijaju na financijskim tržištima. Smjena vlasti u Americi je neminovna i tu isto treba tražiti razloge ovakvog pada indeksa koja opet povlači i indekse ostalih novonastalih američkih država širom svijeta. Danas Amerika ima skoro 60 svojih država, od toga oko 54 na sjevernom i južnom američkom kontinentu, a onda slijedi Europa, Azija te Australija i Oceanija i Afrika. Više nema klasičnim ratova, danas se ratovi vode virtualno na financijskim tržištima.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Cijela EU u snažnom zelenilu!! [thumbsup]

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

Fini plusevi danas u EU a i US futuresi se zelene nekih 2% za sada! Dakle očekujem u početku iskrcavanje, a onda i kod nas lagani oporavak!

Da bi vratio povjerenje u sustav, Bush predlaže dalju nacionalizaciju banaka
Evropa debelo u zelenom

New Report

Close